http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2013-11-16 13:47

Megújult a Magyar Építész Kamara elnöksége

|

A BME dísztermében került sor a Magyar Építész Kamara tisztújító küldöttgyűlésére. A négyévente megtartandó kamarai tisztségválasztáson, amelyen elnököt, három alelnököt és hat elnökségi tagot választanak, 305 küldöttből a délelőtt tízórai kezdésre 217 tag jelent meg, amely szám a későbbiekben 252-re növekedett.

A megjelenteket Noll Tamás, a MÉK elnöke, illetve Dr. Becker Gábor, a BME Építészmérnöki Kar dékánja, valamint Barsiné Pataki Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnök asszonya köszöntötte. Mind a MÉK, mind az MMK elnöke kiemelten foglalkozott a 2014-20 közötti EU programok lebonyolításának alapelveiről szóló, 2013. október 11-én megjelent 1731/2013. kormányhatározattal, annak is az 5. pontjával, amely a mérnöki szakmákat alapvetően érintheti. Ez kimondja, hogy az önkormányzatoknak és az állami intézményeknek a jövőben lehetőleg saját erőforrásból kell biztosítaniuk a pályázatok tervdokumentációinak az elkészítését, ami burkoltan az állami tervezőintézetek létrehozását jelentheti. E kormányhatározattal kapcsolatban mindkét kamarai elnök a kormányzattal történő egyeztetés szükségességére a hívta fel a figyelmet.
Noll Tamásnak, a MÉK leköszönő elnökének az elmúlt négy év munkáját összefoglaló beszámolója után került sor a három elnökjelölt, Eltér István, dr. Hajnóczi Péter és Noll Tamás tízperces elnöki programbeszédére, majd az elnökválasztásra.

Az első forduló nem hozott eredményt, ekkor Eltér István visszalépett, dr. Hajnóczi Péter javára.

A második fordulóból dr. Hajnóczi Péter került ki győztesen, s lett a MÉK új elnöke.

Alelnöki tisztségre nyolcan pályáztak, közülük

Eltér István,

Szalay Tihamér és

Turi Attila kapta a legtöbb szavazatot.

Elnökségi tagok a következők lettek:

Dulácska Zsolt,

Kalo Emese,

Körmendy János,

dr. Makovényi Ferenc,

Pálfy Sándor DLA


Etikai-fegyelmi Bizottság tagjai:

r. Bácsalmásy Zoltán,

B. Szabó Veronika,

Kőnig Tamás DLA,

Müller Mária,

Puskás Péter,

Semsey Judit,

S. Zlamál Ilona


Felügyelőbizottság tagjai:

Csapó Balázs,

Kampis Miklós,

Lente András,

Marosi Miklós,

Schwarczuk Ágnes

A megválasztott új elnökségnek gratulálunk, és sikeres munkát kívánunk!