http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-10-17 10:36

Digitalizációs központ létesülhet Ózdon

|

A 4,5 milliárd forint összértékű beruházás több száz munkahelyet biztosítana a fiatal értelmiségi rétegnek, ráadásul a műemlék jellegű épületek hasznosítása szempontjából is előnyös.
2011. október 12-én Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára Fürjes Pállal, Ózd polgármesterével tárgyalt a régi vasgyár területére tervezett Nemzeti Kulturális Dokumentációs Logisztikai Központ létrehozásáról.

A megbeszélésen részt vett Riz Gábor, a Borsod megyei közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, valamit Fori Zoltán, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum projektmenedzsere is.

„Ettől a beruházástól a város nagyon sokat remélhet. Egyrészt jelentős uniós fejlesztési forrásokhoz juthat, amiből munkahelyeket teremthet. Emellett olyan presztízsre tehet szert a digitális kultúra egyik regionális központjaként, amely akár az országon túlnyúlva is hírnevet, renomét jelenthet a településnek” – mondta az egyeztetésen Szőcs Géza.

A logisztikai központba azok az állami tulajdonú értékek kerülnének, amelyek ma még különféle raktárakban hevernek, a digitalizációs központban pedig a nemzeti remekműveket tárolnák majd a kor követelményeinek megfelelő formában.

2011. október 14.

(Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Kultúráért Felelős Államtitkárság)