http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-01-19 17:21

Kreatív Magyarország - Mérnöki Tudás – múlt, jelen, jövő

|

A 2012. február 14-től 20-ig a Budapesti Műszaki Egyetemen aulájában rendezendő kiállításon általános- és középiskolás diákok számára is vonzó műszaki érdekességek lesznek láthatók.


A sakkozógéptől az intelligens robotig – próbáld ki te is!

Szimulációs játék, intelligens robot, híd-modellek és magyar műhold is látható lesz az interaktív kiállításon.

 

A kiállítás fővédnökei: Tarlós István és Kövér László


A 2012. február 14-től 20-ig a Budapesti Műszaki Egyetemen aulájában megrendezett kiállításon általános- és középiskolás diákok számára is vonzó műszaki érdekességek lesznek láthatók. Játszhatnak szimulációs játékot a HaXSon egyik informatikai elemén, megtekinthetik a MaSat1-et, a hazai fejlesztésű műholdat, próbára tehetik a NASA holdjárójához készített magyar intelligens robotot. A kiállításon olyan érdekességeket is megnézhetünk, mint a híres Ford T-Modell egyik megmaradt példányát (melyet Galamb József tervezett), vagy magyar hídmaketteket. Az interaktív kiállításon lehetőség lesz arra, hogy a diákokat a Műszaki Egyetem hallgatói kalauzolják a magyar mérnöki tudás izgalmas útvesztőjében.Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.

Nyitvatartás: 2012. február 14-től 20-ig


Nyitónapon: 12-18 óráig, Hétköznapokon: 8-18 óráig, Hétvégén: 9-14 óráig. 15 fő feletti csoportok esetében előzetes időpont-egyeztetés szükséges, a kiállitas@mmk.hu címen.