Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek A firenzei modell
2016-05-09 10:52

A firenzei modell

|

Úgy tűnik, mintha a Világ sokszínű, rendkívül változatos, szinte kiismerhetetlen kavargás lenne. Valójában azonban csak a profitra kell odafigyelni és a jelenségek sokszor sokat egyszerűsödnek. A világ mai valódi modelljét a dolgozat írója dr. Rigó Mihály ny. mérnök elnevezte firenzei modellnek.
Közel 600 éve nem vesszük észre a világunk lényegét?
Miért nem ismerjük föl? Mi történik itt? Miért történik ez velünk? Véletlen ez? Kiknek az érdeke, ami történik? A dolgozat a laikusokat szeretné képbe hozni.

A dolgozat itt olvasható>>


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Kommentek

alfoldi 2016-05-10 09:32:33

A dolgozat szerinti pénzarisztokrácia modell tartalma egyből bővíthető az adóssá tevés intézményesítésével.
Szinte minden nemzetet belelavíroztak abba, hogy szinte visszafizethetetlen adóssága legyen.
Ennek segítségével hatalmas mennyiségű pénzt lehet kivonni a nemzeti államok életéből, lehet a vérünket leereszteni, miközben annak a társadalom életében rengeteg fontos helye lenne.
Magyarországon csak az adósság kamataként évente milliárdos nagyságrendű a kivont pénz!
Közben az egészségügy, az oktatás területén "csak" tíz esetleg százmilliárdos nagyságrendű pénzekről vitáznak.
Miért nagyobb a nyilvánossága a kisebb pénznek? Valami miatt fontosabb a kisebb nagyságrend?
Mi miatt ez a nagy csönd az éves kamatról?

Miért nem lehet azt teljesen nyilvánossá tenni, hogy mennyi Magyarország éves kamatterhe?
Kinek az érdekét szolgálja ez a titkolózás?

Miért kell úgy láttatni, hogy a rettenetes adósság, és annak elviselhetetlen a világ legtermészetesebb dolga?

Miért nem tudhatja a magyar társadalom, hogy kinek, kiknek tartozunk?

Miközben a világ szinte minden nemzete adós, nem lehet azt tudni, hogy KINEK, KIKNEK!

Hadisarcot vagy adót fizetünk?

alfoldi 2016-05-10 09:51:30

A görög modell

Rajtuk kísérletezik ki mindazt, amit a többi országnak is szánnak?

"Százezrek tüntettek csütörtökön Görögországban a
kormány által tervezett nyugdíjreform és adóemelések elleni tiltakozásul. A fővárosban mintegy 50 ezer fő részvételével zajló megmozduláson összecsapások törtek ki randalírozó fiatalok és a rendőrség között."

https://www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/1411714

2010-ben írták:
"Az ország súlyos válságban van, a kormány ezért megszorító intézkedéseket hozott. Ez ellen tiltakoztak. Görögországban hetek óta sztrájkok is vannak, most épp a taxisok sztrájkolnak. Az Európai Unió szerint egyébként további megszorításokra is szükség lesz, hogy kezelni tudják a válságot."

Most 2016 van. Mi változott? Semmi, viszont rendre újabb és újabb megszorítások, azaz pénzkivonások következnek. Pénzek átcsoportosítása ez a néptől valahová. Hová is?

http://tenyek.hu/tenyek/93843_egyre_kemenyebbek_a_gorog_tuntetesek_-_tenyek_riport.html

A helyzet 2016-ban:
"Összecsaptak Athénban a randalírozó fiatalok a görög rendőrökkel: Molotov-koktélokkal dobálták meg az egyenruhásokat, válaszul könnygázt kaptak."
Lehet a Molotov-koktélok hajigálását népszavazásnak tekinteni?

Újabb eurómilliárdokkal növelhetik a tengernyi adósságukat, ha beletörődnek az újabb fosztogatásra?
"A mostani és a leendő görög nyugdíjasok sorsa múlhat az ország nemzetközi mentőprogramján, amelynek első felülvizsgálatát jövő héten kezdik meg a tavaly augusztusban 86 milliárd eurós csomagot összerakó hitelezők."

Most aztán meg lesznek mentve! Nesze neked görög demokrácia! A demokratikus Európa hálája így éri utol őket!

http://www.vg.hu/gazdasag/gorog-nyugdijreform-tuntetesekkel-463781
http://www.hirado.hu/2016/02/04/elszabadult-az-eroszak-athenban-rendorokre-tamadtak-a-tuntetok/

alfoldi 2016-05-10 10:01:26

Hogyan is zajlik egy ilyesmi?

"Kétmilliárdnyi kenőpénzt fizethetett az Alstom a 2-es és a 4-es metróért"
"A brit nyomozó hatóság vádirata szerint az Alstom 2006–2007-ben 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt juttatott két cégen keresztül a BKV-nak, hogy az Alstom nyerje a metrókocsitendert.
Az ügyben Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hivatali vesztegetés gyanúja miatt.
Az egyik cég a 2006-os Strabag-botrányból jól ismert bécsi Eurocontact, amin keresztül a konszern egyes magyar pártokat pénzadományokkal segített.
Az Alstom egy Hagyó-ügyben tett tanúvallomás szerint már a nagykörúti villamostenderen is próbálkozott."
"Az összeget az Alstom és az osztrák Eurocontact Public Affairs GmbH között 2006. június 8-án létrejött tanácsadói megállapodás keretében járó díjnak álcázták, és céljuk az volt, hogy az Alstom Group kedvező bánásmódban részesüljön a 2-es és 4-es metró szerelvényeinek beszerzésére kiírt tenderen. Az Eurocantact mellett ugyanez volt a szerepe a dán Hansen Consulting Aps-nek, amelyen keresztül több mint 5 millió euró juthatott a BKV-hoz."
"Az Eurocontact neve nem ismeretlen Magyarországon. Mint arról beszámoltunk, 2006-ban, majd 2008-ban is fontos témaként foglalkozott az osztrák sajtó azokkal a felvetésekkel, hogy a Strabag építőipari konszern egyes magyar pártokat „pénzadományokkal” segített. A 2006-os ausztriai választási kampányban merült fel először, hogy a Strabag konszern az Eurocontact nevű pr-cégen (az Eurocontact Consulting GmbH tulajdonosainak, Peter Aczelnak és Alexander Zachnak az érdekeltségi körébe tartozó Euro:Contact Hungary Tanácsadó Kft.-n) keresztül több millió eurós támogatást nyújtott a magyar szocialistáknak és szabad demokratáknak."

alfoldi 2016-05-10 10:06:13

Az előbbi folytatása:

" Profil osztrák lap azt is megírta, hogy egy korábbi juttatást, 11 millió eurót az MSZP és az SZDSZ „8:3 arányban” osztott szét. Az osztrák újság a Fideszt is megvádolta, amit Szijjártó Péter visszautasított, ám a számos autópálya-szakasz pályáztatásának tisztaságát kétségbevonó külföldi információk kivizsgálását azóta sem szorgalmazta a párt."

Valahol itt tartunk. Ki tudja azt, miként ér majd véget ez a konkrét ügy. Ne legyenek túl nagy reményeink!

alfoldi 2016-05-10 10:07:35

A forrás:

http://index.hu/belfold/2016/04/06/strabag_alstom_bkv_korrupcio_metrotender/

alfoldi 2016-05-11 10:08:31

"Mindig vannak olyan korszakok, amikor megállnak az emberek és azt mondják, hogy meg kellene érteni, mi is zajlik körülöttünk. Valójában az egész 20. század története arról szól, hogy soha nem tudtunk ilyen sokat, és soha nem voltunk ilyen közel a barbársághoz, mint most, és ebből próbálunk kijönni valahogy."
"Igen, a lélek háborog, mert hogy igazságérzete van az embernek, az olyan természetes, minthogy az emberi test nagyrészt vízből áll. Ha valamit igazságtalannak érez az ember, akkor a lélek háborog. Ha ők nem jönnek vissza 2002-ben, én ma nem ülök itt. Nekem teljesen elfogadhatatlan volt, hogy a régi politika emberei akarnak – éppen morális kérdésekről van szó – dirigálni vagy elmondani dolgokat, mi hogyan legyen. Ilyenkor két dolgot csinálhat az ember: vagy emigrál – belső emigrációba vonul vagy fizikailag is emigrál –, vagy pedig kilép a színre és azt mondja, én ezt nem fogadom el."
"... oda fogunk jutni, hogy egy ember meg egy szekrény együtt lakik, az is egy család."
"Salazar egy helyen azt írja, hogy a diktatúra azért van fölényben a demokráciával szemben, mert ott ki lehet mondani az igazságot ... Erre meg Richard Rorty azt mondja, hogy az igazságnál fontosabb a demokrácia. Magyarul azt mondja, hogy a demokrácia nem feltétlenül az igazságnak a rendszere."
"Minden filozófus, egészen a 18. századig azt írta, hogy a demokrácia a legrosszabb államforma. Még az amerikai alapítók se használták a demokrácia szót, köztársaságról beszéltek, ami valóban mást jelent. A demokráciánál ezért megfelelőbb kifejezés az alkotmányosság."

http://888.hu/article-lanczi-a-gonosszal-allandoan-foglalkozni-kell

alfoldi 2016-05-11 10:20:11

"A Västerbottens-Kuriren svéd napilap arról számol be, hogy a svéd szabadkőművesség olyannyira megvetette lábát Umeå városában, hogy a választási rendszert megkerülve komoly befolyást gyakorol a politikára. A városban a különböző politikai pártok meghatározó alakjai és a térség főbb üzletemberei – összesen 277 fő – mind ugyanannak a szabadkőműves páholynak tagjai, és miközben egymás ellenzékének szerepét játsszák el a nyilvánosság számára, ugyanannak a titkos szervezetnek tettek hűségesküt."
"Peter Ullgren, a Lund Egyetem professzora szintén arra mutatott rá, hogy a szabadkőművesek a legkülönbözőbb módon segítik egymást. Elmondása szerint ez egyértelműen veszélyt jelent a svéd demokráciára, hiszen a szabadkőművesek ezáltal “maffia-szerű” szervezetet képeznek, ami elég kapcsolati tőkét halmoz fel ahhoz, hogy kivonja magát a törvények alól. A professzor a Västerbottens-Kurirennek nyilatkozva azt mondta: “képesek arra is, hogy tönkre tegyék a nem-szabadkőművesek karrierjét, ha azok nem teszik meg, amit tőlük elvárnak.” Elmondása szerint ez az ő számára akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az akadémián működő szabadkőművesek megkérdőjelezték az ő alkalmasságát, majd megpróbálták eltávolítani posztjáról, miután nem volt hajlandó együttműködni velük."

http://www.hidfo.ru/2016/05/szabadkomuvesseg-maffiaszervezet-veszely-a-demokraciara/

alfoldi 2016-05-11 22:28:21

"Elemzők felhívják azonban a figyelmet arra, hogy Sanders jó előválasztási eredménye immár aligha befolyásolhatja Hillary Clinton elnökjelöltségi esélyeit, igaz, lassíthatja a volt külügyminiszter "előretörését". A vermonti szenátor végül 51 százalékos támogatottsággal nyerte meg a nyugat-virginiai előválasztást, amelyen Clintonnak csak a választók 36 százalékának bizalmát sikerült kivívnia. Győzelmi beszédében - amelyet Oregon államban mondott el híveinek hurrázása és tapsa közepette -"

"Sanders így fogalmazott: "nagyon nagyot győztünk", s emlékeztetett arra, hogy a nyugat-virginiai előválasztás üzenete nem más, mint az, hogy az emberek új gazdaságpolitikát akarnak, olyan gazdaságpolitikát, amely nemcsak a társadalom egyetlen százalékának, a gazdagoknak segít a boldogulásban."

Tehát: NEMCSAK A TÁRSADALOM EGYETLEN SZÁZALÉKÁNAK!

http://magyarhirlap.hu/cikk/55016/Sanders_nyert_NyugatVirginiaban

alfoldi 2016-05-12 08:13:02

Az uralkodóvá tett ideológiájuk lényege:
"Itt igazából lassan már nem is arról van szó, hogy a normálist az abnormálissal kezeljék azonosan, hanem arról, hogy az abnormális legyen a normális, és a normális az abnormális."

"Az egyenlőség feltételezett primátusából következően korlátozzák a szabad versenyt, mert egy kompetitív gazdaságban az emberek eltérő képességeiből fakadóan egyenlőtlenségek születhetnek. Korlátozzák a szólásszabadságot, hiszen mindenki egyenlő, nincs többségi vagy abszolút érték, amelyet ki lehetne mondani, bármi sérthet bárkit, tehát senki sem sérthet meg senkit."

"A társadalmat tehát fragmentálni kell, hogy a morális többség megszűnjön, hogy senki se hivatkozhasson „valamilyen” többségi vagy normális értékre."

"Van még egy tényező, amelyet hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Ez pedig az elmúlt évtizedekben a nyugati társadalmakban megvalósult jólét problémamentességet keltő illúziója. Ez nyilvánvalóan magával hozta azt az abszurd helyzetet, hogy a mindennapi megélhetés gondjaitól megszabadulva a társadalom figyelme olyan új „problémákra” irányult, amelyek „aggasztó” mivoltát senki sem regisztrálta addig. Ki gondolkodott volna Európa első vagy második világháborút követő időszakában olyasmin, hogy a vérfertőző kapcsolatokat inkább „genetikai szexuális vonzalomként” kategorizálja, vagy hogy milyen szempontból lehet a karácsonyfát a nem keresztények számára elfogadhatóvá tenni? Az individualizált, jóléti nyugati társadalmakban az egyének már lassacskán nem is rezonálnak az ilyen groteszk dolgokra. A kényelem süketté és vakká tette őket."


http://magyarhirlap.hu/cikk/55109/A_politikai_korrektseg_es_a_jogi_szolgaloleanyai

alfoldi 2016-05-12 10:57:36

http://www.origo.hu/sport/20160512-tokio-is-kenopenzzel-vette-meg-az-olimpiat.html

Az amerikainak mondottpénzoligarchia modell elemi jellemzője a mindenütt jelen lévő korrupció.
"A Nemzetközi Atlétikai Szövetség botrányának ügyében nyomozó hatóság kiterjesztette a vizsgálatát a 2016-os és 2020-as olimpiára is, így derült ki, hogy a megbukott atlétika-szövetségi elnök fiának 1,3 millió eurót utaltak át a tokiói olimpia szervezői."
"Diack, aki azzal bukott le, hogy pénzért cserébe fedezte az államilag finanszírozott orosz doppingprogramot, egészen 2013-ig a NOB tagja volt, a fia, Papa Massata Diack pedig a marketingjogokat birtokló cég felhatalmazásának birtokában nem csak az atlétikai események, hanem
az olimpiák reménybeli házigazdáitól is pénzt követelt.
A 2020-as olimpiára és a 2017-es atlétika-vébére pályázó Katartól például ötmillió dollárt."

alfoldi 2016-05-13 16:43:14

"Kétezer milliárd dollár vesztegetésre"
A pénzvilág modelljének egyik legfontosabb eleme a korrupció.
"... a Valutaalap óvatos becslései szerint csak a megvesztegetés jelensége önmagában éves szinten 1500-2000 milliárd dollár veszteséget okoz a világgazdaságnak, ami az összesített GDP mintegy 2%-a."
"A korrupció egyenlőtlen gazdasági növekedéshez vezet, bizonyos társadalmi csoportok nem, vagy csak nagyon kis mértékben részesülnek a növekedésből fakadó előnyökből (életszínvonal-emelkedés), ami fokozza a társadalmi egyenlőtlenségeket."
"... a korrupció beszivárog az alapvető állami funkciókba, így a fiskális politikába, a piacszabályozásba, a monetáris politikába, a pénzügyi szektor felügyeletébe és a közrend fenntartásába."
"A széleskörű korrupció árt az átlátható üzleti tevékenységnek, vagyis a gazdasági szereplők részéről az adóelkerülést erősíti, ami így alacsonyabb állami adóbevételeket jelent. A vállalatok és a vagyonosabb magánszemélyek ezekben az országokban - kihasználva a korrupciót és az átláthatatlanságot - nagyobb eséllyel menekítik ki pénzüket offshore-számlákra, ami szintén növekvő társadalmi egyenlőtlenséget és elégedetlenséget eredményez."
"... a korrupció átlagosan 13%-kal növelte meg az állami beruházások költségét 8 európai országban, köztük Magyarországon is."
"... a korrupcióval sújtott országoknál nagyobb eséllyel alakulhat ki jelentős folyó fizetési mérleg hiány, ami hosszú távon eladósodáshoz vezet."
"... a fiatalok kevésbé érzik ösztönözve magukat a továbbtanulásra, hiszen látják, hogy a korrupció miatt a személyes érvényesülés sokkal inkább a kapcsolati hálón, és nem a kompetencián múlik."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/ketezer_milliard_dollar_vesztegetesre.231760.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

alfoldi 2016-05-14 12:13:46

"lyen botrányosan politizálnak Amerikában"

"X kongresszusi politikus vallomásai címmel jelent meg könyv Washingtonban, és máris politikai bombaként robbant."

