http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2015-06-25 09:04

A migráció - bevándorlás vagy honfoglalás

|

Migráció vagy a hódítás kezdete?
Az írás egy helyzetelemzés dr. Hajtó Ödöntől 2015 nyarán, melynek aktualitását az Európa felé megindult menekültáradat adja. A migrációs hullámot olyan demográfia okok indították el, melyek évtizedekkel ezelőtt is előreláthatók voltak, de mind a társadalomtudományok, mind a politikusok lekésték az ezzel való foglalkozást, most pedig technikai megoldással – kerítés, vagy fal – próbálkoznak, holott ez nem műszaki kérdés.

A migránsok származását tekintve Észak-Afrika és Közel-Kelet muszlim világa dominál, vizsgáljuk ezt részletesebben. Míg nálunk több mint fél évszázada a népesség száma stagnál, addig ezen országokban az több mint négyszeresére növekedett, amit nem tudnak eltartani. Ez a népsűrűségi többlet már önmagában is egy túlnyomást jelent. Ezt fokozza az, hogy ezek az afrikai és ázsiai országok nem tartottak lépést a gazdasági szektorok (mezőgazdaság, ipar, szolgáltatások) fejlődésével. Nem tudják foglalkoztatni saját népességüket. Gazdasági teljesítőképességük az egy főre eső GDP-ben mérve mintegy huszad, harmincad része az európainak, ami megsokszorozza a nyomáskülönbséget.

 

Az arab népességrobbanás hová vezethet? Az arabok egy idő után nem bevándorlók lesznek, hanem honfoglalók? 

 

A Magyarországra kívánkozó bevándorlók befogadásának alapfeltétele kell legyen, hogy az itteni hagyományokra épülő értékrendet elfogadják. Asszimilálódjanak a magyar nyelvhez, az öltözködéshez, a társadalmi érintkezés formáihoz, a keresztény hagyományok mentén kialakult erkölcsi rendhez.

 


A helyzetelemzés itt olvasható>>