http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-09-06 13:59

Illés Zoltán kitüntetése

|

Rangos nemzetközi kitüntetéssel ismerik el Illés Zoltán munkáját

A nagy-britanniai székhelyű Nemzetközi Vegyészmérnöki Intézet (IChemE) Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárnak ítélte oda a 2011-es tiszteletbeli tagságot, mert nemzetközi szinten is elismerést vívott ki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kárelhárítása során végzett munkájával. A díjat szeptember 6-án adják át Londonban.

Az IChemE a legrangosabb nemzetközi vegyészmérnöki társaság, amely az éves tiszteletbeli tagságot olyan személyiségeknek ítéli oda, akik kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá a vegyészmérnöki szakma elismertségéhez.


Dr. Illés Zoltán nemzetközi szinten is elismerést vívott ki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kárelhárítása során végzett munkájával. A méltatás ezen kívül megemlíti azokat az úttörő környezetügyi és környezetvédelmi erőfeszítéseket is, amelyek a magyar környezetügyért felelős államtitkár nevéhez fűződnek az utóbbi évtizedekben.


Az IChemE tiszteletbeli tagságot korábban többek között olyan személyiségek kapták, mint Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, George Maxwell Richards, Trinidad és Tobago jelenlegi köztársasági elnöke. Valamennyien olyan vegyészmérnök képzettségű szakemberek, akik teljesítményükkel nemzetközi elismertséget vívtak ki.


A díjat a londoni Magyar Nagykövetségen adják át, a hivatalos méltatást Dr. David Brown, az IChemE elnöke mondja. Beszédet mond Sir John Beddington, Cameron miniszterelnök tudományos tanácsadója és Sir William Wakeham, a Királyi Mérnökakadémia alelnöke.  

 

Budapest, 2011. szeptember 5., hétfő (OS)

További információk:

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda