http://www.mernokkapu.hu Nyomtatás
 
2011-09-27 10:14

MVM Energia 2.0 Futam

|

Ezüstérmes lett az alternatív hajtású járművek MVM Energia 2.0 Futamán a Debreceni Egyetem csapatának tanulmányautója. A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája kiemelten fontosnak tartja a zöld szemléletmód népszerűsítését, az energiahatékony megoldások alkalmazásának ösztönzését.
Ezen célkitűzés megvalósításában fontos alapot képez a diákok megfelelő tájékoztatása és oktatása a témával kapcsolatban. A vállalat ezért örömmel támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek során diákok alkalmazzák ezeket a megoldásokat egy-egy izgalmas és érdekes projekt során. Ilyen projekt volt az idén Budapesten megrendezett MVM Energia 2.0 Futam is, ahol a hallgatók saját tervezésű, alternatív hajtású autókkal versenyeztek.

A Schneider Electric különféle eszközökkel és szakmai tanácsokkal is segítette a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Villamosmérnöki és Mechatronikai tanszékének "DE-HIGH Voltage" nevű csapatát a Gerunium FAG-R tanulmányautó elkészítésében, amely második helyezést ért el az MVM Energia 2.0 futamán. A versenyen a csapat emellett elnyerte az MVM Csoport Innovációs díját, amely az elismerés mellett százezer forintos anyagi támogatással is jár, az autó továbbfejlesztésére.

Az alternatív hajtású járműveket felvonultató MVM Energia 2.0 Futamot idén első alkalommal szervezték meg európai fővárosban. A szeptember 16. és 18. között, a Fővárosi Autómentes Napon megrendezett versenyen olyan technológiákat alkalmaztak, amelyeket az autógyárak napjainkban is használhatnak. A megmérettetésen főként olyan járművek vettek részt, amelyeket fiatal szakemberek, többnyire mérnökhallgatók saját maguk terveztek és építettek, kisebb-nagyobb cégek, egyetemi tudásközpontok és tanszékek támogatásával. A rendezvény – külön kategóriában – olyan szériaautók bemutatkozására is lehetőséget nyújtott, amelyek akár meg is vásárolhatók a kereskedésekben.

A Gerundium FAG-R az idei év tavaszán mutatkozott be a VI. Széchenyi futamon (akkor még Gerundium néven), ahol azonnal az első helyet szerezte meg a versenyautó kategóriában.

„Szívből gratulálunk a Debreceni Egyetem csapatának újabb sikereihez! Örömmel tölt el bennünket, hogy a hallgatók az első győzelem óta is töretlen lelkesedéssel dolgoznak a tanulmányautó továbbfejlesztésén, illetve továbbra is keresik a lehetőségeket a megmérettetésre és a Gerundium FAG-R bemutatására. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen lelkes és hozzáértő diákokat támogathattunk, akikre a jelenlegi környezeti tendenciák mellett a jövő zálogaiként tekintünk” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

További információkat talál a Futamról ezen a honlapon.

Sajtókapcsolat:

Pósa Gabriella
ügyvezető igazgató

Morpho Communications

1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel.: +36 1 488 0255
Mobil: +36 30 200 9033
E-mail: posa.gabriella@morpho.hu
www.morpho.hu