http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-11-17 06:21

Tehetségkutató Verseny

|
A Magyar Innovációs Szövetség 21. alkalommal hirdette meg 2011. november 15-én, kedden az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt a Tudomány Napja alkalmából, melyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is támogat. Réthelyi Miklós miniszter köszöntőt mondott az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetésén.

Az eseményt dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, mint a verseny zsűrielnök-helyettese, egyben támogatója nyitotta meg, majd dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette az idei verseny feltételeit.

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszédében úgy fogalmazott, egy-egy kutató sikere az ország sikere is egyben. Ezt példázza az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny sorozat. A 21. század az innovatív tudás százada lesz, ezért csak kreativitásunkkal, felhalmozott tudásunkkal és jó önmenedzseléssel lehet érvényesülnünk. A miniszter felhívta a figyelmet rá, hogy az Új Széchenyi-tervben erre idén több mint 72 milliárd forint áll rendelkezésre, 2013-ig pedig a kormány 200 milliárd forintnyi összeget tervez a kutatás-fejlesztés-innováció támogatására.

A rendezvényen bemutatkoztak a 2011. évben rendezett nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt magyar fiatalok: Böröczki Zoltán, a houstoni I-SWEEP fenntarthatósági olimpia bronzérmese, Ócsvári Áron, az idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1. helyezettje, Biró Enikő, a Swiss Talent Forum résztvevője és Orgován József, a Google idei különdíjasa.

A nemzeti erőforrás miniszter gratulált az idei díjazottak nemzetközi sikereihez, majd kiemelte, fontos, hogy az innen induló tehetséges diákok később is Magyarországon legyenek sikeres kutatók, fejlesztők.

(kormany.hu)