http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2014-07-29 11:13

A magyar helyzet

|

Mi az oka annak, hogy az elmúlt 25 évet a magyar társadalom negatívan ítéli meg?
Ennek kiderítése céljából az Eurostat adatait elemzi dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök.
Talán az is kiderül a grafikonokból, hogy miért vettek eddig csak kevesen Bécsben cukrászdát, mi miatt mennek el orvosaink, fiatal szakembereink, mitől van éhezés! Módosított változat.

A fizikában minden áramlás alapja a két pont közötti valamilyen különbség! Így igaz ez például az elektromosságnál is és a hőtanban is.
Nincs ez másként a társadalomban sem!

Nagy különbségek vannak az egyes országok között a bérek és a születéskor várható élettartam között. (A különbség fennmaradása egyértelműen az Európai Unió magját képező gazdag országok érdeke, mert így beindíthatnak egy nekik profitot termelő kiáramlást mindenben, ami érték. Ha nincs kiszívható olaj, jó a kiművelt agy vagy az évi óriáskamat is, csak ingyen juthassanak hozzá! Marad a kissé átalakult gyarmati logika, akkor is, ha ezerrel tagadják!).

Miért engedélyezettek az adócsalások? Ha egy nagyon gazdag szűk réteg megúszhatja az adófizetést, akkor azt beszedik a kevésbé gazdagoktól. Ez megint nem a bér növekedési iránya!
Miért van különbség a külföldi és a hazai vállalkozások adózása, támogatása között?
Miért hagytuk elsorvasztani a hazai mezőgazdaságot? Miféle érdekek miatt? Miért is hozzuk be azt, amit mi is meg tudunk, tudnánk termelni?

 

A dolgozat itt olvasható>>