Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu

www.mernokkapu.hu

A Logod Bt. 16 évig kiadója volt a Mérnök Újságnak, és azt a nulláról indulva  - sokak segítségével - országos jelentőségű orgánummá fejlesztette. Mint ismeretes ezt nem folytathatjuk.  Személy szerint egyrészt, mint felelős lapkiadó, másrészt, mint a Magyar Mérnöki Kamara tagja sok tapasztalat, kapcsolat és információ rakódott le nálunk. Ezek alapján fejlesztettük ki a Mérnökkapu.hu portált. Talán elegendő hivatkozni a www.mernokujsag.hu digitális adatállományára, amely így kereshető formában a  Mérnökkapu.hu portál részévé válik.


Legfontosabb törekvésünk az volt, és ma is az, hogy a magyar mérnök kerüljön a társadalmi megbecsültség azon fokára, amelyet felkészültsége és a tevékenysége alapján kiérdemelt.


 A Mérnökkapu.hu portál minden hivatását gyakorló mérnök rendelkezésére áll. Az önkéntes és ingyenes regisztrációval a mérnököt nagyobb valószínűséggel találhatja meg a megbízója. A Mérnökkapu.hu a mérnökök érvényesülését hivatott segíteni.

 

Kialakításakor minden mérnökre és mérnökszervezetre gondolunk, nem csak a kamarákra, nem csak a tervező, szakértő, hanem a kivitelező stb. mérnökökre, illetve műszaki ellenőrökre, műszaki vezetőkre stb. is. Célunk, hogy a portál hatékony közvetítő legyen a mérnöki munka (szolgáltatás) kereslete és kínálata között.


Kiemelt partneri kapcsolatra is lehetőség van (nem ingyenes). Ebben az esetben már egy oldal (egy kis honlap) áll a mérnök rendelkezésére, hogy ott bemutathassa magát, szolgáltatását, referenciáit, termékekeit hagyományosan szövegesen, vagy képen, képgalériával, vagy kisvideón keresztül, ha tetszik saját szerkesztésben.

A portál középpontjában
- az alanyi mérnök, ill. mérnökiroda, és
- a mérnöki szolgáltatásokat igénybe vevő ajánlatkérők mint piaci szereplők, továbbá
- a róluk- és nekik szóló online média, valamint a
- a munkájukat segítő szolgáltatók állnak.  


Kezdetben egy portállal indulunk el, de itt egy együttműködő, azonos felépítésű „n” számú franchise-rendszer keretében működtetett portálrendszert kell elképzelni. Csak a résztvevőktől függ, hogy a mérnökségből ki milyen területnek az összefogását vállalja szerkesztőként (franchise-partner), de az egy terület - egy gazda elvet érvényesítjük. Ez a szerkesztőségi tagságon keresztül alakulhat ki. Aspiránsok jelentkezése a lenti email címen lehetséges.

A franchise-partner megkapja a portál szolgáltatásainak értékesítési jogát is, amelyből fakadó bevétel az üzemelés fedezetét biztosíthatja, illetve ezzel hosszabb távon – tehetségétől függően – jövedelmet is tud termelni.
 
Jelentős szerepet kapnak a mérnökszakmai, tudományos stb. szervezetek, a mérnöki mondanivalóval rendelkező szerzők, szerkesztők, a termékgyártók, a mérnöki tevékenységet segítő szolgáltatások stb. is.

Az online média széles értelemben a mérnökségről, a hivatásgyakorlás sikereiről, kudarcairól, lehetőségeiről, példáiról, tendenciákról, akadályiról, körülményeiről, múltjáról, jövőjéről stb. - elsősorban mérnöki megfogalmazásban - tudósít. Ennek eredménye lehet egy évről évre bővülő mérnöki adattár.
A Mérnökkapu.hu portál együttműködésre törekszik minden mérnöki szervezetel, és a mérnökséggel kapcsolatban lévő intézményekkel.

A mérnöki tevékenységet segítő cégek részére széleskörű hirdetési lehetőségeket biztosít a Mérnökkapu.hu portál.

 

Buday Miklós

foszerkeszto@mernokkapu.hu

 

 

Elérhetőségek

1012 Budapest, Logodi utca 49.

Tel: +36 1 214-2453, Fax: +36 1 225-7764

logod@logod.hu

www.logod.hu

Főszerkesztő

Buday Miklós

Szerkesztők


Programozás, fejlesztés:

Fejlesztők:

Buday Mátyás (portálrendszer fejlesztés)

További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 01
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.