http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-03-14 15:34

Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál

|

A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát, és javítja az utasok biztonságát
A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében
A Jernbaneverketnek a norvég nemzeti vasúti igazgatóság fejleszti GSM-R (vasúti GSM) alaphálózatát, a Nokia Siemens Networks alaphálózatának elemeit használva, beleértve a terhelésmegosztási funkciót. A Nokia Siemens Networks frissíti a már meglévő alaphálózati elemeket az elsődleges telephelyen, és egy kiegészítő alaphálózati platformot is üzembe helyez. Ez a távoli kiegészítő hálózat kezeli a teljes forgalmat, ha bármilyen rendszerösszeomlás vagy karbantartás miatt szünetelne az elsődleges telephely működése.

„Tovább szerettük volna javítani a vasúti kommunikáció minőségét a GSM-R hálózat jó elérhetőségének biztosításával. Ez javítja a vasúti üzemeltetés hatékonyságát, minimalizálja a vonatok késésének előfordulását, és növeli az utasbiztonságot” – mondta Svein Erik Rasmussen, a Jernbaneverket kommunikációs igazgatója. „Ahhoz, hogy ezt elérjük, a Nokia Siemens Networks terhelésmegosztási funkcióval rendelkező alaphálózati platformja megbízható kommunikációs hálózatot biztosít számunkra.”

„Mivel a kommunikáció és az irányítás kritikus fontosságú a vasút üzemeltetésében, szükséges, hogy a szolgáltatók kiépítsenek egy továbbfejlesztett alaphálózatot, amely tartalék erőforrást és forgalommegosztást is biztosító rendszerként javítja a teljes rendszer megbízhatóságát" – mondta Terje Hoemsnes, a Nokia Siemens Networks Jernbaneverket ügyfélcsapatának vezetője. „A fejlett alaphálózati platformunk a terhelésmegosztási funkcióval biztosítja, hogy a hálózati elemek aktív és tartalék rendszerként is működjenek. Ez segíti a Jernbaneverket vállalatot, hogy elkerülje a hálózati túlterheltséget, csökkentse vagy teljesen kiküszöbölje a karbantartás vagy rendszerösszeomlás miatti leállásokat, és növeli a kommunikáció megbízhatóságát.”

A szerződés szerint a Nokia Siemens Networks továbbfejleszti a Jernbaneverketnek meglévő R99-es alaphálózati platformját az R4-es alaphálózati platformra, trondheimi központi telephelyén. A vállalat felállít egy további R4-es platformot is, hogy egy távoli tartalék hálózat is rendelkezésre álljon. Ez a platform mobil szoftveres kapcsolókat, mobil átjárókat és egy terhelésmegosztási funkcióval bíró, körkapcsolásos adatszervert tartalmaz. A tartalék alaphálózat kiépítésének részeként a vállalat a Railway@vantage 5.0 intelligens hálózat (IN) terhelésmegosztási funkcióval rendelkező platformjaihoz is hozzáférést biztosít. Szintén a szerződés részeként új diszpécserközpontok üzembe helyezésével is modernizálják a Jernbaneverket alaphálózatát.

A Nokia Siemens Networks az előfizetői adatkezelői platformját* is biztosítja, amelybe beletartozik a One-NDS előfizetői profiltár és az NT-HLR (New Technology Home Location Register) adattár is. Továbbá a vállalat a virtualizált hálózatkezelő rendszerét, a NetAct rendszert is beépíti, hogy megerősítse a GSM-R hálózat konfigurációját és felügyeletét. A tervezés, a kivitelezés és a teljes hardver- és szoftverkészlet biztosítása a szerződés szerint mind a Nokia Siemens Networks feladata. Ezek a szolgáltatások biztosítani fogják a Jernbaneverket új alaphálózati platformjának gyors és zökkenőmentes bevezetését.

A Nokia Siemens Networks világszinten a GSM-R iparág vezetője, 60%-os piaci részesedéssel. További információkat, beleértve az egyik ügyfél és az utasok tapasztalatait bemutató rövid videókat, az interneten talál.
Nokia Siemens Networks – tudnivalók
A Nokia Siemens Networks a mobil- szélessáv világszintű szakértője. Az legelső GSM-hívástól kezdve az első LTE-hívásig folyamatosan élenjárunk a mobiltechnológia egymást követő generációiban. Globális szakértőink találják fel azokat az új lehetőségeket, amelyekre az ügyfeleknek szükségük van. Mi kínáljuk a világ legfejlettebb mobilhálózatait, valamint maximális értékkihasználást biztosítunk ezen hálózatokhoz, és olyan szolgáltatásokat, amelyek révén mindez zökkenőmentesen működik.

Központunk Finnországban, Espoo városában található, míg egyéb telephelyeink a világ 150 országában megtalálhatók, és 2011-ben 14 milliárd euró fölötti nettó árbevételt sikerült elérnünk.Nokia Siemens Networks
Király Béla
Kommunikációs vezető
Telefon: +36 20 511 1000
E-mail: bela.kiraly.ext@nsn.com