"X politikus szerint a kongresszusi képviselők és szenátorok a lobbisták bábjai, akiknek választási kampányait különböző érdekcsoportok finanszírozzák, s a lobbisták évente mintegy hárommilliárd dollárt költenek a törvényhozók befolyásolására."

http://mno.hu/kulfold/ilyen-botranyosan-politizalnak-amerikaban-1342287

alfoldi 2016-05-16 10:25:08

A NÉP egyszerű fia támogatja pénzzel a NÉP másik egyszerű fiát, ahogy a "demokrácia" szabályai megkívánják!

"a milliárdos királycsináló" - tényleg a milliárdosok csinálják a királyokat? Azt hihettük eddig, hogy a NÉP választja, demokratikusan!
"Több mint százmillió dollárt áldozhat Donald Trump elnöki kampányára Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinómilliárdos a The New York Times értesülései szerint."
Vajon miért nem adja ezt a pénzt annak a nyomorultnak, aki az utcán alszik? Csak nem vár valamilyen viszonzást?
"... a novemberi választásig várhatóan milliárdos nagyságrendben költ majd a két tábor hirdetésekre és más kampányeszközökre."
Milliárdos nagyságrendben költ? Ezt, mint tudjuk bármely amerikai polgár meg tudná tenni, akár már holnap is! Ez minden amerikainak könnyen teljesíthető akadály, ugye?
"... 82 éves Adelson a Las Vegas-i Sands kaszinó tulaja, a Forbes szerint vagyona 25,8 milliárd dollár ..." Ez kb. negyede (25,8*278=7.170 milliárd Ft) annak, amit Magyarország egy egész év alatt megtermel!
"Már csak azért is szereti a republikánusokat, mert a törvényhozásban szorgosan védelmezik érdekeltségeit." Nahát, ki gondolta volna! Kell még nekünk tanulni a "demokráciát"!


http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/05/15/beallt_trump_moge_a_milliardos_kiralycsinalo/

alfoldi 2016-05-16 10:30:47


Bármit, sőt még annak az ellentétét is! Miért is?

"Louisville-ben tartott kampánygyűlésén hosszasan méltatta Bill Clinton elnöksége sikeresnek elkönyvelt gazdaságpolitikáját, s hangsúlyozta, hogy ő maga támogatja a kétkezi munkásokat, köztük a szénbányászokat is. Kentuckyban ugyanis - Nyugat-Virginiához hasonlóan - nagy lélekszámú bányászközösségek élnek. Az idén márciusban Clinton még azt fejtegette egy rendezvényen, hogy amennyiben ő lesz az Egyesült Államok elnöke, bezáratja a szénbányákat. A múlt héten Nyugat-Virginiában - valószínűleg éppen ezért - tüntetők tömege fogadta őt, s a protestálók azt skandálták: "Hillary, menj haza!". Clinton most Kentuckyban már azt mondta, kötelességének érzi a bányászok ügyének felkarolását."

Vajon melyiket hiszik el neki? Neki ugyanis MOST mindegy, hogy melyik történik, csak rá szavazzanak!

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/05/16/hillary_clinton_ferjere_bizna_a_gazdasag_fellenditeset/

alfoldi 2016-05-16 11:01:21

Mit lehet elérni a pénzzel?
"Hitler és Napóleon nyomdokain jár az unió London volt polgármestere szerint

Johnson: Az euróövezet is német koncepció"

"Boris Johnson szerint ugyanakkor az euróövezet is német koncepció, amely lehetővé tette, hogy a domináns német gazdaság tönkretegye a gyengébb európai gazdaságokat. Olaszországot például, amely egykor kiemelkedő autógyártó hatalom volt, "teljesen tönkretette az euró, és ezt a németek akarták így" - fogalmaz az interjúban London előző polgármestere. Hozzáteszi: az euró annak eszközévé vált, hogy a német gazdaság behozhatatlan termelékenységi előnyre tegyen szert az egész euróövezettel szemben."

http://magyarhirlap.hu/cikk/55398/Hitler_es_Napoleon_nyomdokain_jar_az_unio_London_volt_polgarmestere_szerint

alfoldi 2016-05-16 11:22:36

"Az EU és az USA között folyó szabadkereskedelmi tárgyalásokat bírálta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. Parragh László szerint ugyanis jelenleg nem tisztességes és nem demokratikus módon történnek az egyeztetések, ..."
"A szabadkereskedelmi konstrukcióban a centrumországok a győztesek"
"... a mostani, az érintettek háta mögött zajló egyeztetés nem tisztességes és nem demokratikus."
"... azt is látni kell, hogy minden eddigi szabadkereskedelmi konstrukcióban az erős gazdaságok, a centrumországok lettek a győztesek, a periférián lévők pedig a vesztesek."
"„Amerika ma diktál a világnak, és ebben a szerepkörben a szabadkereskedelmi megállapodással újabb eszköz kerül a kezébe” – mondta a kamara elnöke, aki szerint a folyamat Magyarország szempontjából nézve erősen hasonlít majd a 2004-es európai uniós csatlakozás után előállt helyzethez."

Ki dönti el, hogy mi a demokratikus? Talán majd a magyar kereskedelmi kamara elnöke? Nem sok esélye lehet. Vannak, akik ezt nála jobban tudják és majd vele is megértetik, csak várja ki a végét.

http://mandiner.hu/cikk/20160516_tisztessegtelenek_a_szabadkereskedelmi_targyalasok_parragh_szerint

alfoldi 2016-05-17 23:42:19

Ugye, emlékszünk még Bin Ladenre, a nép ellenségére?
Nos:
"Soros Györgyig ér a Panama-botrány"
És:
"A FoxNews értesülése szerint a Soros Capital létrehozott egy offhsore céget a Kajmán-szigeteken, amellyel a szaúdi Bin Laden-családdal közösen terveztek magánbefektetéseket a Carlyle Group-on keresztül. Utóbbi cég fegyverkereskedelemmel és hírszerzéssel is foglalkozik, részben titkos, offshore vállalatokon keresztül - idézte az atv.hu az amerikai tévécsatornát."

Kell ezt magyarázni?

http://nol.hu/kulfold/soros-gyorgyig-er-a-panama-botrany-1615919

alfoldi 2016-05-19 11:52:11

Jól "megmentették" a görögöket!
"A francia és a német bankok jártak a legjobban a görög mentőcsomagokkal"
"Az EU és az IMF hat éve önti a pénzt Görögországba.
Egy berlini magánegyetemen most egészen pontosan kiszámolták, hogy mire ment el 2010 és 2015 között az erre szánt 216 milliárd euró (vagyis 67 ezer milliárd forint).
Arra jutottak, hogy a pénznek egészen kis töredéke maradt Görögországban, és szinte az egészet elvitték a bankok, akik a válság előtt hitelezték az országot."
"Az eurómilliárdok legnagyobb részét bankok vették fel, és a pénz jelentős része meg sem fordult Görögországban. A teljes összegnek alig 5 százaléka jutott konkrétan a görög államháztartás kisegítésére."

http://444.hu/2016/05/18/a-francia-es-a-nemet-bankok-jartak-a-legjobban-a-gorog-mentocsomagokkal


alfoldi 2016-05-20 09:52:03

Tejelnek szépen, persze önzetlenül

"Soros György adományoz $ 8.000.000, hogy növeljék Hillary"

http://www.politico.com/story/2016/01/hillary-clinton-george-soros-218494

"Soros György Hillary Clinton kampányát pénzeli"

"Az amerikai elnökjelölt-aspiránsokat a nagyvállalatok és bankok mellett módos magánemberek is támogatják, ez mind a republikánus, mind pedig a demokrata párti politikusok elsöprő többségére igaz."

"A magyar származású milliárdos üzletember hatmillió dolláros csekket írt a Hillary Clinton kampánytámogatásait kezelő Politikai Akció Bizottságnak ..."

http://mno.hu/kulfold/soros-gyorgy-hillary-clinton-kampanyat-penzeli-1326638

alfoldi 2016-05-21 00:04:34

Ez nagyon meglepő!
"A gazdag családok most is ugyanazok, mint 600 éve" !
"A kutatást azért tudták megcsinálni, mert 1427-ben Firenze komoly pénzügyi gondokkal küzdött, hadban álltak Milánóval, a város a csőd szélén állt. Az akkori városi kormány összegyűjtötte 10 ezer lakos adózási adatait, felmérték, hogy melyik család mekkora vagyonnal rendelkezik, azért, hogy alkalmasint ezeket a pénzeket elvehessék, ha a városi kincstár kiürül. A korabeli összeírásokhoz képest nagyon részletes adatsor fennmaradt, ezt hasonlították össze 2011-ben felvett adatokkal."
"A kutatást végző olasz nemzeti bank két közgazdásza, Guglielmo Barone és Sauro Mocetti összehasonlította a 15. századi vagyonos családok vezetékneveit a 2011-esekkel, és azt találták, hogy hiába nőtt a nemzedékek közötti mobilitás, azaz, hogy egy szegény szülő gyermekéből gazdag felnőtt lesz és fordítva, a vagyonos családok most is ugyanazok, mint régen.
900 családnév megegyezett a 1427-es és a 2011-es adatfelvételen, úgy tűnik, hogy hiába telt el majdnem 600 év, még mindig ugyanazok a gazdagok, mint régen."
"Úgy tűnik a családi tőke mindent túl tud élni, hercegséget, köztársaságot, fasizmust, államosítást, ipari forradalmat, több gazdasági válságot is. A kutatás azt nem írja, hogy mi okozza ezt a jelenséget, de az kiderül belőle, hogy a társadalmi osztályok közötti mozgás nem olyan gyakori, mint ahogy azt a közgazdászok általában gondolják."


http://index.hu/gazdasag/2016/05/20/a_gazdag_csaladok_most_is_ugyanazok_mint_600_eve/

alfoldi 2016-05-22 13:40:55

"Magyarország pénzügyeit Londonból irányítják
Joris Luyendijk a bankárok erkölcsnélküliségéről, a Magyarországról meghozott londoni döntésekről és Bernie Sandersről"
"A magyar cégek vezetői háromhavonta járnak ki Londonba, és igyekeznek meggyőzni az ottani elemzőket, hogy a terveik, a működésük megfelelő, és nyereséget fog eredményezni."
"Magyarország pénzügyi központja nem Budapesten van, hanem Londonban. Ahogy Hollandiáé és a többi európai országé is. Elképesztő, hogy gazdaságilag milyen mértékben függünk a Citytől. Egy olyan rendszertől, amelynek a működtetői, mint már beszéltünk róla, pillanatok alatt lecserélhetők, ilyenképpen számonkérni is jóformán lehetetlen őket."
"Bernie Sanders a maga antikapitalista programjával például elég messzire jutott az amerikai előválasztáson. Egy olyan közegben, ahol Hillary Clinton korábban beszédenként kétszázezer dollárt kasszírozott a Goldman Sachstól. Persze nem ő az egyetlen a vezető politikusok közül. Tony Blair évi két és fél millió fontot kap tanácsadói szolgálataiért a J. P. Morgantől, Alistair Darling volt brit pénzügyminiszter ma a Morgan and Stanley-nek dolgozik. Hollandiában jellemzően baloldaliak, volt szociáldemokrata politikusok, korábbi szakszervezeti vezetők lépnek erre az útra. Az olyan establishmenten kívüli politikusok, mint Marine Le Pen, Nigel Farage vagy éppen a holland Geert Wilders épp azért tűnhetnek hitelesnek, mert feltételezhetjük, hogy ők ilyen mértékben sohasem fonódnak össze a globális pénzhatalmakkal."
"Most viszont látom, hogy míg a bankok világszinten működnek, a kormányok pedig nemzeti szinten, és a bankok mára jóval erősebbek lettek, mint bármilyen kormány. Ha egy politikai erő meg akarná regulázni őket, egyszerűen fogják magukat, és elmennek máshová. Ugyanez vonatkozik a többi iparágra a gyógyszergyáraktól az élelmiszeriparig. És ez nagyon nem jó – vagyis ma már nem tartom jónak a globalizációt."

http://mno.hu/nagyinterju_magazinban/magyarorszag-penzugyeit-londonbol-iranyitjak-1343225

alfoldi 2016-05-22 14:38:50

"A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) olyan rendszer, ahol a cégek nemzetközi bírósága a nemzeti bíróságok felett áll, bármikor perelhetik a kormányokat, de a kormányok nem perelhetik őket. Mindezt tehetik egy szűk cégcsoport számára, a népek és a Föld kárára."


http://www.echotv.hu/video/112776/20160520_Vilagpanorama#sthash.9m61JXkX.dpuf

alfoldi 2016-05-24 08:22:28

"Néhányan a pénzben, sokan az adósságban fuldokolnak"
"Úgy tűnik, hogy a régi mondás, miszerint a gazdag egyre gazdagabb, a szegény pedig egyre szegényebb lesz, teljesen valósággá vált az amerikai vállalatok között. Míg a cégek 99 százaléka fuldoklik az adósságtól, a legvagyonosabb 25 cégnél van a teljes vállalati vagyon több mint fele."
"A leggazdagabb 25 amerikai cég – vagyis a legfelső társasági 1 százalék – éppen több mint a felét ellenőrzi az amerikai nem pénzügyi vállalatok teljes készpénzállományának – idézi a MarketWatch az S&P Global Ratings jelentését.

