http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-11-19 17:55

2012-ben 1400 milliárd forintot a gazdaság fejlesztésére

|

A kormányváltást követően az Új Széchenyi Terv keretében 118 szennyvízkezelési és tisztítási programra összesen mintegy 150 milliárd forintot ítéletek meg – jelentette be Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár a dévaványai szennyvízberuházás zárórendezvényén, 2011. november 18-án, Dévaványán.
2012-ben pedig a Kormány az Új Széchenyi Terv keretében közel 1400 milliárd forintot tesz hozzáférhetővé Magyarország megújítása, a gazdaság fejlesztése és a társadalom megerősítése érdekében. Az új pályázati rendszer és eljárásrend kevesebb adminisztrációval, rövidebb elbírálási határidőkkel jár, hogy a pályázók minél gyorsabban, egyszerűbben juthassanak a forrásokhoz – húzta alá az államtitkár.

Bencsik János hangsúlyozta, hogy a dévaványai projekt megvalósításának összes költsége csaknem 342 millió forint, amelyből az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege mintegy 291 millió forintra tehető.

Az államtitkár kiemelte, hogy a város lakossága már régóta várta a beruházás kivitelezésének végét, hiszen a fejlesztés már 23 esztendeje megkezdődött. A projekt megvalósítása megszünteti a talajszennyezést, kedvező hatással van a levegő minőségére, a belvízvédelemre és a településen élők biztonságos és egészséges életkörülményeire. A fejlesztés is jól példázza, hogy a helyi és a központi kormányzat együttműködése valóban az alapoktól újíthatja meg Magyarországot az Új Széchenyi Terv forrásainak okos, célzott felhasználásával.
2011. november 18.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)