http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-11-10 17:55

A fehér forint

|

Ha baj van, akkor egyszerűsödik a helyzet: egyénileg is dönteni kell: építesz, vagy rombolsz. Sokan - egyre többen - már a rombolást választották. A radikalizálódási folyamatban eltűnhetnek az értékek, pontosabban fogalmazva a valódi érték elveszíti rangját.

A másfél órás videón Drábik János professzor beszél többek között a devizaválságról, a gerjesztett államadósságról, a magyar gazdaság kitettségéről, a bankkartellekről, a politikát irányító háttérhatalomról, a "fehér forint" szerepéről, a javasolt megoldásáról, és a saját vállalásáról.
Elgondolkoztató. Hiába keresem a támadási felületeket nem találom, végül is nem vagyok közgazda. Lehet, hogy javaslata utópia, zsákutca, de ettől függetlenül ezt - a saját érdekében - mindenkinek látni kell.
A "tudatbazis" Drábik János professzorral készített videója itt látható.
Lehet, hogy a professzor rémeket lát, lehet viszont, hogy az Ő szakembersége szükséges az okozati összefüggések felismeréséhez.


Talán azzal mindenki egyetért, hogy valami hatékony lépést kellene már tenni, mert egyre rosszabb a helyzet Magyarországon, egymást emésztő folyamatok indultak be. Talán lehet megoldást találni, ezt, vagy mást, de építeni kellene. A kérdés, hogy a magyar mérnök ebben hogyan vehet részt?

 

Buday Miklós