Mindeközben az alsó 99 százalék egyre nagyobb mértékben halmozott fel adósságot az elmúlt évtizedben, aminek köszönhetően 15 százalékra zsugorodott az adóssághoz mért készpénzállományuk."
"Mindeközben a gazdasági szaksajtó pénteken még azt ünnepelte, hogy a nem pénzügyi amerikai cégek
teljes készpénzállománya 1,84 ezer milliárd dollárra emelkedett.
Jóllehet ez nagyon szépen hangzik, de amennyiben mellé tesszük a 6,6 ezer milliárdos teljes adósságot – amely ráadásul igen gyorsan emelkedik – a teljes kép már messze nem olyan ragyogó."
"Hatalmas pénzek keveseknél."

http://www.origo.hu/gazdasag/20160523-nehanyan-a-penzben-sokan-az-adossagban-fuldokolnak.html

alfoldi 2016-05-24 18:13:08

A firenzei modell nem, volt egyedi!
Részletek A Fuggerek című írásból:
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/az-ujkor-1492-1914/gazdasag-a-16-szazadi-europaban/a-fuggerek
"... Jakob Fugger (1459-1525) ... a nyolcadik legtekintélyesebb polgár volt már Augsburgban. Halálakor viszont Európa leggazdagabb vállalkozását hagyta utódaira. Ez kétmillió aranyforintot érő vagyon volt, ötszöröse annak, amit a dúsgazdag Medici-bankház valaha is birtokolt. Ebből az éves kamatjövedelem 80 ezer aranyforint volt, amely európai uralkodók jövedelmével vetekedett." Csak a kamat!
"1546-ra a vagyon már 5 millióra rúgott. Ez a német birodalom nemzeti vagyona 10%-ának felelt meg, mintha ma valaki egyszerre birtokolná Németország száz legnagyobb vállalatát, illetve a nemzeti bankot és a hírszerző hivatalt." Ismerős?
"Jakob Fugger ... nagy szerencsét hozó "húzása" az volt, hogy 1488-ban Habsburg Zsigmond tiroli hercegtől (a császár unokatestvérétől) egy nagy összegű kölcsön fejében megszerezte a tiroli bányák jövedelmét. Ezekben a bányákban vagy tízezer bányász dolgozott ezekben az időkben: innen került a legtöbb ezüst az európai forgalomba. Így az akkor még ismeretlen, és nem túl gazdag Fugger-család a kor legnagyobb üzletét kötötte." Tízezer bányász!
"Jakob Fugger jól döntött: a Habsburgok nemcsak Tirolt őrzik meg, de pár évtized múlva világbirodalmat kovácsolnak össze. Hitelezőik pedig végig a Fuggerek lesznek."
"Évente 11000 mázsa rezet szállítottak el Besztercebányáról, szekerek százaival a dél-német kohókba. Innen ment tovább a tiszta réz minden irányban." Erre már akkor jók voltunk. Vittek, amit találtak, akkor épp a rézércet!
"A Thurzók 1498-ban megkapták a királytól a körmöcbányai kamaraispáni rangot is, ami azt jelentette, hogy bérbe vehették a körmöci aranybánya királyi jövedelmét, vagyis a pénzverés hasznát és az urburát, vagyis ércadót, amit a bánya használói fizettek a királynak."

alfoldi 2016-05-24 18:21:46

Az előbbi folytatása:
"Persze betársultak a Fuggerek is, akik - törvényellenes módon - veretlenül is vittek ki az országból aranyat." Jellemző, de ma is ugyanez történik.
"Mindezeken kívül a magyar pénzverésben és a magyarországi pénzváltásból is kivették a részüket. Magyarországi üzleteikből körülbelül 800 ezer forint hasznuk származott csak a Fuggereknek. (Összehasonlításul: a mohácsi síkon elvérzett, nagy nehezen összeszedett hadsereg felállítása kb. 80 ezer aranyforintba került, aminek a nagy részét a pápa, - a Fuggereken keresztül - kisebb részét a magyar nagybirtokosok fizették." Itt is az arányok a fontosak! Mi lett volna egy fordított aránynál?
"A Fuggereknek tökéletesen mindegy volt, hogy hagyományos bankügyleteket folytatnak, búcsúcédulát árusítanak, rabszolgákkal kereskednek vagy prostitúciót tartanak fenn. Mindennel foglalkoztak, ami pénzt hozott." Így volt mit aprítaniuk a tejbe!

"Mindig és mindenütt vesztegettek, Magyarországon is több méltóságnak fizettek "ajándékot", hogy támogassák ügyleteiket." Ma is ez a rendszerük alapja!

"Mikor Európa két hatalmas uralkodója, Habsburg Károly és I. Ferenc francia király küzdött a császári trónért, egyszerre minden eldőlt, mihelyt Jakob Fugger átvállalta egyes választófejedelmek adósságait, másoknak nagy összegű hitelt folyósított, ... természetesen a Fuggerek ügyfelét, Károlyt választották meg császárnak. (Az esemény összesen félmillió aranyba került a Fuggereknek. A pénzért cserében például újabb bányákat, kohóműveket kaptak az ifjú császártól, sőt, az augsburgi könyvnyomtatás feletti "cenzúra", felügyelet jogát is."
Nem ugyanz történt akkor, mint az idei amerikai elnökválasztáskor?

"Mikor pedig a magyar országgyűlés elvette a Fuggerektől a bányabérleteket, ők a pápát, a császárt és féltucat fejedelmet tudtak rávenni, hogy tiltakozzanak a magyar királynál. De elérték azt is, hogy Magyarországról ne engedjenek be más országba rezet, máshonnan pedig ne szállítsanak ólmot a magyarországi ezüstnyeréshez."

alfoldi 2016-05-24 18:29:03

Folytatás:
A zsarolás már akkor is a fegyvereik között volt, mint ma!

"A háborúkban mindaz a hatalmas pénzösszeg, amit a királyoknak kölcsönadtak, elúszott. És az 1550-60-as években elkezdődött az államcsődök sorozata. A királyok a Fuggerektől kapott pénzt (öszesen kb. 8 millió arany) nem tudták visszaadni. Helyette birtokokat adtak. A Fuggerek arisztokratákká válnak, hercegi címet szereznek, ..."

Folytatás máshonnan:
http://hvg.hu/gazdasag/20090819_fugger_bankar_reneszansz_uzlet_hatalom

"Másfélszáz év alatt a Német-római Birodalom vagyonának tizede jutott a kezükre." Ez nem semmi!
"Miksa utódaként császári trónra segítette V. (Habsburg) Károlyt. Nem volt olcsó mulatság, mert a teljes választási költség 852 000 aranyra rúgott, amiből a Fugger-ház majdnem 544 000-et állt. De ezzel a koronáért folyó versenyben sikerült felülkerekedni I. (Valois) Ferenc francia királyon." Felfoghatatlan nagyságú összegek!
"Az adósság visszafizetéséről folytatott tárgyalásokon Fugger Jakab elérte, hogy a törlesztési összeget a spanyol korona kapja, amiért cserébe hozzájuthatott Almadén higany és Guadalcanal ezüstbányáihoz. A politikai vircsaft olyannyira beindult, hogy 1516-ban VIII. Henrik angol királlyal is üzleteket kötött különféle kölcsönökről."
"Fugger Jakobot igen hevesen kritizálta a német humanista és reformer Ulrich von Hutten, nem különben Luther Márton. Elsősorban a rájuk bízott adóbehajtási feladatok kíméletlensége, a kölcsönzési gyakorlatuk és a búcsúcédula árusításért ostorozták őket. Különösen azzal váltottak ki felháborodást, hogy Albert mainzi érsek a tőlük származó kölcsön törlesztésére, illetve a római Szent Péter bazilika újjáépítéséhez szükséges források gyűjtésére rendelte el német területen (méghozzá pápai jóváhagyással) a búcsúcédulák árusítását." Ilyen kicsi a világ!

alfoldi 2016-05-25 00:00:44

Mintha nem így tanítanák a mohácsi csatát!
http://www.hitelfolyoirat.hu/sites/default/files/pdf/71-82.pdf
"Mohács előtt a Szapolyai János vezette nemzeti párt le akarja
rázni a Habsburgok és Fuggerek uralmát – állítja Günther Ogger. A felvidéki bányák hasznát
maguknak szeretnék megszerezni. Zavargásokat szerveznek Budán, fellépnek a pénzrontó Szalkai
érsekkel, illetve a Fuggerek képviselőivel szemben. Jakob Fugger – aki fél lábbal már
a sírban van, másik lábával – ekkor hatalmasat rúg a magyarokba. Kereskedelmi bojkottot
szervez a Magyar Királyság ellen. Igyekszik elérni, hogy senki ne vásároljon magyar rezet és
ezüstöt. A halálos ágyból aktivizálja György szász herceget, Ferdinándtól azt követeli, hogy
a Sváb Szövetség fegyverrel támogassa őt. Ulrich Arzt birodalmi kapitányt (a Fuggerek rokonát)
fenyegetőző levél írására utasítja, amelynek címzettje II. Lajos. A pfalzi választófejedelem
és a bajor hercegek szintén nyomást gyakorolnak a Fugger-cég érdekében. V. Károly császár
ugyancsak levelet írt a birodalmi rendnek, hogy lépjenek fel nyíltan a Fuggerek magyarországi
érdekeinek védelmében. Végül a Szentszéktől érkezik üzenet, amelyben VII. Kelemen pápa
a Fuggereket mint derék kereskedőket ajánlja a magyar király figyelmébe. Majdnem egész Euró-
pát mozgósítja a Magyar Királyság ellenében a Fugger-birodalom. Némelyeknek talán hiányzik
a névsorból Cohn Bendit vagy Róna Péter, de hát semmi sem lehet tökéletes. Mindenesetre úgy
tűnik, mintha a XXI. században volnánk – az IMF tárgyalások idején –, Mohács előestéjén.
A magyar udvar a túlerővel szemben meghátrált. 1526 tavaszán előszerződést kötnek, miszerint
a Fuggerek a magyar bányákat újból bérbe vehetik."

alfoldi 2016-05-25 00:07:34

Folytatás:
" Ezt követően Lajos király és a királyné
visszavon minden vádat a Fugger-konszernnel szemben, miután Anton Fugger (aki közben
Jakob helyére lépett) 50 ezer dukátos kölcsönt folyósított a török elleni csapatok toborzására.
A Fuggerek azonban – az angol diplomácián keresztül – világossá teszik Európában: tisztában
vannak vele, hogy a török feltartóztatásához 50 ezer helyett 150 ezer dukátra volna szükség,
de aki keresztezi a Fugger-érdeket, annak nem kegyelmeznek." A demokráciaát ők akkor is a mai értelmezésük szerint definiálták.
"A Fuggerek, Mediciek és
mások részéről nagy a nyomás, hogy „történjen már valami”. A török ezért jön kapóra.
Miközben mi a kereszténység védőpajzsának szerepét játsszuk, aközben a legkereszté-
nyibb francia király, I. Ferenc vígan stratégiai szövetséget köt a mohamedánokkal. Hasonlóképpen
Velence és Genova sem tétlenkedik, ha csengő aranyak hangját hallja. Szí-
vesen beszáll az üzletbe, némi logisztikai támogatást adva a szultáni haderőnek. Szóval
nem árt, ha látjuk, a kialakuló kapitalizmus számára már semmi sem szent. Miközben
mi vérünket ontva a legmélyebb szakralitást védjük, felőröljük erőforrásainkat, addig
a deszakrális ellenfél kívülről és belülről egyaránt támad. Belülről a Thurzókon (a Fuggerek
kliensein) és más kollaboránsokon keresztül."
Mi változott?

Semmi! Érdemes tehát a Medici- és a Fugger-világot, mint mai világunk két archetípusát jól ismerni.

A csúcsmondat pedig az önzetlenségükről szól:
" Az egyik Fugger például figyelmezteti V. Károlyt, hogy
ugyebár emlékszik felséged arra a nyolcmillió aranyra, amely nélkül semmilyen körülmények
között nem lehetett volna császár."

alfoldi 2016-05-26 11:42:06

Íme az USA legégetőbb gondja. Erről szabad vitázni!

"Mosdóvita az Egyesült Államokban
Obama rendelete szerint mindenki a választott nemének megfelelő illemhelyre mehet."


http://magyarhirlap.hu/cikk/56423/Mosdovita_az_Egyesult_Allamokban

alfoldi 2016-05-27 21:11:44

"Egész Európa korrupt"
"Dominic Raab brit igazságügyi államtitkár szerint az Európai Unió nemzetközi jogot sért, mert nem tesz kellően határozott lépéseket a korrupció ellen, miközben ENSZ-egyezmények erre köteleznék. "
"Raab a The Guardian napilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy 2015. folyamán összesen 1417 csalással kapcsolatos jelentést kaptak, szerte az Európai Unióból, ami az EU rendszerszintű korruptságáról árulkodik." RENDSZERSZINTŰ!
"Korábban Lettország Újságíró Szövetségének vezetője beszélt arról, hogy az Európai Uniónak rendszeralapja a korrupció. Juris Paiders elmondása szerint a gyakorlatban csak azért volt lehetséges az EU ilyen mértékű bővítése, mert Brüsszel lefizeti a nemzeti eliteket, hogy azok a korrupciós lehetőségért cserébe elfogadják az uniós csatlakozás feltételeit, és aláírják a szerződéseket. Paiders szerint, cserébe az uniós csatlakozás lebonyolításáért Brüsszel szemet huny afelett, hogy az újonnan csatakozott országokban a kormány ellopja az uniós források nagy részét. Szerinte ez egy ki nem mondott paktum; a nemzeti elitek gyakorlatilag fizetségként kapják az uniós forrásokat, cserébe azért, hogy beléptetik országukat az Európai Unióba, ami így újabb felvásárló-piacokhoz jut." EZ AZTÁN A PIACGAZDASÁG! DE, MIK IS CSERÉLNEK ITT GAZDÁT? KIK ÉS MIT SEFTELNEK?

http://www.hidfo.ru/2016/05/egesz-europa-korrupt/

alfoldi 2016-05-28 10:17:41

"Tiszta lehet egyáltalán a Brexit-népszavazás?"
"... a törvény szerint a pontosan 500 font küszöbérték feletti külföldi adomány felhasználása tilos."
"Az amerikai elnök mostanában gyakran látogatást tesz Londonban, hogy nyíltan kampányoljon az európai uniós tagság mellett, de Bill Clinton korábbi elnök tervei között is szerepelnek ilyen jellegű utak. Ők azonban a PPERA szerint nem engedélyezett résztvevők, kampánybeszédük pedig vitathatatlanul egy szolgáltatást képez. Az efféle személyek által tartott beszédek fiktív értéke pedig igen magasra rúg – minden bizonnyal meghaladja az 500 font küszöbértéket."
"Ezek tükrében ésszerű azt állítani, hogy egy Barack Obama vagy Bill Clinton által lefolytatott kampánybeszéd megengedhetetlen." MÉGIS MENNEK!
"a Downing Street minden erejével igyekszik megszerezni a szakszervezetek támogatását is a siker érdekében. Felröppentek olyan pletykák, melyek szerint a vezető üzletet kötött Len McCluskey-val, az Unite szakszervezet fejével, hogy a kampányába fektetett nagyobb támogatásért cserébe hajlandó módosítani a szakszervezeti jogszabályokon." MIFÉLE SEFTEK MENNEK ITT IS!

http://index.hu/index2/#bloghu/danubeinstitute/2016/05/27/tiszta_lehet_egyaltalan_a_brexit-nepszavazas

alfoldi 2016-05-28 10:32:04

"Percenként 90 ezer euróba kerül a G7-csúcstalálkozó"
"A házigazda Németország és az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia és Olaszország állam-, illetve kormányfője, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke részvételével zárt ajtók mögött hat munkaülést tartanak a hétfő délutánig tartó találkozón." ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT - MERT NYILVÁN NINCS ENNÉL DEMOKRATIKUSABB!
"A legmagasabb németországi hegycsúcs, a Zugspitze lábánál fekvő luxushotelben rendezett találkozó biztosítása a bajor rendőrség történetének legnagyobb szabású művelete, több mint 20 ezer rendőrt mozgósítottak." FÉLNEK, 20 EZER RENDŐR VÉDELMÉRE SZORULNAK A DÖNTÉSHOZÓKNAK BEÁLLÍTOTTAK. EZ EGYFAJTA TOVÁBBKÉPZÉS LEHETETT A SZÁMUKRA, AMIKOR A GAZDIAIK KIADTÁK A SORON KÖVETKEZŐ FELADATAIKAT.


http://www.origo.hu/nagyvilag/20150607-g7-nemetorszag-elmau.html

alfoldi 2016-05-28 10:46:20

"Jobb, mint Panama?"
"... zért nem szerepelnek amerikai üzletemberek és vállalatok a panamai offshore-listán, mert Amerika áll a leleplezések mögött – magukat pedig bolondok lennének elárulni."
"A német Zeit szerint (a következőkben ezen újság által feltárt információkat használom) Amerika harmadik helyen áll az adóparadicsomok világranglistáján, Svájc és Hongkong mögött, megelőzve Szingapúrt és Luxemburgot." A HARMADIK HELYEZETT ÉS MÉG ŐK OSZTJÁK AZ ÉSZT?
"Az ötszáz legnagyobb amerikai vállalatból több mint háromszázat olyan államban jegyeztek be, amely egyedenként rájuk szabott törvényekkel külön kegyeket biztosít számukra." !!
"A Bloomberg pénzügyi hírügynökség szerint az európai Rotschild-ház a Nevada állambeli Renóba helyezte át székhelyét." NYILVÁN TUDNAK VALAMIT!
"Amerikában jól érzik magukat a gazdag egyének és vállalatok. Hatalmas pénzügy-technológiai ágazat foglalkozik azzal, hogy adóterheiket minimalizálják. A New York Times feltételezése szerint a gazdagok számára külön adórendszer létezik az országban." NAHÁT, BENNÜNKET NEM ÍGY TÁJÉKOZTATTAK!

http://mno.hu/velemeny/jobb-mint-panama-1344361

alfoldi 2016-05-28 11:09:42

"Lóránt Károly: A Trump-jelenség szorzata

A felvonultatott szereplők tevékenysége rávilágít, hogy a modern demokrá­ciákban mi a politika befolyásolásának eszköztára…

"Yishai Schwartz cikke nemcsak azért érdekes, mert bemutatja az amerikai zsidóság félelmeit és érdekérvényesítési eszköztárát, hanem azért is, mert a bemutatott mechanizmus általánosan is érvényes. A felvonultatott szereplők tevékenysége rávilágít arra, hogy a modern demokráciákban mi a politika befolyásolásának eszköztára.

