http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-11-27 06:43

Új fejlesztésű, környezetbarát kapcsoló

|
A CG Electric Systems Hungary Zrt. Készülék divíziója a Közép-Magyarországi Operatív Program Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása című pályázata keretében 69,6 millió HUF támogatással új, 278,5 millió HUF összköltségű fejlesztést indított el SF6 gázszigetelésű, 245 kV-os kapcsoló berendezés prototípusának kifejlesztése címmel.

A projekt azonosítószáma: KMOP-2009-1.1.3./C-2010-0020.

 

A támogatást nyert projekt célkitűzése korszerű megoldásokat és új fejlesztéseket tartalmazó 245 kV-os (50 és 60 Hz), 50 kA-es, SF-6 gáz szigetelésű berendezés prototípusának kifejlesztése és piacra vitele.


A projekt műszaki újdonságai közül kiemelendő, hogy a tervezett kapcsoló készülék prototípus a jelenleg piacon lévő készülékekhez képest gazdaságosabban előállítható megoldásokat tartalmaz majd, ezáltal nemzetközi viszonylatban is újszerű technológiát jelent (élettartam-növekedés, méretcsökkentés, környezetbarát megoldások). Olyan új elrendezést kívánunk kifejleszteni, mely az eddig szokásos megoldásokhoz képest újszerű és lehetővé teszi a lehető legkisebb méretekben való megvalósítást. Az egyik legfontosabb eredmény, amit várunk, hogy ebben a kategóriában (245 kV) az eddig általunk gyártott SF-6 készülékek közül a legkisebb gáztöltési mennyiséget érjük el. Ez környezetvédelmi szempontból a nemzetközi gyártók élvonalába emelné az új terméket. A kis mérteknek köszönhetően a berendezés sokkal egyszerűbb és kompaktabb lesz, ami további költségcsökkentést eredményez majd.


A hazai energiahálózat fejlesztésében is jól hasznosítható a tervezett megoldás különösen az áramszolgáltatói és nagy ipari beruházásoknál, ahol a biztonság, megbízhatóság mellett egyre inkább a minimális helyigény is fontos tényező. A projekt sikeres végrehajtásával további új munkahelyeket teremthetünk tápiószelei üzemünkben.
Budapest, 2011. november 24. (OTS)

CG Electric Systems Hungary Zrt.