http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2012-01-18 13:07

Támogatja a Kormány a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését

|

„A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében csak az elmúlt hónapokban több mint 25 milliárd forint támogatást nyújtott kerékpáros fejlesztésekre, és a jövőben közel 36 milliárd forintot fordít kerékpárutak építésére, a meglévők felújítására” – mondta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációiért felelős államtitkára 2011. január 11-én, Győrben.
fotó: Szigeti Tamás

„Kerékpárosbarát Település 2011” és „Kerékpárosbarát Munkahely 2011” címmel rendeztek Győrben díjátadó ünnepséget.

Molnár Ágnes köszöntőjében hozzátette: a kerékpáros infrastruktúrát érintő fejlesztések között nemzeti programként elsőbbséget élvez a Balatoni bringakörút minőségi fejlesztése és a Budapest–Balaton kerékpárút kiépítése, valamint kiemelt állami fejlesztésben fog megvalósulni a „Folyók útja” Dunamenti kerékpárút előkészítése és kiépítése is. Az államtitkár hangsúlyozta a határ menti régiók fontosságát is: a Hegyközben jelenleg három olyan kerékpárút épül, amely Magyarországot Szlovákiával köti össze. „Szeretnénk buzdítani az önkormányzatokat, és az Új Széchenyi Terven keresztül támogatjuk a kerékpározás elterjedését és a közlekedésbiztonságot segítő kampányokat is” – fejtette ki.

A Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat 2011-ben ötödik alkalommal hirdették meg. A kiírás célja a kerékpárosok szempontjait szem előtt tartó városok, községek, munkáltatók és intézmények példamutató intézkedéseinek és kezdeményezéseinek elismerése a kitüntető címek odaítélésével.

A hat új Kerékpárosbarát Település nyertes van:

 

Budapest XVII. kerülete,
Hódmezővásárhely,
Győr,
Tapolca,
Gyomaendrőd és
Győrújfalu.


A Kerékpárosbarát Munkahelyek közé tíz új vállalkozás és intézmény csatlakozott:

a Budapest Bank Nyrt.,
a Guardian Orosháza Kft.,
a HappyBike Kft.,
a JABIL Circuit Magyarország Kft.,
a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.,
a Mondolat Iroda Tanácsadó és Szolgáltató Kft,
az OBO Bettermann Hungary Kft.,
Tokod Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri hivatala,
a tokodi Hegyeskő Általános Iskola és
a Mesevár Óvoda.


2012. január 11.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)