http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-10-31 21:18

A magyar kormányzati döntéseknek a vállalati szektorra gyakorolt hatásai

|

Országházban csaknem két órán keresztül tárgyalt a Magyarországon működő legnagyobb német vállalatok képviselőivel, a Német Üzleti Fórum keretében.

 

2012. október 27-én szombaton a Német Üzleti Fórum keretében német cégek vezetőit  megbeszélése hívta a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár ma délután a A – többek között a Continental Automotive Hungary Kft., a Knorr-Bremse Hungária Kft., az RWE Hungária Kft. illetve a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. – vezetőivel folytatott informális, kötetlen megbeszélésen szó volt a magyar kormányzati döntéseknek a vállalati szektorra gyakorolt hatásairól, értékelték a kormány és a fórumon részt vevő cégek stratégiai partnerségét.

 

Kifejezték szándékukat, hogy a legnagyobb ipari munkaadókként a magyar gazdaságban fontos szerepet játszó német vállalatok és a magyar kormány rendszeres, informális találkozókon folytatják a párbeszédet, és megvitatják egymás észrevételeit, javaslatait a képzés, a rugalmas foglalkoztatás, a fejlesztési támogatások, az infrastruktúra-fejlesztés és az adópolitika kérdéseiben.

 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke
Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

2012. október 27., szombat (OS)