http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2013-11-06 09:32

Betelt a pohár III.

|

A Magyar Építész Kamara alelnöke Ertsey Attila értékeli nem csak a MÉK elmúlt négy esztendejét, hanem a magyar és a nemzetközi politikai viszonyok tükrében elemzi is a mérnöki szakma helyzetét.
Tanulságos és figyelemre méltó gondolatait olvasásra ajánljuk.

Négy év eltelt, szükségesnek látszik valós mérleget vonni, mi történt, mit sikerült elérni a MÉK jelenlegi vezetésének az elmúlt időszak alatt, mi a valós helyzet, és mik a kilátások. Mivel nem kaptam lehetőséget, hogy a küldöttgyűlésen megszólaljak, ezért itt teszem meg.

Azt gondolom, illúziók nélkül kell rátekintenünk szakmánk helyzetére.

Az elmúlt 4 évben hallatlan nagy munkát végzett az elnökség, ennek felsorolását és méltatását mások megteszik, én nem vállalkozom rá, csak néhány lényeges részére utalok, kudarcokra és sikerekre.

 

Nem szeretném rózsaszínre festeni a valóságot. Heroikus munka, csekély eredmények. És ez nem elsősorban a szereplőkön – a MÉK-en - múlott. Számos olyan munka készült el, mely egy professzionálisan működő kamara felé mutat. Ezek a szabályzatok, a tervpályázati és közbeszerzési, minőségbiztosítási útmutatók, stb. Ez a terület a MÉK saját területe, szabad mozgástere. Szinte csak ebben sikerült eredményeket elérni.

Ertsey Attila tanulmánya az Építészfórum.hu portálon itt olvasható>>