http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-12-14 18:27

LAKATLAN térkép

|

Végre Budapestnek is van LAKATLAN térképe, amely a város elhagyott és kihasználatlan ingatlanjait veszi leltárba. A KÉK - Kortárs Építészeti Központ kezdeményezéseként létrejött közösségi térképre bárki egyszerűen és közvetlenül tölthet fel adatokat és képeket parlagon heverő városi ingatlanokról.


A KÉK idén ősszel indított LAKATLAN programjának fókuszában a közép-európai régió városainak átstrukturálódása során megüresedő ingatlanok sorsa áll. A programhoz kapcsolódóan létrehozták a LAKATLAN térképet, amely egy olyan politikailag és kereskedelmileg független, nyitott hozzáférésű platform, amely segít megvilágítani az üres városi terek problémájának méretét és mintázatait, emellett felületet kínál a lehetséges válaszok megfogalmazásához és hozzájárulhat egy városi léptékű program kidolgozásához.

 

A térképet bármely civil bővítheti, aki Budapesten járva elhagyott, gondozatlan, közvetlen környezetére negatívan ható lakóházba, üzletbe, irodaházba, középületbe vagy telekbe botlik. A térkép készítői azt remélik, hogy ily módon láthatóvá, feldolgozhatóvá és kezelhetővé válhat egy olyan probléma, amely nem csak itthon, de más országokban is egyre inkább része a városról zajló párbeszédnek, és mindez közösségi aktivitással. A térképen az önkéntes segítők által jóváhagyott bejegyzések válnak nyilvánossá, így garantálva a bejegyzések hitelességét.


Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez és Tegye láthatóvá Budapest lakatlan tereit!

Budapest, 2012. december 11.(OS)


Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány