http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-12-07 16:25

Junior Prima Díj

|

November 25-én a Művészetek Palotájában tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díj építészet és építőművészet kategóriájának díjait.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 22 fiatalt javasoltak a díjra. A Simon Bayley vezette zsűri (Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Kálmán Ernő elnök, Magyar Építőművészek Szövetsége, Noll Tamás elnök, Magyar Építész Kamara) közülük választotta ki a 10 díjazottat.

A Junior Prima Díj építészet, építőművészet kategória 2011-es díjait

Antal Gabriella,

Csizmadi Péter DLA,

Csízy László,

Gutai Mátyás PhD,

Holczer Veronika,

Katona András,

Koncz Zoltán,

László Zsolt,

Mónus Noémi,

Mózes Ádám

vette át.

Negyedik alkalommal kerültek átadásra a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjai.

„Örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Prima Primissima Alapítványhoz a Junior Prima Díj társalapítójaként, ahol a Magyar Építészet és Építőművészet kategória támogatása mellett döntöttünk. Mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy milyen fontos természetes és épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése. Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói” – hangsúlyozta Török Árpád.
2011. november 30.

(Forrás: tervlap.hu)