http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2015-04-03 18:03

Hol tart ma a nanotechnológia?

|

Hol tart ma a nanotechnológia? – válaszok az V. Virtuális Nanotechnológiai Poszter Konferencián

Idénötödik alkalommal rendezi meg a NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – www.nanopaprika.eu) virtuális poszter konferenciáját azzal a céllal, hogy a nanotechnológiai kutatások legújabb eredményeit bemutassa a tudományos közösségi hálózat 8100 tagjának és 5500 Facebook-követőjének.

A közösséget alkotó vegyészek, fizikusok, biológusok, orvosok és mérnökök által, 2011-ben kezdeményezett fórumon évről évre egyre többen számolnak be kutatásaikról.Az online felület biztosításával – utazási és szállásköltség, részvételi díj megtakarításával – a fejlődő országok kutatói, diákjai is bekerülhetnek a nanotudományos élet vérkeringésébe. Az internetes seregszemle április 13-tól 19-ig várja az érdeklődőket.Az egy héten át tartó rendezvény jó alkalmat biztosít arra is, hogy a hazai kutatók „betekinthessenek” olyan távoli országok laborjaiba, mint India vagy Kína.

A térítésmentes virtuális poszter konferencia nyitott a nanotechnológia legújabb vívmányai iránt érdeklődők számára, ők regisztráció nélkül tekinthetik meg a prezentációkat.

A látogatók kommentálhatják a tudományos bemutatókat, közvetlenül tehetnek fel kérdéseket a szerzőknek. A kapcsolatfelvételek jóvoltából közös kutatási projektek is elindultak már a korábbi évek virtuális találkozóinak köszönhetően.

A Kutatók a Neten – www.kutatok.net, mint a Nanopaprika partnere részletesen tudósít a NANOPOSTER 2015-ről.

---
www.nanopaprika.eu - A nanotudományos közösségi hálózatot dr. Paszternák András alapította 2007-ben, még, mint az MTA Kémiai Kutatóközpont doktorandusza. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 8000 kutató csatlakozott a tudományos közösségi hálózathoz a világ 80 országából.
www.kutatok.net - A Kutatók a Neten tudománykommunikációs blog az évenként megrendezett kutató blogger és weboldal-szerkesztő találkozók mellett, a hazai tudománynépszerűsítő programokról közöl információkat.

---

Kapcsolat:
Dr. Paszternák András - editor@nanopaprika.eu
Web:www.nanopaprika.eu, www.kutatok.net