http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-10-17 11:11

Európai Világítástechnikai Bemutatóközpont

|

"Kormánytagként és fejlesztési miniszterként a mai megnyitó legfontosabb üzenete számomra, hogy a GE megerősíti magyarországi jelenlétét" - fogalmazott Fellegi Tamás a bemutatóközpont átadásán. Üdvözölte, hogy a vállalat regionális tevékenysége hídfőállásul ismét hazánkat választotta, egyúttal azt kívánta, hogy a bemutatóközpont maradéktalanul beváltsa létrehozói reményeit.

Phil Marshall, Európáért és Közép-Keletért felelős elnök- vezérigazgató és Fellegi Tamás miniszter (fotó: Szigeti Tamás)

A GE a magyar ipartörténet legragyogóbb hagyományait őrzi meg és élteti tovább, az Európai Bemutató és Világítástechnikai Élményközpont átadása a folytonos fejlesztések újabb állomása - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az újpesti bemutatóközpont avató ünnepségén 2011. október 13-án. A beruházás 1,5 millió dollárból valósult meg.

A Cerquiglini & Rossi olasz stúdió tervei alapján felépített európai világítástechnikai bemutatóközpont szokatlan élményt kínál a GE Lighting Budapestre látogató vevőinek. Nem csupán bemutatótér, hiszen a vendégek interaktív séta keretében fedezhetik fel a fény és a világítás sokszínűségét. Megismerhetik a legfontosabb felhasználási területeket is, a kiskereskedelemtől, a hűtőpulti világítástól az irodai fényforrásokon át a köztéri, közvilágítási megoldásokig.
Phil Marshall, Európáért és Közép-Keletért felelős elnök- vezérigazgató és Fellegi Tamás miniszter (fotó: Szigeti Tamás)

A General Electric Fényforrás üzletága Magyarországon hat gyárat üzemeltet. Budapesten van az üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális központja, valamint globális Technológiai Központja, ahol magyar mérnökök fejlesztik a jövő fényforrásait. A GE Fényforrás több mint 6 000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

2011. október 14. 9:18

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)