Legfontosabbak a donorok, akik a rendszert pénzzel látják el, de a pénz önmagában nem elég. Kellenek agytrösztök, amelyek a kívánt érdekek melletti ideológiát szolgáltatják (mint például a hivatkozott New American Century), de ők sem érnének sokat, ha ezek a nézetek nem érnék el a tömegeket, nem jelennének meg a sajtóban, tehát kell a média, ma már egyre inkább a közösségi média is. Az sem jó, ha a politikus a semmiből készen jön elő. Már a leendő politikusokat is figyelni és támogatni kell, természetesen azokat, akikről feltételezhető, hogy az adott érdekcsoport nézeteit képviselik majd, ha hatalomhoz jutnak."
"Figyeljük meg, hogy ebben a rendszerben nincs összeesküvés, mindenki a saját érdekét követi: a donornak politikai befolyás kell, a politikusnak pénz, az ideológus pedig nézetei népszerűsítésében érdekelt. Az eredmény mégis egy meghatározott irányba mutató politikai erőtér, hasonlóan ahhoz, ahogy Adam Smith annak idején a piacgazdaságot magyarázta. De ha már a tudománynál tartunk, arra is rá kell világítani, hogy mint ahogy az anyag energiává, az energia anyaggá alakulhat, a politikai hatalom pénzzé, a pénzhatalom politikává változhat, talán még Albert Einstein híres egyenletéhez hasonlóan azt is állíthatjuk, hogy a valamilyen irányba mutató politikai energia egyenlő a megmozgatható tömeg és a pénz szorzatának négyzetével."
Nagyon jó a fizika alapegyenletének ilyen alkalmazási ötlete!

http://magyarhirlap.hu/cikk/56631/A_Trumpjelenseg_szorzata

alfoldi 2016-05-28 11:24:52

"A vád, hogy a Facebook rendszeresen cenzúrázza a konzervatív híreket a csak az angolszász országokban elérhető „trending news” szekcióban, bombaként robbant május 9-én."

"Zuckerberg egy ideje nem csinál titkot belőle, hogy a Facebookot eszköznek tekinti a világ jobbítására. A nyitott társadalom hívószava ezt a homályosan körvonalazott küldetést elég egyértelműen összekapcsolja az amerikai értelemben liberálisnak nevezett politikai oldallal."

http://valasz.hu/vilag/jobboldali-felhasznalokra-hajt-zuckerberg-118750

alfoldi 2016-05-28 12:10:27

Mi a nyitott társadalom?

"A „nyitott társadalom” Soros György-i ígérete szellemi-politikai értelemben gőzhengerként haladt. Ám hamar kiderült, hogy a szabadság képviselői ugyanolyan türelmetlen, sőt az elöregedett pártállam képviselőinél is türelmetlenebb uralom hívei."
"... a szabadság jegyében ugyan a többségnek szolgaságot (anyagi függést, eltépett családi-emberi kapcsolatokat, bezárt világérzékelést stb.) jelent, de a kevés haszonélvező piaci alapon jut uralomhoz, ..."
"A keresztyénség mint megtartani képes tartógyökér nemkívánatos a pénzuralom tiszta képletében, ahol anyagi erősorrend van, s a veszteseknek legfeljebb emberjogi hókuszpókusz jár."
"Nem kell a múlttal foglalkozni, hanem a jövő felé kell fordulni. De az ember (és közössége) mindig a múlt eredménye. Aki az ember múltját (emlékezetét) tudatosan elzárja – például megszünteti a történelemórákat! –, az médiahatalommal irányított zombikat, jelen idejű konzumidiótákat akar kitenyészteni."
"A „mindent szabad” világ éppen azt rombolja le, ami sajátosan emberi, a zárt, ösztönvezérelte, anyagi, állati lét fölé emelő rendet, fegyelmet, értelmet adó hitet és értékelveket – mindazt, ami a másikat is szolgálhatja, nem pusztán változó érdekből"
"

"http://mno.hu/migr_1834/a-nyitott-tarsadalom-visszassagai-377086"

alfoldi 2016-05-29 00:02:51

"Európa válsága a láthatónál is súlyosabb"
"A munkanélküliségi ráta Görögországban 24 százalék fölött van, míg Spanyolországban meghaladja a 20 százalékot, Franciaországban és Olaszországban pedig bőven veri a 10 százalékot. Ráadásul már évek óta ezek a szintek stagnálnak az öreg kontinensen."
"Noha ezek a számok már önmagukban is elég lehangolók, a MarketWatch elemzője szerint a mélyben sokkal rosszabb a helyzet. Matthew Lynn ezt azzal indokolja, hogy a statisztikák csupán azokat veszik figyelembe, akik aktívan munkát keresnek. Mellettük még több millió olyan ember van, akik szeretnének dolgozni, ha a gazdaság képes lenne munkahelyeket teremteni. Szintén rejtve van az a csoport, amelynek tagjai többet dolgoznának, ha erre volna lehetőségük."
"Az Eurostat ebben a hónapban közölt adatai szerint 44 millióan dolgoznak részmunkaidőben Európában, ami az összes foglalkoztatott mintegy 20 százaléka. Ez önmagában még nem volna feltétlenül probléma, de sokan közülük szeretnének több munkaórában dolgozni. Görögországban például a részmunkaidőben dolgozók 72 százaléka nyilatkozott így, míg Spanyolországban 52 százalékos volt ez az arány."
"Még rosszabb, hogy van egy olyan hatalmas csoport, amelynek tagjai, bár képesek lennének dolgozni, ők már munkát sem keresnek. Ők azok a „kiábrándult dolgozók”, akik létszáma Olaszországban már 14 százalékát teszik ki az összmunkaerőnek. A kontinens egészén
ez a csoport 9,3 millió főből áll,
és hozzájuk jönnek 2,2 millióan, akik bármelyik pillanatban beléphetnek a munkaerőpiacra – például a végzős diákok."
"... a fiatalok munkanélkülisége jelenti a legnagyobb tragédiát."
"Görögországban a 25 év alattiak több mint 50 százaléka munkanélküli, Spanyolországban 45 százalék fölötti, Franciaországban pedig 24 százalékot meghaladó ez az arány."


http://www.investor.hu/news/20160525-europa-valsaga-a-lathatonal-is-sulyosabb.html

alfoldi 2016-05-29 00:06:34

Folytatás:

"... egy egész generáció kerül így óriási hátrányba. Sokan nem sajátítják el ugyanis a munkaerőpiacon megszerezhető készségeket, miközben a munkanélküliség és az alulfoglalkoztatottság egyre nagyobb versenyhátrányt is okoz globális környezetben. Ennek következtében – foglalja össze Lynn – Európa gazdasága erős lemaradást fog elszenvedni a belátható jövőben. Jóllehet az eurózóna görcsök közepette elkezdhet értelmes növekedést produkálni, de amíg a régió nem képes elegendő és megfelelő munkát biztosítani, addig szó sem lehet semmilyen sikertörténetről."

MÉGIS FOLYIK AZ ERŐSZAKOS ÉS ERŐLTETETT BEVÁNDOROLTATÁS!

HOGYAN NEM VESZIK FIGYELEMBE A ROBOTIZÁCIÓ MUNKAERŐT KISZORÍTÓ HATÁSÁT SEM?

MIFÉLE EGYÉB ÉRDEK MIATT TÖRTÉNNEK A DOLGOK?

http://www.investor.hu/news/20160525-europa-valsaga-a-lathatonal-is-sulyosabb.html

alfoldi 2016-05-29 12:10:45

"A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai"
Nyomulás ezerrel!
"Egy kifejezetten hangos, sok esetben agresszív kisebbség véleményterrorja áll szemben a magyarok többségével. Ők a hazai Soros-világ, akik a hírhedt tőzsdespekuláns eltartottjai és bérrabszolgái: az ideológia - univerzális emberi jogok - mellett ez a kör bizony nem csak lelki táplálékot, hanem sok tíz-, összességében százmilliókat is kap évente."
13 civil, vagy inkább álcivil szervezet idegen befolyás szolgálatában!

"pes Inculta Jürgen Porhó • 4 napja
...
A komplett balliberális oldal egy külföldi oligarcha összespekulált-összemosott pénzéből működik, mindezt azért, hogy az országot belülről gyengítse, bomlassza és a kóros beteg balliberális eszméit ráerőltesse a lakosságra illetve a magunkfajta félperifériát méginkább kiszipolyozhassa a kegyeltjei hatalomra segítésével. ..."
"http://888.hu/article-a-lista-a-soros-halozat-hazai-kitartottjai

alfoldi 2016-05-29 12:19:00

Véleményszabadság - ahogy a pénzvilág érti:
http://444.hu/2016/05/29/husz-even-at-rajzolt-karikaturakat-farmerekrol-most-kirugtak-mert-beszolt-a-nagyvallalatoknak

"A képen két farmer támasztja a szögesdrótot. "Bár csak több hasznot hozna a földművelés" - mondja az egyiket. "Hoz az, 2015-ben a Monsanto, a DuPont, a Pioneer és a John Deere vezérigazgatói többet kerestek, mint 2129 iowai farmer összesen" - feleli a másik."
"Fridayt másnap kirúgták az állásából. "A jelek szerint egy, a karikatúrában említett óriáscégekkel kapcsolatban álló nagy cég bántva érezte magát, ezért visszavonta a hirdetéseit az újságból. Ezért a szerkesztőm fegyelmit kapott, a Pénteket meg megszüntették" - írta a Facebookon."

alfoldi 2016-05-29 12:30:29

"Európa amerikanizálódása a francia sztrájkok hátterében?"
"... már régóta arra figyelmeztetnek, hogy Brüsszel valójában „ultraliberális” gazdaságpolitikát erőltet rá a tagállamokra, amit Franciaországban úgy fogalmaznak meg, hogy Európa amerikanizálódása zajlik."
"... e folyamatok általában a munkavállalók jogainak megnyirbálását, a bérek, a szociális vívmányok és természetesen a tagállamok szuverenitásának visszametszését eredményezik." VISSZAMETSZÉS!
"... amint azt a német példa is mutatja, a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek, a középosztályt pedig a lecsúszás réme fenyegeti."
"Az a tény, hogy a tárgyalások a legnagyobb titokban zajlanak, illetve, hogy a dokumentumokhoz nem lehet hozzáférni, arról győzte meg a francia polgárok nagy részét, hogy saját elitjeik elárulják őket."
"... az emberek egy jelentős része ugyanis érezhetően tart attól, hogy a vadkapitalizmus rászabadulhat az országra."

Micsoda remek jövő!
Néhány napja számos francia lap részletesen foglalkozott például az Oxfam nemzetközi szervezet által közzétett jelentéssel, melyből kiderül: a legnagyobb tengerentúli baromfi-vágóhidak dolgozóinak olyan munkaritmust írnak elő vezetőik, amelyek miatt még vécére sem mehetnek ki, ezért sokan pelenkát hordanak munka közben, mások egyszerűen magukra vizelnek." MAGUKRA VIZELNEK!
"... több francia elemző és filozófus úgy véli: a világ leggazdagabbjai az elmúlt évtizedekben hátat fordítottak saját társadalmaiknak, úgy jobban érthető, hogy az emberek miért tekintenek egyre nagyobb gyanakvással a szerintük a „gazdagok által megvásárolt” politikai vezetőikre." A MEGVÁSÁROLTAK AZ ELÁRULÓK.

http://inforadio.hu/tudositoink/2016/05/28/europa_amerikanizalodasa_allhat_a_francia_sztrajkok_hattereben/

alfoldi 2016-05-29 12:34:14

"Összecsapások Franciaországban"
"Baloldali közgazdászok egy része a módosítás kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy az valójában Brüsszel utasítására történik, ebből a szempontból szerintük a francia kormánynak „idegen hatalom” írja elő, hogy mit kell tennie, ami egyértelműen mutatja, hogy az ország elveszítette szuverenitását." Egy Franciaország!

http://inforadio.hu/tudositoink/2016/05/26/osszecsapasok_franciaorszagban/

alfoldi 2016-05-29 12:46:54

Egy konkrét eset!
"... a főnökök nem kényszerítik pelenka hordására az alkalmazottakat, akik azonban munkaidőben csak kétszer mehetnek illemhelyre. Amennyiben megszegik ezt a szabályt, szankciókra számíthatnak, ami akár bérlevonás is lehet."
"A leskovaci gyár melósai névtelenül nyilatkoztak az átélt megaláztatásokról. Pl. ha a főnök úgy ítéli meg, hogy valaki túl sokáig tartózkodik a mosdóban, utána megy és úgyszólván megpróbálja "kirángatni" onnan. Nem számít, hogy ezt olykor férfi felettes teszi női munkaerővel.
Aki egyáltalán toalettre menne, köteles felemelni a kezét és mindenki előtt engedélyt kérni a főnökétől.
Amennyiben egy dolgozó munkaidőben több mint kétszer vonul az illemhelyre, a kisfőnök mellett egy magasabb beosztású vezető is megjelenik a gyárcsarnokban és szintén mindenki előtt betegszabadságra küldi az érintettet.
Ezt követően a beteg (?) neve és fényképe megjelenik a gyár hirdetőtábláján."
"Az alkalmazottakat szinte állandóan túlóráztatják, sokszor hétvégeken is dolgozniuk kell. Gyakran előfordul, hogy pénteken, közvetlenül a munkaidő vége előtt közlik velük: szombaton és vasárnap is kötelesek megjelenni a gyárban.
Ha probléma merül fel a termelési folyamat során, a koreai nagyfőnökök emelt hangon fordulnak a szerb ajkú kisfőnökökhöz, akik pedig leüvoltik a dolgozókat. Állandó a hangzavar, a kiabálás, a feszültség, a stressz.
A cég vezetősége a rendellenességek kiszivárogtatása miatt bosszúból, revansizmusból megemelte a normát."

