http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-12-14 17:15

Huszonnégy órás mobil programozó csapatverseny

|

24 órás mobil programozó csapatversenyt rendez a PPKE-ITK a MAVE-val közösen. Az alkalmazásfejlesztő verseny egyik kitűzött célja, hogy a feladat megoldásán túl, hatékony kódokat írjanak a résztvevők, amely a mobileszközök fogyasztásánál különösen nagy fontossággal bír.

A verseny egyik különlegessége, hogy Android és iOS platformokon is lehet dolgozni, így a két legnagyobb környezet fejlesztői is összemérhetik tudásukat. A verseny mellett, a középiskolások számára egy “code camp\" is megrendezésre kerül, mellyel szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a mérnök informatikus szakma iránt. A bejutó három fős csapatok izgalmas mérnöki kihívással találkozhatnak a telekomunikáció, de akár a bioinformatika területéről is.

A kétfordulós versenyre három fős csapatok jelentkezhetnek ezen a  címen. Az első forduló egy online előválogató lesz február első hétvégéjén, mellyel a csapatok kvalifikálhatják magukat a 24 órás budapesti döntőre.
A verseny a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) közös rendezése, melyet a Magyar Telekom is felkarolt. A helyszínt és a szakmai hátteret az egyetem és az egyesület munkájában résztvevő hallgatók, oktatók és doktoranduszok biztosítják.

Budapest, 2012. december 14., péntek (OS)

Kiadó: Magyar Villamosmérnök- és Informatikus hallgatók Egyesülete MAVE