http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2014-09-03 19:48

Visszaszerezte a Hármashatárhegyi Sportrepülőteret az MNV Zrt.

|

Megszűnnek az áldatlan állapotok a Hármashatárhegyi Sportrepülőtéren
A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület felszólítás ellenére sem végezte el a gyommentesítést, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kezébe vette az ügyet.
Az MNV Zrt. a mai napon megkezdte a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér területének lekaszálását, gyommentesítését, melyet a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a felszólítás ellenére sem tett meg. Az MNV Zrt. elsődleges célja a jogszerűtlenségek felszámolása és az országos jelentőségű védett terület visszaszerzése azért, hogy azt a környéken élők, illetve a természetjárók, természetkedvelők vehessék majd birtokba.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Hármashatárhegyi Sportrepülőtéren idén márciusban tartott helyszíni ellenőrzés során jelentős mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot találtak. A Felügyelőség akkor több mint 150 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet.

Az egyesület emellett –a felszólítás ellenére– sem tett eleget a vagyonkezelői szerződésben foglalt kötelezettségeinek. Mivel az MNV Zrt. kiemelt célja a jogszerűtlenségek felszámolása, a terület tulajdonosi joggyakorlójaként,saját költségén kezdte meg annak rendezését, lekaszálását és gyommentesítését is.

Az MNV Zrt. álláspontja szerint a Hármashatárhegyre kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen egy országos jelentőségű védett természeti területen helyezkedik el. Fontos hangsúlyozni, hogy az MNV Zrt. nem tervez fejlesztést, építkezést a területre, azt – rendezett állapotban – mielőbb vissza szeretné adni a természetkedvelőknek.


Budapest, 2014. szeptember 3.


MNV Kommunikáció
kommunikacio@mnv.hu