http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-12-13 09:19

Jelentős felhősödés egy hazai IT-szektorban

|
2011 a világon és hazánkban is a Cloud technológiák előretörését hozta. Nem kis meglepetést okozott azonban az a bejelentés, miszerint december 8-tól az egyik legjelentősebb magyarországi hosting szereplőn keresztül hazánk bekapcsolódhat a nemzetközi vérkeringésbe. USA, Japán, Hollandia után mi is felkerülhetünk a felhős térképre.

"Nagy siker ez Ügyfeleink és cégünk számára." Kommentálta a hírt Kárpáti Zoltán, a Tárhely.Eu Kft. ügyvezetője. "A VPSnet-tel tető alá hozott megállapodás megkoronázta erőfeszítéseinket, amelyeket a hazai tárhely és virtuális szerver szolgáltatás minőségi javítása érdekében tettünk." A Tárhely.Eu Kft Magyarország egyik vezető tárhely szolgáltatója, míg a VPS.net az UK2 csoport tagjaként az egyik legjelentősebb piaci szereplő a nemzetközi cloud - azaz felhő - szolgáltatási piacon.

Jelenleg három kontinensen és négy országban van szerverkapacitásuk, az Egyesült Államokban, Japánban, Hollandiában és Nagy-Britanniában. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy pár kattintással kiválaszthatjuk azt, hogy virtuális szerverünk Japánban, Hollandiában vagy máshol legyen. Ami pedig ebben még izgalmasabb, hogy valódi cloud szolgáltatást biztosítanak, vagyis az adatvesztés és a leállás esélye tényleg szinte nulla százalék.

Aki kezelt már valaha virtuális szervert, biztosan nagy élvezettel veti magát bele a két cég által kínált lehetőségekbe. Érdekesség még, hogy több mint 100 előre telepített séma található, így még az operációs rendszer telepítésével, vagy az arra létrehozandó program kombináció installálásával sem kell bajlódnunk.

Jelentős piaci fejlődésnek lehetünk tehát tanúi, de az egyik legérdekesebb kérdés még nyitott maradt: várható-e, hogy a hat külföldi szerverterem után hetedikként egy magyarországi szerverterem csatlakozik ebbe a nemzetközi felhő vérkeringésébe? "Az együttműködésünk jelenleg is több szintű, részlegesen már ez megtörtént. A teljes értékű technikai megvalósítás azonban még nyitott kérdés, ugyanis ez nagyban függ a hazai piac reakciójától." zárta mondanivalóját a cég képviselője.
Budapest, 2011. december 8. (OTS)

Tárhely.Eu Kft.