http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-09-27 11:39

Két dél-erdélyi autópálya szakasz épül 2013-ig

|

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Nagylak-Arad és a Szászváros-Nagyszeben közti szakasz vissza nem térítendő uniós hitelből történő finanszírozását.
Heteken belül elkezdődhet a dél-erdélyi autópálya Nagylak és Arad, illetve Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszanak építése, amely a becslések szerint 850,7 millió euróba (242 milliárd forint) kerül.

A munka azután kezdődhet meg, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a Nagylak és Arad, valamint a Szászváros és Nagyszeben közötti autópálya-szakaszoknak vissza nem térítendő uniós hitelből történő finanszírozását - írja a Krónika című kolozsvári napilap.

A két sztrádaszakasz együttes hossza 121,8 km, az építési költségek becsült értéke pedig 850,7 millió euró. Az Európai Unió 724 millió euróval járul hozzá a befektetéshez, a fennmaradó 126,7 millió eurót a román költségvetésből kell előteremteni.

A két útszakasz kivitelezésére vonatkozó szerződéseket az idei év májusában, illetve júniusában már aláírták az építő céggel. Mindkét szakaszt 2013-ban kell átadni a forgalomnak.

Forrás: MTI