http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2013-02-03 10:26

Magyar kibocsátási kvóták

|

Tájékoztatás és adatszolgáltatási felhívás az ingyenesen kiosztható kibocsátásiegység-mennyiségek meghatározásával kapcsolatban
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összeállította az EU-ETS III. kereskedési időszakban (2013-2020) ingyenes kiosztásra tervezett kibocsátásiegység-mennyiségeket tartalmazó táblázatot, az ún. NIMs (Nemzeti végrehajtási intézkedések - National Implementation Measures) létesítménylistát.
A lista az Európai Bizottságnak 2012-ben elfogadásra benyújtott táblázat kivonata, amely a jogosult intézmények szerinti bontásban részletezi a magyar kvótákat.

A NIMs véglegesítése érdekében minden érintett üzemeltetőnek 2013. február 27-i határidővel további adatokat szükséges szolgáltatnia létesítménye(i) kapacitásának, tevékenységi szintjének és működésének 2011 júniusa és 2012 december vége között bekövetkezett változásairól. A létesítménylista és további részletes információ a Klímapolitika tematikus oldalon itt érhető el.

Az Európai Bizottság Éghajlat-politikai Főigazgatósága 2013. január 25-i közleményében jelezte, hogy az összesített lista véglegesítésének elhúzódása miatt az ingyenesen kiosztható kibocsátási egységek 2013. február végére tervezett, az üzemeltetői számlákon történő jóváírásában csúszások várhatóak.

A III. kereskedési időszakra vonatkozó (2013. január 1. óta bekövetkezett) változások bejelentéséről és új belépő kérelmek benyújtásáról szintén a Klímapolitika weboldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

Budapest, 2013. február 2. (OS)

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium