http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-12-12 14:36

Feltalálók, találmányok Szöulban

|

December első hetében rendezték meg Ázsia egyik legnagyobb innovációs seregszemléjét Szöulban, amelyen a magyar találmányok három aranyérmet nyertek.

 

December első hetében rendezték meg Ázsia egyik legnagyobb innovációs seregszemléjét Szöulban, amelyen 32 országból közel 663 találmány szerepelt. A nagyszabású kiállítást Kim Hwang-sik miniszterelnök nyitotta meg, aki Vedres András a feltalálók világszövetsége (IFIA) elnökének kíséretében megtekintett néhány kiemelkedő műszaki alkotást.
Az esemény keretében nemzetközi konferenciát rendeztek az innováció támogatásáról. A konferencia egyik kiemelt előadója volt Chulabhorn Walailak Tájföld hercegnője, aki gyógyszerkémikus, egyetemi tanár. Műszaki alkotó munkássága elismeréséül Vedres András IFIA elnöke kitüntette ő királyi fenségét a Feltalálók Nemzetközi Lovagrendje tiszti keresztjével.

A kiállításon szerepelt a Hyundai autógyár két újdonsága a Elantra hibrid változata és BlueOn tisztán elektromos hajtású autó. Mindkettőben az elektromos energia tárolása a világon először sorozatban gyártott Lítium-polimer telepekben történik. Ennek köszönhetően például a BlueOn elektromos autó egy töltéssel 140 kilométeres távot képes megtenni. A telepek újratöltése a szokványos 220 voltos hálózatról csupán 25 percet vesz igénybe.

A bemutatón a magyar találmányok három aranyérmet nyertek. Nagy közönségsikert ért el Molnárka Győző és társainak számítógépes találmánya, amely labdajátékoknál pontosan kijelzi a labda sebességét és irányát.
Budapest, 2011. december 11. (OS)

Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)