"http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/54532-tovabb-gyrzik-a-jura-botrany-tuentetest-szerveznek-a-qpelenkasq-dolgozok-rabszolgatartoi-ellen"

alfoldi 2016-05-29 12:51:59

Választási csalás?

"A 11 ezer lakosú, festői Waidhofen an der Ybbs városkában a szavazók 146,9%-a adta le a szavazatot. Vagyis a maximum lehetséges szavazatok másfélszeres produkciója jelent meg. Ezen a településen így győzött a zöld Van der Bellen, aki 52,7 százalékot kapott, 47,3 %-ot pedig a szabadság párti Norbert Hofer. Vajon ki győzött volna, ha a szavazatok csak 100%-ban lettek volna?
Mindezt az osztrák sajtó „nem vette észre”."

http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/54712-elkepzelhet-hogy-valasztasi-csalas-toertent-az-osztrak-elnoekvalasztason-

alfoldi 2016-05-30 09:52:10

"GLOBÁLIS SZERVEZETEK KONTROLL NÉLKÜL
AMI LÉTÉBEN NEM DEMOKRATIKUS, MIÉRT IS AKARNA DEMOKRÁCIÁT?"
"A zürichi székhelyű Federal Institute of Technology a világ mintegy 43 ezer transznacionális vállalatáról végzett átfogó vizsgálatot, s megállapította, hogy pusztán 147, egymással szoros kapcsolatban álló cég – döntően bankok – birtokában van a világ nagyvállalatainak 40 százaléka. Ráadásul a horribilis jövedelmekkel és profittal rendelkező pénzügyi intézmények mögött nagyjából háromszáz dúsgazdag család áll, így a gazdasági és ezáltal a politikai világhatalom, burkolt és rejtett világkormányzás lehetősége nem pusztán gyerekes képzelődés, hanem reális veszély vagy már részben valóság."
"Késhegyre menő küzdelem zajlik tehát a vezető pénzügyi, gazdasági és ezen keresztül politikai pozíciókért ..."

"http://magyaridok.hu/velemeny/globalis-szervezetek-kontroll-nelkul-689548/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201605"

alfoldi 2016-05-30 11:14:40

"A fenyegető rém a liberálfasizmus"
"A láthatatlan pénzvilág című blogom is azért született, hogy abban levezessem, a pénzvilág hogyan hozza létre a saját fasiszta rendszerét, amit liberálfasizmusnak csak azért nevezhetünk, mert a liberalizmus a kamuflázs, a fedőeszme szerepét tölti be a neoliberális/neokonzervatív pénzügyi, gazdasági és politikai elit számára. Szó sincs itt semmiféle liberalizmusról, így a liberális érv is tökéletesen irreleváns, hogy a liberalizmus és a fasizmus egymást eleve kizárja. Az, ami nincs, nem zárhat ki semmit, itt pedig szó sincs sem humanizmusról, sem szabadságeszméről. A New World Order az egyetlen eszme, ami itt ténylegesen fölmerül, vagyis a szabadkőműves álom, hogy a világot egyetlen világkormány uralhatja."
"Jómagam a neoliberalizmus totális diktatúráját nevezem liberálfasizmusnak."
"Goldberg sem képes felismerni egy olyan alapvető tényt, hogy a nagytőke juttatta hatalomra Hitlert is annak idején Németországban."
"A liberálfasizmus fogalma szellemi atyjának Jonah Goldberg tekinthető ..."
"Valójában arról van szó, hogy bármiféle ideológia képes reakcióssá válni, amely fölött eljárt az idő, ahogy a liberalizmus felett is. Sőt, a kommunista eszme sem kivétel ez alól. Abban a pillanatban, amikor a liberalizmus már reakciós törekvésnek minősíthető, mert már csak a hatalom megtartására törekszik ..."
"... a mai kor neoliberalizmusa sem azonos a hajdanán oly haladó szabadságeszmével, és a felvilágosodás korának humanizmusával, hanem gyakorlatilag a neokonzervativizmussal azonos végkicsengésű irányzattá vált. De lesz ez mg rosszabb is, mert ennek a negatív irányú fejlődésnek a végeredmény lesz a liberálfasizmus."

http://index.hu/index2/#b

alfoldi 2016-05-30 11:20:52

Folytatás:
"Sem a fasizmus, sem a neoliberalizmus nem baloldaliság, ez egyenesen kizárt. A liberálfasizmus nem más, mint a neoliberalizmus/neokonzervativizmus egy sajátos megjelenési formája a politikában. A „világ csendőre” szerepét betöltő Egyesült Államok pedig egyebet sem tesz, mint ezt a neoliberális/neokonzervatív követelményrendszert juttatja érvényre nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a vele szövetséges országokban mindenütt. S lévén, hogy globális kapitalizmusról és egypólusú világrendről beszélhetünk, ez ma már az egész világot jelenti. A globális kapitalizmusnál hatékonyabb kizsákmányoló rendszer pedig nem létezik. Erre tekintettel a Föld népességének elnyomorodása sem volt soha ilyen mértékű."
"Tény, hogy az Egyesült Államok a „világ csendőre” szerepét alakítja. Ezt a szerepét egyelőre elég jól leplezi – például a terrorizmus elleni harc álcájával. "
"De majd ha az amerikai átlagpolgár is megérzi, hogy ez a rendőrállami rendszer éppúgy ellene is irányul, vagy netán a jóléte sínyli meg, akkor majd alább hagy a nemzeti büszkeségé, és tűzbe dobja a csillagos-sávos alsógatyáját is. Amikor ez a pillanat eljön, akkor az amerikai átlagpolgár is meg fogja érteni, hogy ez egy liberálfasiszta rendszer, amelynek a céljai nem őt, hanem a nagytőke gátlástalan profitérdekét szolgálják. "
"Az európai neoliberálisok is sikeresen etetik meg a maszlagot az átlagemberrel, hogy a dolgozóknak, sőt a munka világából kirekesztett prekariátusnak is érdeke fűződik önnön kizsákmányolásához, mert állítólag abból lesznek az új munkahelyek. Arról nem szól a fáma, hogy a tőke miért dezertál a Távol-Keletre munkanélküliséget hagyva maga után, és a profit miért köt ki ilyen-olyan adóparadicsomokban. Hála istennek egyre többen vannak azért, akik ezeket az ellentmondásokat már észreveszik."

http://index.hu/index2/#bloghu/alex-penzvilag/2016/05/29/a_fenyegeto_rem_a_liberalfasizmus

alfoldi 2016-05-30 11:28:42

Folytatás:
"Néhány éve még nálunk sem lehetett volna kimondani, hogy Magyarországon nem létezik politikai baloldal, mert a baloldali pozíciókat az Egyesült Államok által irányított csatlós politikusok – idegenszívű hazaárulók – bitorolják. Azt meg pláne nem lehetett volna kimondani, hogy ez nemcsak magyar sajátság, hanem egész Európára kiterjeszthetően igaz. Alapos okkal feltételezhető, hogy néhány éven belül a liberálfasizmusról beszélni is legális téma lesz a közbeszédben. Ma még nem az… "

alfoldi 2016-06-03 10:14:38

Miféle érdekek hathatnak?

http://verde.444.hu/2016/06/02/most-megtudhatod-milyen-ervei-vannak-a-klimaszkeptikusoknak

alfoldi 2016-06-03 11:06:49

Tabu volt, lett: Trianon. Érdemes végiggondolni, hogy a pénzvilág mely témákat teszi tabuvá.
Ma is mindent elkövetnek egyesek annak érdekében, hogy csönd legyen körülötte, ne beszéljen senki róla, mely az nem trendi, azaz felejtsük el minél előbb!

A negatív csúcs: örömünneppé tenni a gyásznapot!
Lefedni a gyászt. A 365 nap bármelyike alkalmas lenne ünneplésre, KIVÉVE ezt az egyetlen napot!

Lásd az Echo TV, 2016-06-02, 'Ne légy áldozat" című adását.

alfoldi 2016-06-04 11:49:43

Már az első pillanattól kezdve!

"Földi László emberkereskedelemnek nevezte az embercsempészek tevékenységét ..."
"... terror Európa ellen ..."
Kik állnak nyerőre?

"... ma van épeszű ember, aki megbízik azokban a politikusokban, akik Európát hadszíntérré tették? ..."

"... háborús hadszíntér alakult ki Európában ..."

http://www.hirado.hu/2016/06/03/foldi-remelem-a-kiskunhalasi-tabor-hadifogolytaborra-valik/

alfoldi 2016-06-04 19:37:07

"A törvények szerint a robotot börtönbe zárhatják"
"Dél-Koreában már évek óta robotok őrzik a börtönöket. Mi történik, ha a robot rosszul azonosít be egy dolgozót, és szökni próbáló rabnak nézi? Izraelben több rutinműtétet már robotokra bíznak: ha egy páciens meghal a műtét közben, ki a felelős?"
"Vagyis az intelligens robotok elítélhetők, börtönbe zárhatók, sőt, halálra is ítélhetők."

http://www.origo.hu/techbazis/20160604-a-torvenyek-szerint-a-robotot-bortonbe-zarhatjak.html

alfoldi 2016-06-06 11:25:50

"... elveszik a munkánkat ..."
"Persze
sok ember kényszerül majd arra, hogy karriert váltson,
a legtöbben épp az ötvenes éveikben. A pesszimista forgatókönyv szerint Amerika olyan lesz, mint például Brazília. A legfelső 10-15 százalék remekül fog élni, az ő kezükben lesz a technológiai hatalom is, míg mindenki más nyomorog."
"... mi lesz azokkal, akiknek idősebb korukban kell egy teljesen új szakmát megtanulniuk? Nem tűnik túl reálisnak abban hinni, hogy miután a robotok kiváltják mondjuk az autóipari munkák nagy részét, minden korábbi dolgozó el tud majd máshol helyezkedni.
"Ön elolvasna egy robot által írt könyvet?

Igen, de inkább szakmai kíváncsiságból, mint őszinte érdeklődés miatt."
"Szerintem a szoftverfejlesztés szempontjából
a legizgalmasabb újítás a saját magukat javító robotok.
Ha két robot érzékeli, hogy egy másik robottal adatokat cserélve, összeállva jobban működhet, akkor ezt emberi közbeavatkozás nélkül meg tudja tenni, és meg is teszi."

http://www.origo.hu/techbazis/20160604-az-utcan-kene-unnepelni-hogy-elveszik-a-munkankat.html

alfoldi 2016-06-06 11:34:36

"Sebastian Kurz a Die Presse című osztrák napilapnak arról beszélt, hogy meg kellene vizsgálni, hogy mely államok álltak már szembe és küzdöttek meg hasonló menekültáradattal. Példaként az Ausztrália által alkalmazott eljárást említette, amely szerint az ország még azelőtt visszafordította a menekültekkel teli hajókat, hogy azokat elérték volna a kontinens partjait, és utalt az Egyesült Államokban található Ellis-szigetén folytatott gyakorlatra is, miszerint az amerikai hatóságok még a szigeten eldöntik, hogy ki utazhat be az országba. Kurz hasonló megoldást képzelne el Európában is."
"Kijelentette: meg kell szüntetni az Európába vezető illegális migrációs útvonalakat."
NOCSAK!
"Meglátása szerint az uniónak le kellene szögeznie, hogy ha az emberek illegális érkeznek a kontinensre, elveszthetik a menedékjog iránti igényüket."
"A Törökországgal való uniós megállapodásra vonatkozóan a tárcavezető úgy nyilatkozott: ha Európa Törökországra hagyatkozik, veszélyes függőség alakulhat ki. Európának erősnek kell lennie, meg kell tudnia védeni a határait, és magának kell meghatároznia, hogy ki utazhat be a kontinensre - mondta és hozzátette: ezt pedig sem Törökország, sem az embercsempészek nem dönthetik el."
ÉSZREVETTE?

http://magyarhirlap.hu/cikk/57432/Szigorubb_igazsagosabb_es_rendezettebb_unios_menekultugyi_rendszerre_van_szukseg

alfoldi 2016-06-06 11:44:31

"Holland építészek szerint egy mesterséges sziget lehet a migránsválság megoldása."
"Egy holland építésziroda tervei szerint egy Tunézia partjainál fekvő mesterséges sziget építése oldhatná meg a európai migrációs válságot. A városállamnyi sziget lakói csak menekültek lennének, akik öt év elteltével jelentkezhetnének az uniós állampolgárságra."
"A tervezett városállamnyi sziget az Európa Afrikában (Europe in Africa – EIA) nevet viselné, saját alkotmánya, gazdasági és szociális rendszere, illetve kormánya lenne, rendelkezne egyetemmel, futball stadionnal és reptérrel is. Az ide érkező menekültek automatikusan EIA állampolgárságot kapnának, így nem számítanának többé menekültnek. Miután öt évig éltek és dolgoztak EIA-n, jelentkezhetnének az uniós állampolgárságért, és továbbköltözhetnének a befogadó államokba."
"A jelenlegi tervek szerint a sziget 150000 migráns befogadására képes, viszont Deutinger szerint bármilyen nagyságig bővíthető. Így „senkit nem utasítanának vissza, aki EIA-ba érkezik”.

A sziget Tunézia partjainál helyezkedne el, területét 25 évig az EU bérelné az afrikai országtól és Olaszországtól, később (összesen 99 évre) már a menekültek fizetnék a bérleti díjat, mivel a sziget önellátóvá válna."
"Szakértők éppen az önellátás lehetőségét vitatják a tervben ..."

http://magyarhirlap.hu/cikk/57458/Holland_epiteszek_szerint_egy_mesterseges_sziget_lehet_a_migransvalsag_megoldasa

alfoldi 2016-06-06 12:14:23

"A CLINTON- ÉS A TRUMP-VEZETTE AMERIKA LÉNYEGÉBEN UGYANANNAK A NEOLIBERÁLISNAK NEVEZHETŐ ÉREMNEK A KÉT OLDALA."
"Az ifjabb Bush előbb-ütni-aztán-kérdezni öntörvényűsége pedig évtizedes háborút, s egyben az amerikai külpolitika tévútra terelődését is eredményezte a Közel-Keleten és világszerte."
"Amerika befektetési bankjainak és kereskedőházainak mértéktelen és telhetetlen magatartása, felborult pénzügyi egyensúlyuk és a pénzsóvár Wall Street-i spekulánsok ösztönözte vakmerő kockázatvállalásuk – amelyet csak elősegített a dereguláció és a kongresszusi felelőtlenség – indította el akkor és ott ezt a válságot, milliókat hozva rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe. Ezt pedig csak súlyosbította, hogy a pénzügyi spekulánsok a nehezen átlátható bankokban és a biztosítási alapokban hihetetlenül nagy profitokat vágtak zsebre ..."
"Clinton(ék)ról már a zűrzavaros és sötét Whitewater-botrány óta erősen valószínűsíthető, hogy a szerves részét képezi(k) a gátlástalan piaci kapitalizmusnak a fentebb bemutatott folyamatokba torkolló modelljének, amelynek sem gyakorlatát, sem szellemiségét nem sikerült teljesen felszámolni azóta. Ráadásul e botránytól függetlenül is jobban kötődnek ehhez az establishmenthez annál, hogy gyökeres fordulat álljon be Hillary esetleges győzelme folytán"
"Az 1957-ben meghirdetett Eisenhower-doktrína jegyében pedig Amerika a nemzetközi kommunizmusii – Magyarországon tudjuk jól, mennyire következetesiii – feltartóztatásának köntösében a helyi nemzeti demokrata, antiimperialista törekvések elleni helyi küzdelmekbe is beszállt, adott esetben vallási fatvák (!) kibocsáttatásával is. Csak érintőlegesen: a Muszlim Testvérek Társaságának felerősítése Egyiptomban a pánarab tendenciák ellensúlyozására, vagy szélsőséges esetekben például Afganisztánban a mudzsáhidún felfegyverzése a későbbiekben mind-mind az amerikai döntéshozatal e stratégiai céljainak megfelelően ment végbe."

