http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-01-25 13:24

Európai Üzleti Díjak a Környezetvédelemért

|

Tíz éve vesz részt Magyarország az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán. A résztvevőknek járó díszokleveleket Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntarthat fejlődés bizottságának alelnöke adta át.

A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, eljárás, termék, nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért.

Az EU szabályzata szerint valamely, a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázat során már díjat elnyert cég vehet részt a versengésben, amelyet a díjazó szervezetekből alakult Országzsűri (HEA –Hungarian Jury for the EU Environmental Awards) jelöl. A HEA tagjai: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), Magyar Innovációs Szövetség, Corvinus Egyetem - Tisztább Termelés Magyarországi Központja.

2012-ben hét magyar cég adta be pályázatát az európai üzleti környezetvédelmi díjak kategóriáiban. Két pályázat készült el a menedzsment kategóriában: a Magyar Telekom Nyrt. és a SKANSKA Magyarország pályázata, három tartozik a termék kategóriába, a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Pharmatéka Bt. továbbá két cég pályázott eljárás kategóriában, az E.ON Hungária és a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

Az eddigi legnagyobb sikert a DENSO Magyarország Kft. érte el, mikor 2004-ben megnyerte a Management kategóriát. 2006-ban a GE Lightning Zrt. a kiemeltek közt szerepelt.

Az európai versengőket a HEA oklevelekkel ismeri el, amelyeket január 23-án Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke adta át egy ünnepi ebéd keretében.


További információk: Czibók Ágnes nemzetközi kapcsolatok felelőse, a díjak nemzeti koordinátora (tel: 20-364-0964)

Budapest, 2012. január 23. (OS)


Kiadó: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége - KSZGYSZ