http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2016-02-03 17:48

Miért természetes?

|

Magyarország az EU negyedik-ötödik legszegényebb országa. Ha a szakember áru, akkor annak előállítási költségei vannak, amelyet a vevőnek meg kell fizetni.
Lassan tragikussá válik a magyar orvosok, szakemberek, szakmunkások kivándorlása a kinti magasabb bérért. A magyar társadalom emiatt vergődik, és nem akarja tudni megtalálni ennek az ellenszerét. A cikk írója egy lehetőségre szeretne javaslatot tenni. Számítani kell azonban arra, hogy esetleges megvalósítása nagy ellenállásba fog ütközni, mert gazdasági érdeket sért, profitot csökkent.
Próbálja csak meg ezt valaki! Megbüntetik azt, aki egy doboz gyufát így visz ki. Semmi következménye sincs azonban annak, ha valaki gyufalopás módszerrel kivisz az országból egy szakembert, egy orvost!
Hogy nem tűnik fel ez a lopás?
Nem merjük esetleg szóvá tenni?

Ahová tőlünk szakemberek mennek, mind gazdagabbak nálunk! A szegények a gazdagoknak képzik ki az orvosokat? Miközben itthon rengetegen meghalnak, miközben hazánk egészségügyi mutatószámai Európában a legrosszabbak közé esnek!
A magyarok zöme nem menekül Angliába, hanem csak jobban akar keresni.

Ma már minden áru?
„Hosszú Katinka egy áru, amit meg kell fizetni” – hirdeti az Index! Sok mindenre gondoltam áruként, de nem egy többszörös világbajnok úszónőre. Nekem árukánt nem Katinka ugrik be elsőre, hanem egy zacskó cukor.
Ha ilyen a mai világ, fogadjuk el: az ember is áru. Ha pedig áru, akkor érte fizetni kell, ahogy az egyik úszó szakember említi is!

A dolgozat itt olvasható>>