http://mandiner.hu/cikk/20160606_ivanyi_marton_a_vilag_jo_es_rossz_rendore_megjegyzesek_

alfoldi 2016-06-06 12:19:54

Folytatás:
"Trump lényegében kimondja azt, amit Hillary Clinton gondol, amíg előbbi „hard”, utóbbi „soft”, de ugyanarról a hatalomról van szó."
"Ez a hatalom gazdasági alapokon áll – „it's the economy, stupid”. A felszíni ideológiák ugyan egymásnak ellentmondani látszanak ..."
"Mint írtuk, Amerikának egy nagy történelmi lehetőség adatott a hidegháború végét követő '90-es években. Ám az amerikai kül- és monetáris politika a maga kapzsi túlkapásaival, illetve ésszerűtlen, erkölcstelen háborúival világszerte hiteltelenítette az országot."
"Talán erre a hatalomra is igaz, amit Milan Kundera a lengyel esszéíró Kazimierz Brandys nyomán állít Oroszországról: „ez a világ elbűvöl és vonz, míg távolról látjuk, és mihelyt közelről vesz körül, föltárja rettenetes szépségét”."


alfoldi 2016-06-07 09:17:09

A csúcsvetők karaktere

"A politika mint bűvészet
Angela Merkel német kancellár száznyolcvan fokos fordulata"

"A Spiegel a cikkében Angela Merkel bűvésztrükkjéről ír, melynek lényege, hogy a kancellár a menekültpolitikában úgy tett száznyolcvan fokos fordulatot, hogy azt a közönség nem vette észre. A humánus bánásmódról értekező, unalmat sugárzó arcára néhány hónapra emberi érzéseket varázsoló kancellár visszatért a számító politikához, saját hatalmának egyensúlyozó megőrzéséhez, és már jó ideje nem beszél emberségről, befogadásról. Hallgat, miközben megszűnt a menekültek beáramlása, és úgy tesz, mintha ehhez semmi köze nem lenne. A színfalak mögött keményen dolgozik azon, hogy a közönség a látszatok rabja maradjon."
"„Ismét hallgat. A sisakrostély megint leeresztve, újra a régóta ismert Merkel, akiről Joachim Gauck azt mondta, nem tudja igazán kiismerni. Nem magyarázza, nem indokolja politikáját – akár a Mindenható” – írja a Spiegel a visszatért, régóta megszokott látszatkommunikációról."
"Ismét mindent a következmények felől, azaz a hatalmon maradás logikájával gondol végig. A német polgárok megint csak találgathatnak, mi lesz a következő lépés. Fogalmuk sincs, miről mi lehet a kancellár véleménye. Vajon a balkáni út lezárását még mindig hibásnak, vagy már helyesnek tartja? Hiszen ő a legnagyobb politikai haszonélvezője, anélkül, hogy bármit is kellene tennie. Mi lehet a véleménye arról, hogy Európa hirtelenjében nem érvényesíti a menekültjogot? Senki nem tudja, hogyan gondolkozik Törökországról, és mi lesz a következő lépés. De az sem tudható, „vajon sajátjának érzi-e még Németországot”."
"A Spiegelnek megvannak a forrásai, így követni tudja a kancellár változásait."

http://mno.hu/velemeny/a-politika-mint-buveszet-1345758

alfoldi 2016-06-07 09:20:38

Folytatás:
"Hátra arc

Merkel zseniális bűvészmutatványt mutatott be. Hátraarcot vezényelt, miközben azt a látszatot kelti, hogy továbbra is kitart az emberies üdvözlőkultúra mellett. „Tehetséges bűvész, aki ügyes trükkel lehetővé tette a lehetetlent”, írja a német lap. "

"Németország és Európa ki van szolgáltatva egy gondolatait elrejtő, szeszélyes, a kommunikatív cselekvésben még évtizedes hatalomgyakorlás után is járatlan vezetőnek."

"Mindig azt állította, hogy nincs felső határ a beengedhető menekültek számában, a német határok nyitottak, Európában nem engedhető meg a bezártság – de valami csoda folytán elapadt az áramlat. Még mindig úgy tekintenek rá, mint a menekültek védőjére, valójában már jó ideje következetesen elijesztésre játszik. Az a határozottság, amelyet még tavaly szeptemberben a magyar hatóságok részéről elfogadhatatlannak nyilvánított, most embertelen brutalitássá változott a török–szír határon, éppen az ő kezdeményezésére, hiszen Erdogan az ő kérésére és ígéreteire tartóztatja fel az áradatot. „Meghúzta a hatalompolitikai vészféket”, miután pártja támogatottsága tíz százalékkal csökkent."
"A német lap szerint Merkel azt adja az ország lakóinak, amit várnak tőle, önmaguk becsapását. Elhiszik magukról, hogy emberségesek, ezt demonstrálják a világnak, miközben ugyanezen kancellár jóváhagyásával szállították a fegyvereket, melyekkel a menekülteket otthonukból elüldözték, és melyek árából a német fegyver gyártói és szállítói jól éltek. És ugyanezen kancellár támogatja a fegyveres török határvédelmet, és közvetve a kurd falvak bombázását is. Ritkán látszik ilyen nyilvánvalóan az, hogy a politika valójában a varázslás, a látszatok művészete. "
"A politikus úgy játssza a demokrácia zenéjét a közönségnek, ahogy a Titanic zenekara is muzsikált süllyedés közben."

alfoldi 2016-06-07 09:29:12

Folytatás:

"Sem az atomenergiából való kilépés előtt, sem a gazdasági válság, a görög krízis idejében vagy a menekültek beengedését megelőzően nem kérdezte meg az országban élők, a teherviselők, az adófizetők és a menekülteket gondozók véleményét. Állítólag attól fél, hogy a kérdések nyílt társadalmi vitája a pártjával és politikájával elégedetlenek helyzetét erősítené."
" „El kell fogadnunk, hogy az elmúlt ősz szándéketikai magas röpte véget ért. (…) Végre meg kellene nevezni a menekültpolitika dilemmáját, amely többé-kevésbé hamis kompromisszum. (…) Európa, Németország és időközben Merkel valójában nem hajlandók mindazokat befogadni, akiknek a genfi menekültegyezmény szerint védelemre lenne joguk nálunk.”"
"... becslések szerint a menekültek közel 60 százaléka a valóságnak nem megfelelő okokat és hamis indokokat adott meg, amikor a menekültstátust kérvényezte. A békés integrációról pedig nagy a hallgatás."

alfoldi 2016-06-08 10:17:06

Csúcsvezetői karakter
"Nagy ErvinObama, az álszent

A nyugati civilizáció zászlóshajójának számító Egyesült Államok elnöke megvédi a muszlimok jogait."
"Rendben, elfogadjuk. De ki védi meg az üldözött keresztény családok jogait, életét az erőszakos iszlámtól, és ki óvja meg Európát a terrortól?"
"Igen álszent tettnek tűnik mindez, hisz abban a történelmi folyamatban, amelynek jelen állomásán egyáltalán felmerülhet az, hogy az iszlám és keresztény alapú civilizációk megosztottak és bizonyos szinteken véres háborút folytatnak egymás ellen, Obamának tagadhatatlan felelőssége van."
"A 2011-ben kirobbant „arab tavasz” nevezetű forradalomsorozat, amely sorra döntötte be a meglévő, nem éppen a liberális demokrácia elveinek alapjain álló, mégis, az országában rendet tartó és gazdasági fejlődést produkáló kormányokat - Tunéziától, Egyiptomon át Jemenig; Marokkótól Ománig -, s csak káoszt és a menekülő civilek milliót hagyta maga után."
"Az ellenzéki megmozdulások, amelyeket az Egyesült Államok hol nyíltan, hol a felszín alatt, de mindvégig támogatott, sorozatban buktatták meg a fennálló politikai erőket, bízva abban, hogy demokratikus, liberális alapokon álló államalakulatok jönnek majd létre. Helyette azonban csak a káosz, a szélsőséges Nyugat-ellenes erők megerősödése, az Iszlám Állam kiteljesedése és a politikai zűrzavar maradt, aminek egyenes következménye a megindult migránsáradat és a civilizációk egymás ellen fordulása lett."

"Az arab tavasz célja, azaz az erőszakos „liberális demokráciaexport” csődöt mondott."

http://magyarhirlap.hu/cikk/57718/Obama_az_alszent?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201606

alfoldi 2016-06-08 10:20:38

Folytatás:

"Az erőszakos beavatkozás erőszakosabb ellenállást váltott ki, és csalódott milliókat taszított a szélsőséges iszlám szervezetek keblére. Kiprovokálta a világszintűvé váló erőszakos, véres dzsihádot. (Holott maga a dzsihád nem feltétlenül kell, hogy erőszakkal párosuljon.) Így elmondhatjuk, hogy az Egyesült Államok és annak vezetése felelős azért, hogy egyáltalán a nyugati világ és az iszlám mély szembenállása kialakult."
"... a Közel-Keleten keresztény családokat, férfiakat, nőket és gyermekeket gyilkolnak meg hitük miatt. Ki fog az ő jogaikért síkra szállni? Ki fogja őket megvédeni? Euró­pa? Amerika? Obama?"
"Kifordult világ ez! A nyugati civilizáció morális válságba került, és annak politikai vezetői nemhogy önvédelemre rendezkednének be, de még az ellenség jogaiért állnak ki. Beszédes, hogy amíg a ramadán kezdetén Obama hangzatosan kiáll a muszlimok mellett, húsvétkor arra szólította fel a keresztény közösségeket, hogy szeretettel válaszoljanak a terrorra; hálaadás napján a menekültek befogadására kérte az európai vezetőket, és a hagyományok szerint megkegyelmezett egy pulykának…"

alfoldi 2016-06-08 10:31:44

"A minap Ferenc pápa azt találta mondani, hogy a migránsok nem jelentenek veszélyt, hiszen ők vannak veszélyben. "Akik ide jönnek, más vallásnak a hívei, de nem jelentenek veszélyt, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Isten mindannyiunkat szeret" - mondta a pápa hangsúlyozva ismét, hogy »a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben«.” Már hogyne jelente veszélyt a kereszténységre nézve, ha beláthatatlan nagyságrendű muszlim vallású tömeg árasztja el Európát? Nem tudom, hány millió migránsnak kell érkeznie Európába ahhoz, hogy a pápa érzékelje: itt bizony a kereszténység igenis veszélyben van. Egészen abszurd, hogy a kereszténység első számú képviselője, ahelyett hogy védené az amúgy is megroppantott európai kereszténységet, látványosan kihátrál a keresztény Európa eszméje mögül, s közvetetten ugyan, de a multikultúra szószólójává válik."
"... a világ sok helyén üldözött, brutálisan kivégzett keresztények tömegeinek hangja mikor ér el Európába? Mikor lesz majd egy reprezentatív-demonstratív mise, istentisztelet, megemlékezés a napjainkban kiirtott keresztények emlékezetére?"
"De a protestánsok sem maradnak le. A német protestánsok vezetője, a minap azt sürgette, hogy az iszlám oktatását ki kell terjeszteni a közoktatásban."
"Ez a derék protestáns egyházvezető azt hiszi, hogy az iszlám is olyan, mint a kereszténység. Reflexív, önkritikus, önmagára rákérdező. Azt el sem tudja képzelni, hogy az iszlámban nincs pl., olyan, hogy koránkritika. „Elemző, kritikai hozzáállás”. Ugyan már. Az európai liberalizmus azt hiszi, hogy Európa történeti fejlődését kivetítheti más civilizációkra, amelyből szükségszerűen az következik, hogy majd az iszlám néhány röpke év alatt ugyanazt az utat fogja bejárni, mint a kereszténység a középkor óta."
http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-06-04/kereszteny-europa-eszmejenek-elarulasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kereszteny_201606

alfoldi 2016-06-08 10:40:33

Folytatás:
"Nos, nem úgy tűnik, hogy az iszlám ugyanúgy viszonyul saját hagyományaihoz, ahogy a kereszténység. Miközben a kereszténység ezzel az „elemző, kritikai” hozzáállással lassan, de biztosan felszámolta önmagát, az iszlámot a legkevésbé sem fogja meghatni saját hagyományainak történetkritikai elemzése. Itt bibliatudósok vannak, ott meg hívők. Csak ennyi a különbség."
"Arról már megint nem érdemes szót ejteni, hogy is van az, hogy egy keresztény egyházi vezető sürgeti az iszlám vallásoktatás kiterjesztését. Nem a semleges állam. Az a keresztény misszió, hogy a muszlim legyen jó muszlim? Megáll az ész."
"... ez a keresztény színezetű álhumanista beszédmód valójában a multikulturális Európa megteremtésének az egyik ideologikus eszköze. Érzelmi zsarolás valamiféle egyetemes testvériségre és szeretetre hivatkozva. A kereszténység lefegyverzése keresztény segédlettel. A keresztény Európa eszméjének az elárulása."

alfoldi 2016-06-08 12:19:46

"Tovább gazdagodnak a leggazdagabbak"
"A kutatás legfontosabb megállapítása, hogy a vagyoni olló - ami össztársadalmi szinten is nyílik - a felső egy százalék, a felső fél százalék és a legfelső egy ezrelék között is rohamos tempóban nyílik."

http://index.hu/gazdasag/2016/06/08/bcg_vagyon/

alfoldi 2016-06-08 15:16:11

"TPP, TTIP: Obama titkos kereskedelmi megállapodásai kontra Trump és Bernie
Világkormány"

"A sajtó nem hajlandó kimondani, hogy a két merőben ellentétes elveket képviselő amerikai elnökjelölt furcsa módon a globalista kereskedelmi egyezmények terén azonos állásponton van.

Donald Trump és Bernie Sanders, a fegyverrel hadonászó cowboy és a határozott programmal érkező szocialista a szabadkereskedelmi egyezmények terén egyetértenek."
"A sajtó hallgatásának oka nyilvánvaló, hiszen ezzel elismernék, hogy a két tábor több millió főt számláló tagjai valószínűleg tisztában vannak az egyezmények veszélyeivel, és ez a felismerés komoly veszélyt jelentene a Fehérház jelenlegi lakója számára."
"Most, hogy Nagy-Britannia az Unióból való kilépést fontolgatja, sziklának is beillő homokszemet juttatva az EU és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) gépezetébe, Obama azonnal repülőre ült, hogy vészjósló figyelmeztetést közvetítsen a brit kormány és lakosság irányába, kijelentve, hogy az EU-ból történő kilépésük esetén egyenesen a sor végén landolnak majd, ha végül mégis megállapodásra adnák fejüket az Egyesült Államokkal."
"Egyre nyilvánvalóbb, hogy a nemzetközi kereskedelmi megállapodások egyik legfőbb célja a nemzetek felszámolása és a világgazdaság feletti hatalom átjátszása a megacégeknek."
A MEMZETÁLLAMOK FELSZÁMOLÁSA!
"Hogy minden nemzet rendelkezik saját bírósági rendszerrel? Milyen eredeti elképzelés! Nem elavult ez egy kicsit? Bízzuk inkább a döntést a multikra, ők sokkal objektívabban látják a helyzetet!"

http://idokjelei.hu/2016/05/tpp-ttip-obama-titkos-kereskedelmi-megallapodasai-kontra-trump-es-bernie/

alfoldi 2016-06-08 15:19:27

Folytatás:

"Az Independent ezt írta:

Hozzávetőleg 500 per folyik a világon ilyen választott bíróságokon bizonyos cégek és nemzetállamok között. A bíróságokat eseti megbízással kiválasztott vállalati ügyvédek alkotják. A War on Want szerzője, John Hilary szerint csupán díszletbíróságokról van szó, amelyek kifejezetten érdekeltek abban, hogy a multik javára döntsenek."

