http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-01-28 15:17

Veszélyes-e a nanotechnológia?

|

A napokban járta be a világsajtót az amerikai Országos Kutatási Tanács (NRC) közleménye, melynek szakértői a nanotechnológiai anyagok esetleges egészségügyi veszélyeinek kivizsgálását sürgetik.
A válasz: virtuális kezdeményezés a tudományág jobb megismeréséért.

A The International NanoScience Community (NanoTudomány Nemzetközi Közössége) válaszul az egyre erősödő félelmekre azt kezdeményezte a tagjait jelentő több mint ötezer kutató, egyetemi hallgató és ipari szakember körében, válasszák ki azokat az internetes fórumokat, melyek a leghitelesebben mutatják be a tudományág eredményeit és veszélyeit. A megbízható információszolgáltatás fontos mind a tágabb, mind szűkebb, a szakembereknek szóló virtuális felületeken is.


Hat kategóriában (nanotechnológiai portálok; blogok; weboldalak; akadémiai oldalak; vállalati lapok, Twitter és Facebook-oldalak/csoportok) jelölhetik kedvenceiket a közösség tagjai 2012. február 15-ig. A több szempontot figyelembe vevő szavazásra március 1-től 15-ig kerül sor. A nanotechnológia területén dolgozók által legjobbnak tartott virtuális információforrások listáját március 18-án hozza majd nyilvánosságra a közösségi oldal.
Weboldalak jelölése és további információ


A hagyományokat követve a Nanopaprika az angol nyelvű nemzetközi programja mellett, ezúttal is foglalkozik a magyar nyelvű Internet nanotudományos vonatkozásaival. A hazai portálok, weboldalak, közösségi hálózatokon futó nano-aloldalak jelölését erre a címre lehet küldeni. A jelölések alapján – szakértők bevonásával - készült lista szintén március közepétől lesz majd elérhető az oldalon.
The International NanoScience Community
Nanopaprika.eu – „Spicy world of NanoScience”

editor@nanopaprika.eu