http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2014-02-13 09:08

Az SZTNH támadásának háttere

|

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2014. február 12-én rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a hivatal szabadalmi iratbetekintési rendszerét ért támadás értékelése, a szabadalmi bejelentők garanciális védelme, illetve a jogtalan behatolók megtévesztő állításainak cáfolata.
A fényképen dr. Török Ferenc a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara elnöke, valamint dr. Bendzsel Miklós a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke


A támadássorozatnak ismert a végrehajtója, valójában egy szakember, egy elszigetelt egyéni érdektől fűtött szabadalmi ügyvivő (iroda/egyesület) áll az eset hátterében, aki közérdekű bejelentőnek tünteti fel magát.


Az adatlopást programhiba okozta, amit azonnal megszüntettek. A kapcsolatos belső fegyelmi felelősségrevonás megtörtént. Az SZNTH a nem nyilvános szabadalmi dokumentumok 2013. augusztus 27. - szeptember 16. között történt letöltésével kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megtette.

 

A biztonsági rés feltalálója, több fronton próbált előnyt kovácsolni magának, mindeddig sikertelenül. Jellemző, hogy a sajtótájékoztatóra érkező újságírókat a SZTNH kapuja előtt a támadó megbízottjaként három hölgy „a többoldalú tájékozódás érdekében” leszólítgatta, hogy szórólapot adhassanak át.

A sajtó képviselőit a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke dr. Bendzsel Miklós és a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara elnöke dr. Török Ferenc tájékoztatta.


Az ügy előzményeiről, a legújabb fejleményeikről itt olvashat>>, illetve részletesebben itt tájékozódhat>>

 

Az informatikai adatszerzők hamis, rosszindulatú, a hónapok óta, illetve az SZTNH honlapján is közzétett cáfolt  állításokat tartalmazó megtévesztő szórólapja itt olvasható>>