"A TTIP, aminek tartalma nem publikus, bár egyes aspektusai éppen a napokban kezdtek kiszivárogni, számos más megállapodást is magában foglal. Az Independent is közzétett néhányat:
A TTIP értelmében a vegyi anyagokra vonatkozó eddigi igen óvatos európai eljárási elvet, vagyis, hogy ellenőrzik őket, mielőtt a lakosságra zúdítanák, az amerikai metódusra cserélnék, ami abból áll, hogy először árasszuk el a népet, hagyjuk figyelmen kívül a következményeket, majd találjuk ki, hogy a konszenzus szerint a vegyi anyagok ártalmatlanok az emberre. Sok sikert Európa!
Az új gyógyszerek klinikai tesztjei sokkal lazább felügyelettel folynának. Közérthetőbben: a gyógyszergyártók simán eltitkolhatják majd a számukra kedvezőtlen eredménnyel záruló kísérleteket, ami újabb vegyi támadást jelent az európai és persze az amerikai lakosság ellen.
Az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi szabványok az Atlanti-óceán mindkét partján sérülnének."
"Az európai közszolgáltatók (víz, egészségügy, oktatás) megnyitnák kapuikat az Egyesült Államokból érkező privatizálók előtt, akik új piacokat keresnek nyereségorientált vállalkozásaik számára, természetesen magasabb árakat eredményezve. A gyógyszeripari óriások az új piacokat kizsákmányolva beszivároghatnak a közegészségügybe és még jobban eláraszthatják a terepet toxikus termékeikkel."

alfoldi 2016-06-08 15:21:29

Folytatás:

"Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője például fegyverként próbálta bevetni a TTIP tárgyalásokat, hogy rávegye az Európai Uniót a növényvédőszerekre vonatkozó álláspontjának megváltoztatására. Elég, ha elolvassuk a Guardian 2015. májusi cikkének első sorait:

A dokumentumokból kiderül, hogy az EU amerikai nyomásra ejtette a növényvédőszerekre vonatkozó törvényeket a TTIP kapcsán… Az Egyesült Államok üzleti érdekeinek képviselői kiharcolták, hogy az EU felfüggessze az endokrin elválasztást befolyásoló, a rák kialakulásával és a férfi meddőséggel összefüggésbe hozott vegyszerekkel kapcsolatos lépéseket, hogy a TTIP szabadkereskedelmi megállapodás létrejöttét elősegítse.

Érdemes azt is észrevenni, hogy ez a felháborító döntés bármilyen egyezmény ratifikálása nélkül, csak úgy „mellékesen” született. A nyomásgyakorlást a TTIP-től remélt pozitív gazdasági befolyással érték el."
"Az egyezmények támogatói és ellenzői a kerítés két oldalán állnak, miközben Hillary Clinton véres kezével a gyeplőn végiglovagol közöttük, egységes jövőt ígérve Amerikának.

Igen, egységeset. Globális üzleti vezetés alatt."

alfoldi 2016-06-09 09:52:46

Wolfgang Schäuble, a német szövetségi pénzügyminiszter mondta:

"Az Egyesült Államok helyzetéről elmondta, hogy aggódik az amerikai demokrácia miatt, amely szerinte egy nem nyugati embernek inkább “a nagy pénz plutokráciájának”, mintsem demokráciának tűnhet.

plutokrácia=olyan társadalomforma, berendezkedés, melyben a hatalmat a legvagyonosabb réteg tagjai gyakorolják. A plutokrácia olyan állam, melyet a legvagyonosabbak irányítanak.

http://888.hu/article-a-nemetek-szerint-a-muzulmanok-gazdagitanak-europat

"Mit Blick auf die bevorstehende Präsidentschaftswahl in den USA zeigt sich Schäuble außerdem besorgt über den Zustand der US-amerikanischen Demokratie, die seiner Meinung nach "mehr eine Plutokratie des großen Geldes als eine Demokratie" sei."

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/wolfgang-schaeuble-aussenpolitik-wandel-afrika-arabische-welt

alfoldi 2016-06-12 09:03:15

Íme a liberális vágyálom:
"Most alakul ki a nemzetközi világrend."
"Jövő ilyenkor két tapasztalt női politikus, Angela Merkel és Hillary Clinton fogja összerakni az új világrendszert."

"A hidegháború utáni első, Bill Clinton Amerikája által kiépített liberális internacionalista világrend a megállapodások hálóját igyekezett kialakítani a nemzetközi intézményekben és intézmények között. A nemzetállami hobbesi érdekütközéseket a nyitással, a liberalizációval, a globalizáció nemzetközi harmóniájával igyekezett önkéntes és egyezkedő világrenddé alakítani."
Megjegyzem: a háló valamikor fegyver volt, melyet az ellenségre dobtak és így tették mozgásképtelenné, kivégezhetővé! A szimbólumok ma is rendkívül fontosak!

"A 2001 után ­következő, George Bush birodalmi Amerikája által diktált neokonzervatív internacionalizmus már világméretekben terjesztette a demokráciát és az Egyesült Államok politikai, gazdasági és katonai hatalmát."
Na, ez az!

"Az Obama-adminisztráció a gazdasági válság és a birodalmi fáradtság (imperial fatigue) hatására egyszerre kísérelt meg kiegyezni a regionális nagyhatalmakkal – Kínával, Oroszországgal, Németországgal, Brazíliával, Indiával – és békésen kivonulni a Bush-kormányzat háborús zónáiból."
Na, ja: pl. a brazil "békés kivonulás" előttünk zajlik manapság.

A valódi cél a világgazdaság amerikai "ellenőrzése":
"De a játszma végéhez, az új világrendszer tartóoszlopainak felállításához meghatározó jelentősége van annak, hogy a fejlett, nyugati típusú liberális demokrata piacgazdasági rendszerek minden zavar ellenére kijöttek a gazdasági válságból, és többé-kevésbé képesek a világgazdaság ellenőrzésére."
"Obama rendben akarja átadni az intervencionista liberális Hillary Clintonnak a belátható világot."
Intervencionista=az erőszakos politikai beavatkozás híve!!
Marad a tehát a Szép új világ!http://nol.hu/velemeny/rend-vagy-kaosz-1619095

alfoldi 2016-06-12 12:31:08

2016. VI. 12., a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának 07:18:30 időpontjában beszél Nagy István kutató, akinek szerencséje volt látni az ENSZ eddig titkosan kezelt iratait 1956-ról.
Állítja:
A szovjetek arra hivatkoztak 1956-ban, hogy Magyarországon feltámadt a fasizmus.
A fasizmust leverni az a Konyev marsall érkezett, aki annak idején Berlint is elfoglalta.
A kommunista Nagy Imrét és a szociáldemokrata Kéthly Annát is fasizmussal vádolták!
Azaz: Nagy Imre, mint fasiszta!
Mit szólnak ehhez a mai fasisztázók?
Van itt ennek is hagyománya!

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2016-06-12

alfoldi 2016-06-17 09:25:10

"Nem tudják elviselni, hogy ezek kormányozzák őket - a francia felfordulásról"
"Hányan vagyunk, akik egyszerűen hányingert kapunk lényegében egy TV-híradótól, egy hírportáltól, egy politikusi nyilatkozattól, egy politológus fenyegető közelségétől: egyszerűen rosszul vagyunk tőlük."
"Egyre kevesebben akarnak abban a világban élni, amit ezek a kretének létrehoztak. Az ő médiájukat bámulni, az ő iskoláikba és egyetemeikre járni, az ő munkahelyeiken dolgozni, az ő állítólagos „civilizációs értékeikért” háborúba menni."
„egy rendszernek, melynek ilyen a sajtója, bizonyosan sok a rejtegetnivalója”
"Gyakorlatilag a kormány élén álló neoliberális elit megpuccsolta a parlamenti többségét és egyébként a pártját is..."
"Egy baloldali kormány baloldali többség nélkül módosítja a dolgozók számára hátrányosan a munka törvénykönyvét. Ez még manapság is példátlan árulásnak számít."
Miféle baloldaliság ez?
"... a mai francia (de hát mindenütt ugyanez a helyzet) ifjúság nagyon is jól tudja, hogy az összes „reform” a saját jövendő érdekei ellen dolgozik."
"Az aggodalom alapja a társadalmi lecsúszástól való félelem."
"Mindenki tudja, hogy az ősbűn: a bérmunka. És azt is mindenki érzi, hogy ez nem az igazi élet."
"Mást akarunk létrehozni, nem csak rácsokat. Mást akarunk csinálni, nem dolgozni. Mást akarunk megélni nem csak ezt a túlélést, ezt a fél-életet. Máshol akarunk lakni, nem lukakban. Máshogy akarunk szeretni, nem ahogy a pornóipar mutatja nekünk. Más képzeletre vágyunk, nem az ideológiákéra. Mást akarunk álmodni, nem ezt a rémálmot. Mást akarunk kicserélni egymással, nem pénzt és árukat. Mást akarunk növekedni látni, nem a gazdaságot. Mást akarunk, nem ezt a világot, ami azt is jelenti, hogy ettől a világtól: nem akarunk semmit.”

http://index.hu/index2/#bloghu/kettosmerce/2016/06/16/nem_tudjak_elviselni_hogy_ezek_kormanyozzak_oket_a_francia_felfordulasrol

alfoldi 2016-06-17 09:42:13

Folytatás:
"... olyanok is akadnak, akik azt gondolják, hogy ha egy urnába dobnak egy papírcetlit az változtat valamin ..." !!!
"És hát az is egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az országot (és persze világunkat) irányító politikai garnitúra hát bizony középszerű kreténekből áll: kormányon, ellenzékben, a médiákban, a politikai szakértők között, a zseniális vállalati menedzsereknél, Európa irányítóinál, akik egyszerűen tesznek a népakaratra és így tovább. Ők cseszték el a világunkat: nem kicsit, nagyon. " !!!

"Tout niquer devient vital [Mindent szétbaszni: éltebevágóvá vált]."

"Igen, szét szeretnék törni a tőkés rendszert: minek is tagadnák?"

"Végül is a minimális cél nem más, mint elkerülni a legrosszabb rémálmunkat: hogy visszatérjen a normalitás, a választások, az a mindennapi élet, amelyet ránk kényszerítenek."
"Ez az elsőszámú statégiai kérdés: leszámolni a végtelenül üres, visszataszító és egyre reakciósabb „közéleti vitákkal” és végre a lényegről beszélni, ezer más módon. Véget vetni a semmire sem jó választások rendszerének is."
"... két akaratról van szó, amely kizárja egymást. Ebből a szempontból nincsenek semleges emberek sem: mindenki, aki szemügyre veszi, hogy mi folyik ma Franciaországban, valamelyik oldallal biztosan egyet kell hogy értsen."

alfoldi 2016-06-17 10:04:07

"Hillary Clinton: történelmi restauráció?
Ellenfele szerint ő a Wall Street, a belterjes washingtoni establishment és a gazdag 0,1 százalék jelöltje."
0,1%!!!
"A másik oldal ugyanakkor kevésbé érzelgősen inkább clintoni dinasztikus restaurációról beszél, amely nem ígér többet Amerikának, mint újabb négy év Obamát."
"Az elvárásoknak megfelelően a szuperdelegátusok – azok a pártfunkcionáriusok és választott tisztségviselők, akik saját belátásuk alapján dönthetnek, hogy melyik jelöltaspiránst támogatják – döntő többsége Clinton mellé állt." Tényleg szuperek?
„csalárd Hillary” Csalárd ... csaló?
"A Wall Streethez fűződő szoros kapcsolatai miatt senki nem várja tőle a visszaélésektől hemzsegő pénzügyi rendszer – azon belül is a megabankok – nagy reformját, szemben Sandersszel, aki az óriás bankokat kisebbekre osztaná föl. "
"A kiugróan magas jövedelmek megadóztatására vonatkozó javaslatai túl szerények ahhoz, hogy megakadályozzák a politikailag már nehezen elviselhető jövedelemolló továbbnyílását. "
"Nem véletlenül ostorozza őt emiatt olyan hevesen Sanders, aki szerint Clinton a status quo, a Wall Street, a belterjes washingtoni establishment és a kiugróan gazdag 0,1 százalék jelöltje, aki ezért alkalmatlan az ország előtt álló nagy kihívások megválaszolására. "
"A Wall Street túlkapásait csak részben sikerült törvényileg megnyirbálni."

http://mno.hu/velemeny/hillary-clinton-tortenelmi-restauracio-1347521

alfoldi 2016-06-17 17:47:08

"A szlovák államfő rámutatott: a belpolitikai helyzet nyugtalanító. „Mértékadó felmérések szerint öt felnőtt polgár közül négynek az a meggyőződése, hogy országunkat valójában néhány oligarcha irányítja."

http://nol.hu/kulfold/szlovak-elnok-allamunk-tekintelye-tortenelmi-melypontra-sullyedt-1619857

alfoldi 2016-06-17 23:18:38

"... ötvenegy amerikai külügyi tisztségviselő felszólította Barack Obamát, hogy haladéktalanul indítsa meg a damaszkuszi kormány elleni célzott légicsapásokat."
Mit keresnek ott? Mi lenne, ha fordítva történne valami?

http://mno.hu/kulfold/elszamitottak-magukat-az-amerikai-kulugyi-hejak-1347763

alfoldi 2016-06-18 10:20:32

"Évszázadok óta ugyanaz a néhány dinasztia irányítja Európát"
"Néhány gazdag család tulajdonában van az európai gyáripar nagy része, és ezeknek a családoknak a tagjai évszázadok óta nagy befolyással bírnak a társadalomban. A közhiedelemmel ellentétben ez a “folytonosság” nem főként a keleti társadalmak sajátossága: Európában máig dinasztiák irányítják a gazdaságot."
"Michael Hartmann, a Darmstadt Egyetem professzorának elmondása szerint száz német nagyvállalatból negyvennyolc olyan tulajdonos kezében van, akinek az elődei szintén ugyanezt a családi vállalkozást tulajdonolták, vagy ugyanezen iparágban bírtak kiemelkedő piaci részesedéssel."
"Ezek a gazdag családok évszázadokkal ezelőtt is magasan álltak a társadalmi ranglétrán, ahogyan ma is ők alkotják az ország gazdag kisebbségét, miközben az általuk uralt iparág terén egész Európában felvásárolják piaci vetélytársaikat."
"Hartmann kifejti, hogy mivel Németországban a családi vállalkozásokat köztisztelet övezi, és ennek a jelenségnek évszázadokra visszamenőleg nagy hagyománya van, az adórendszer is a családi vállalatbirodalmaknak kedvez. Ez komoly bevételkiesést okoz az állami költségvetés számára, hiszen a továbbörökített vagy családon belül elajándékozott vagyonnak 90%-a nincs megadóztatva. Így a jelenleg érvényben lévő szabályozásból gyakorlatilag egyenesen következik, hogy aki gazdag, annak a leszármazottai is gazdagok legyenek."

