http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-11-02 06:19

Hazánk kész helyet biztosítani a 2012-es Kibertér Konferenciának

|

Magyarország a XXI. század prioritásának tartja a kibertér felelősségteljes, hatékony és biztonságos használatát. Budapest kész helyet adni a következő Kibertér Konferenciának 2012-ben.


Magyarország már a számítógépes bűnözésről szóló 2001. évi Budapesti Konvenció aláírását megelőzően is célul tűzte ki az e téren történő nemzetközi együttműködés előmozdítását. A Budapesti Konvenció azóta is központi eleme az internetes biztonság terén zajló nemzetközi együttműködésnek.


Sztáray Péter, a Külügyminisztérium politikai igazgatója részt vett a november 1-i Londoni Kibertér Konferencián. Felszólalásában hangsúlyozta: Magyarország üdvözli, hogy az Egyesült Királyság - a londoni konferencia összehívásával - vezető szerepet vállalt a nemzetközi párbeszéd előmozdításában. Támogatjuk a brit kormány arra irányuló erőfeszítését, hogy a konferencia fókuszában a kibertérben elfogadható viselkedési normák meghatározása, valamint az internet által biztosított lehetőségek megőrzése és védelme álljon.


Magyarország elkötelezett emellett a folyamat mellett, és hivatalosan is felajánlotta, hogy helyet ad a 2012-ben esedékes következő, ilyen jellegű konferenciának.
A Londoni Konferencia és a Budapesti Konvenció eredményeire építve, hazánk elő kívánja segíteni az állami és a magán szektor együttes szerepvállalását annak érdekében, hogy a kibertér mindannyiunk számára biztonságos és megbízható környezet maradjon.
Budapest, 2011. november 1., kedd (OS)

Kiadó: Külügyminisztérium