http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2013-02-07 19:06

Két fordulós pályázat középületek tervezői számára

|

HOZZUK EGYÜTT TETŐ ALÁ!
Kerámia tetőcserép középületeinken

Két fordulós pályázat Creaton termékekkel tervezett és megvalósított középületek tervezői számára, 1 millió forint összdíjazással

Új középületek tervezése során általánosságban talán nagyobb súllyal esik latba a funkcionalitásra törekvés, az építési előírások sarokpontjaira kiemelt figyelemmel folyó tervezés, mára gazdaságossági szempontok miatt is. Ugyanakkor az épített környezet meghatározó részeiként a középületeink sem nélkülözhetik az esztétikai megfontolásokat az épületek egésze, és a tető kapcsán sem.


Különösen igaz ez a műemlékek vagy műemléki környezetben álló épületek esetén, ahol a kerámia tetőcserép lehet előírás, akár a környezethez illeszkedés igényére, vagy a megbízói elvárásra adott válasz, minden esetre kézenfekvő, logikus és szép megoldás, amely a gazdaságosság szempontjait is messzemenőkig kielégíti.
A Creaton Hungary Kft. célja, hogy felhívja a figyelmet a kerámia tetőcserepek középületeken történő használatának előnyeire, szépségeire, vagy azokra a műszaki megoldásokra, amelyeket ezen ősi anyag mai modern gyártástechnológiával készült elemei nyújtanak.
A magyar tetőcserép piac meghatározó szereplője ezért két fordulós pályázatával és neves zsűri bevonásával keresi az egyszerűt, a kézenfekvőt, az egyszerűen szépet, és a valóban különleges műszaki megoldásokat felsorakoztató, kerámia tetőcseréppel készülő, vagy elkészült középületek tetőit.

 

ELSŐ FORDULÓ

TERVEZÉS/MEGVALÓSULÁS ALATT ÁLLÓ ÉPÜLETEK

A zsűri és a kiíró megvalósulás előtt álló épületek tervein keresi a Creaton kerámia tetőcserépváltozatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

MÁSODIK FORDULÓ

MEGVALÓSULT ÉPÜLETEK

2012. január 1-je és 2013. november 8. között használatba vételi engedélyt kapott, Creaton termékkel megvalósult épületek tervezői pályázhatnak.

JELIGE: KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK
Minkét fordulóban a zsűri külön díjazhatja a tervező által érdekesnek, tanulságosnak, példamutatónak, szakmailag előre mutatónak, a szakmai közvéleménnyel megosztandónak ítélt megoldásait.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MINDKÉT FORDULÓBAN

Marosi Miklós, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja, zsűri elnöke
Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag
Dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, okl. épületszigetelő szakmérnök, egyetemi docens
Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

BEADÁSI HATÁRIDŐK

ELSŐ FORDULÓ 2013. április 30. - 24.00
MÁSODIK FORDULÓ 2013. november 12. - 24.00

További információ: Build-Communication Kft.
Telefon: (23) 611-028
Email: info@buildmarketing.hu

Pályázatok leadásának módja online feltöltés itt.

További információ a Creaton termékekről, tervezői CD igénylése (Archicadhez) email, vagy  itt.