http://www.hidfo.ru/2016/06/evszazadok-ota-ugyanaz-a-nehany-dinasztia-iranyitja-europat/

alfoldi 2016-06-18 10:41:13

"Globális pénzügyek: A Shylock modell
GAZDASÁGI VÁLSÁG" 2012."
"Az ember sohasem értheti meg az uzsorás hozzáállását, ha azt feltételezi, hogy Shylock azért adta Antoniónak a kölcsönt, hogy azt egyszer visszakapja. Shylock arra számított, hogy nem kapja vissza a pénzét!"
"Az adósságukat visszafizetni nem képes szuverén adósok a bankárok legjobb ügyfelei. Mire jó egy olyan szuverén adós, aki visszafizeti a neki adott kölcsönt? Ez aláásná az uzsora-rendszer alapját. Meggátolná parazita tevékenységüket és arra kényszerítené őket, hogy új áldozatok után kutassanak, akiknek pénzt adhatnak kölcsön uzsorakamatra."
"A bankipar az adósságok átütemezéséből él, évről évre továbbgördítve a kifizetetlen pénzeket, exponenciálisan növelve a visszafizetendő összegeket."
"Amikor egy ország nem képes visszafizetni adósságát, modern Shylockjaink követelik a nekik járó „egy fontnyi húst”, ami nem más, mint az ország feletti hatalom, a globális pénzurak gyarmatává alakítva az egykor szuverén nemzetet. Ezen a ponton a bankárok saját embereiket helyezik az ország kulcsfontosságú pozícióiba, lásd Papademos, Monti, Cavallo vagy Geithner példáját."
"Shylock nem azzal a céllal adta a kölcsönt, hogy egyszer visszakapja 3000 dukátját. Neki az egy font hús kellett. A kölcsön és a kötvény csupán a hús megszerzésének eszközei voltak. A Shylock által alkalmazott modell lényege, hogy Velence törvényei szerint legálisan eladósítsa Antoniót, hogy azután a törvények értelmében joga legyen betartatni erkölcstelen feltételeit és megkapni a kötvényben rögzített biztosítékot: egy font húst Antonio testéből."
"A bankárok rémálma

Mi a legrosszabb, ami a Shylock modellt alkalmazó Goldman Sachs vagy JP Morgan bankokkal, Rockefellerrel vagy a Rothschildokkal történhet? Ha egy nekik tartozó szuverén állam azt mondaná: „Mennyivel is jövünk nektek? 200 milliárddal? Semmi gond! Hétfőn reggel ugorjon be valaki tőletek és rendezzük.”"http://idokjelei.hu/2012/03/globalis-penzugyek-a-shylock-modell/

alfoldi 2016-06-18 10:47:27

Folytatás:
"Amennyiben ez megtörténne a bankárok két gonddal is szembesülnének:

Az egyik, leginkább technikai jellegű, hogy hol találnak egy új balekot, akire ráerőltethetnek egy 200 milliárd dolláros uzsorahitelt.

A másik, leginkább politikai jellegű, miszerint elveszítenék az irányítást Görögország, Argentína, Spanyolország, stb. felett, pont, amikor már minden olyan szépen a kezükben volt, a kormány és erőforrásaik irányításától kezdve minden fontos részletig. Tehát a bankárok visszafizethetetlen magasságokig srófolták a hiteleket."
"Azokat pedig akik elkövetik azt a balgaságot, hogy előnyben részesítik saját állampolgáraik nemzeti érdekeit megfenyegetik, hogy letörlik a világ pénzügyi térképéről, médiahadjáratot indítanak ellene és leminősítik."
"Akkor mondhatjuk el egy országról, hogy szabad, ha nem tartozik a bankoknak. Az igazi nemzeti szuverenitás, függetlenség és szabadság a globális pénzhatalom legnagyobb ellensége. A mai globális pénzrendszer a Shylock-modell szerint működik: mindent megtesz, hogy megkapja a neki járó egy fontnyi húst.

A jó orvos azt mondja, a gyógyulás első lépése a helyes diagnózis felállítása."

"Hívjuk ezt a „Shylock modellnek” Shakespeare Velencei kalmárja nyomán. Shylock, az uzsorás, pénz kölcsönzött Antoniónak, fedezetként egy fontnyi húst követelve Antonio testéből, ha nem tudná időben visszafizetni a kölcsönt."
"Fent kell tartani a demokrácia és nemzeti szuverenitás látszatát. Ekkor lépnek be a képbe a bankárok által irányított „nyilvános többoldalú ügynökségek”, mint az IMF, az EKB vagy a Világbank, hogy ők végezzék a dörömbölést."
"A valuták árfolyama hol emelkedik, hol csökken, a szuverén adósságkötvények árfolyamát le- és felértékelik az S&P, Finch, Moody’s, FT és Wall Street Journal által diktált ritmus szerint. Nem tagadhatjuk, a „jó” és „rossz” hírnökei a megabankároktól kapják fizetésüket.

Ők mondják meg, mit kell igazságként elfogadni."

alfoldi 2016-06-19 15:57:17

"Háborús uszítónak nevezte a német külügyminiszter a NATO-t. Berlint a szövetség lengyelországi és baltikumi hadgyakorlatai zavarják."
"Kemény szavakkal ment neki a NATO-nak a német külügyminiszter. Frank-Walter Steinmeier háborús uszítással vádolta a katonai szövetséget, amelynek Németország maga is tagja."
"Berlinben azt kifogásolják, hogy a NATO május vége óta hadgyakorlatokat tart a kelet-európai tagállamaiban, amelyeket Oroszország érthetően kritikusan figyel, márpedig, mondta Steinmeier a Bild am Sonntagnak adott interjújában,
gyakorlatozás helyett párbeszédre és együttműködésre kellene törekedni Moszkvával.
Azt is jelezte: nem kéne tovább élezni a helyzetet „kardcsörtetéssel és uszítással”."
"Az Anakonda 16 és a Saber Strike egyes mozzanatait Oroszországtól – az észt–orosz határtól és Kalinyingrádtól – alig 20 kilométerre bonyolították."


http://www.origo.hu/nagyvilag/20160618-kemenyen-kritizalta-a-nato-t-steinmeier-nemet-kulugyminiszter.html

alfoldi 2016-06-20 10:44:58

"Minden tányérban ott van a világ leggyűlöltebb cége"
"A Monsanto uralja a világpiacot az eladott génmódosított vetőmagok és a cégek ellen szervezett tüntetések területén is, a cég termékei pedig már most is majdnem minden falat ételben ott vannak így vagy úgy. A Monsanto szimbóluma a génmódosított növényeket és az ezekre szánt vegyszereket áruló piacnak, amit 6 cég ural, és amik egymást bekebelezve lassan egy, az egész élelmiszerpiacot lefedő cégóriássá olvadhatnak össze."
"Azon a héten, amikor a Bayer bejelentette, hogy több mint 40 milliárd dollárt fizetne érte, világszerte 400 városban tüntettek egyszerre a cég ellen, mert, ahogy az egyik mexikói tüntető fogalmazott,
a Monsanto azt akarja elérni, hogy a világon minden kukoricaszemben benne legyenek a cég vegyszerei, hogy a Monsantótól kelljen engedélyt kérni és fizetni minden egyes alkalommal, amikor valaki aratni akar."
"... a Monsanto jelenleg a világ legnagyobb vetőmagokat értékesítő cége, ami a világon eladott vetőmagok 28 százalékáért felel, 4 másik óriáscéggel, köztük a Bayerrel együtt pedig a piac 61 százalékát fedik le."
"Az Egyesült Államokban már a megtermelt kukorica 92, a szójának pedig 94 százaléka génmódosított - aminek nagy részét a Monsanto adta el -, ami bekerül a feldolgozott élelmiszerek 70-75 százalékába. Világszerte amúgy 2014-ben 28 országban 181,5 millió hektáron vetettek a gazdák GM növényeket. "
"... ha az ember megveszi az egyik terméket (a magot vagy a vegyszert) a cégtől, akkor muszáj a másikat is megvennie, így a vállalat két terméket ad el egyszerre." A másik a Roundup, a glifozát.


http://index.hu/gazdasag/2016/06/20/monsanto_gmo_magok/

alfoldi 2016-06-20 10:49:30

Folytatás:
"... a szellemi tulajdonjoggal pedig ki lehet játszani olyan profitcsökkentő folyamatokat, mint hogy a növények szaporodnak, a magjaikból pedig új növényeket lehet ültetni. A szellemi tulajdonjogra hivatkozva ugyanis
a Monsanto megtiltja a termelőknek, hogy eltegyék és újra elültessék a levédetett magjait, így azt minden vetés előtt újra meg kell venni a cégtől."
"A Monsanto viszont – a többi nagy versenytársához hasonlóan – erről egy nyilatkozatot is aláírat a termelőkkel, azt pedig magánnyomozók kisebb hadseregével figyeltetik, hogy a gazdák betartják-e a megállapodást. Ezek az ügynökök megfigyelik a termelőket, sokszor valamelyik állami szerv ellenőrének adják ki magukat vagy nem létező állami hivatalok engedélyeit hazudják maguknak, hogy bejussanak a farmokra és ellenőrizhessék a termést, kérdezősködnek a szomszédok között."
"Akinél pedig azt gyanítják, hogy sunyin vetőmagokat raktároz vagy engedély nélkül Monsanto-magokat ültet, azt megfenyegetik, hogy a Monsanto kipereli alóluk a földjüket, ha ezt nem hagyják abba nagyon gyorsan."
"A Monsanto és pár másik cég, mint az amerikai Dow és Dupont, a német Bayer és BASF, valamint a svájci Syngenta a 80-as évek elején elkezdett a növények génmódosításával kísérletezni, 1987-ben pedig már a földeken kísérletezett a saját vegyszereire immUnis növényeivel. Amikor aztán a 90-es években piacra kerültek ezek a génmódosított vetőmagok, gyorsan népszerűek kezdtek lenni a gazdák között, az addig a vegyiparban utazó cégek pedig elkezdték bevásárolni magukat a vetőmag-piacra, sorban vásárolva föl a kisebb vetőmag-cégeket."
"A Monsanto 1996 és 2008 között 50 vetőmagcéget vásárolt fel, a másik 5 vegyipari óriás pedig kicsivel lemaradva, de követte a példát."

alfoldi 2016-06-20 10:53:47

Folytatás:
"A legnagyobb ... a Monsanto, utána méretben jön a Dupont, a Syngenta, a Bayer, a Dow, a legkisebb pedig a BASF. ... Ma ez a hat cég, a Nagy Hatos fedi le a globális vetőmagpiac 63 és a globális agrokémiai szektor 75 százalékát."
"Nemsokára pedig lehet, hogy már csak négy vagy három szereplő lesz ezen a piacon, a Nagy Hatost vezetők agytevékenységének ugyanis egy jelentős hányadát viszi el az, hogy kitalálják, hogyan vásárolják fel egymást. "... az iparágat kritikusan figyelő ETC Group nevű civil szervezet szerint
a hat cég gyakorlatilag már egy nagy monopóliumot alkot.
Ez a szervezet szerint inkább hoz rosszat, mint jót, mert a gazdáknak egyre kevesebb lehetőségük lesz megválasztani, hogy milyen vetőmagot vetnek, és azt mivel kezelik, így egyre inkább ki lesznek szolgáltatva az óriáscégeknek. Ahogy egyre kevesebb szereplő van a piacon, úgy megy fel például a vetőmagok ára. Az EU-ban 2000 és 2008 között 30 százalékkal drágultak a vetőmagok, miközben az élelmiszerek ára messze nem nőtt ekkorát."
"A konszolidáció pedig nemcsak a vetőmagok és a vegyszerek piacán zajlik: ugyanez megy a műtrágya és agrárgépek piacán, amik egyenként is úgy másfélszer akkora pénzt mozgatnak a világon, mint a vetőmagok és a gyomirtók piaca együttesen. A mezőgazdasági géppiac felét három cég fedi le, a műtrágyapiacon pedig 10 nagy cég amolyan kis kartelleket alakított ki a műtrágyák alapanyagai körül: egyikük a káliumkitermelést ellenőrzi, másikuk a nitrogénpiac felett őrködik, és így tovább."
"A legújabb őrület a "precíziós mezőgazdaság", ami a mezőgazdaság Big Data forradalma. Ez azt jelenti, hogy a cégek igyekeznek kidolgozni olyan rendszereket, amik begyűjtenek minden szükséges adatot a hőmérséklettől a talaj állapotán át addig, hogy milyen kártevők vannak az adott területen, és amiken keresztül minden mezőgazdasági inputot irányítani lehet."

alfoldi 2016-06-20 10:55:21

Folytatás:
"a jövőben műholdakról irányított robot traktorok fogják szórni a műtrágyát meg a rovarirtót kismillió adat alapján.
Ehhez már meg is indult a mozgolódás, a Monsanto például már felvásárolt több olyan céget, ami ilyen adatok begyűjtésével és elemzésével foglalkozik, az olyan gépgyártó óriások, mint a John Deere vagy az AGCO pedig sorra kötik az együttműködési szerződéseket az agrokémiai és egyéb agrárcégekkel is."
"Az ETC szerint a felvásárlók leginkább a gépgyártók lehetnek, így nem kizárt, hogy pár év múlva már a világ mezőgazdaságát, a vetőmagoktól a rálocsolt szereken a traktorokig és az azokat irányító szoftvereik a John Deere, a CNH és az AGCO, vagyis három cég fogja uralni. vagy kettő. Vagy egy."


"Aki pedig az ételt uralja, az már majdnem a világ ura."

alfoldi 2016-06-21 12:15:50

"Eddigi legnagyobb győzelmét érte el a mozgalomból és protestpártból az olasz politika egyik meghatározó erejévé előlépő 5 Csillag Mozgalom (M5S), aminek jelöltje, a 37 éves Virginia Raggi nagy fölénnyel nyert Rómában a helyhatósági választások második fordulójában."
Ő egy 37 éves jogásznő!
"Minden római polgármestere leszek. Azon fogunk dolgozni, hogy újra a törvényesség és az átláthatóság jellemezze a város intézményeit."
" „A politikai pártok felemésztették Rómát" – mondta a várost eddig irányító hagyományos pártokra utalva az első fordulót megelőző tévévitában. „Vagy megváltoztatunk mindent, vagy minden marad a régiben.”"
"A kampányban azt is egyértelművé tette, hogy ellenzi, hogy – a pályázatával egyébként pont Budapesttel rivális – Rómában tartsák a 2024-es olimpiai játékokat. Szerinte előbb a város alapvető problémáit kell megoldani..."
Mi még most sem térünk az eszünkhöz? Hagyjuk magunkat megvezetni?
"Az eredetileg baloldali populista, euroszkeptikus és euróellenes protestmozgalmat 2009-ben alapította az idén 67 éves komikus, Beppe Grillo, aki az olasz tévében is vezetett műsort, emellett pedig népszerű blogját milliók olvassák évente, volt, amikor a világ 10 legolvasottabb blogjainak egyike volt. Az M5S alapítását számos politikai akciója előzte meg, például a V-napok, amiről a New Yorker írt részletes beszámolót. Több nagyváros terein, esetenként százezres tömeg gyűlt össze, Grillo ábécé-sorrendben sorolta a politikusokat, és azok bűneit, a tömeg pedig V-betűt mutatott, amellyel az olasz vaffanculo kifejezésre utaltak, ami nagyjából azt jelenti, „menjetek a picsába!”"
Tehát: "Menjetek a ..."

http://index.hu/kulfold/2016/06/21/virginia_raggi_beppe_grillo_5_csillag_mozgalom/

alfoldi 2016-06-21 12:22:59

Folytatás:
"A párt a Matteo Renzi vezette kormány, valamint az Európai Unióval szembeni folyamatos támadásokkal és kritikával igyekezett szavazókat szerezni ..."
"Az M5S-nek megalakulása óta egyik sajátossága, hogy a mozgalmat érintő összes kérdésben interneten rendez szavazást."
"Renzi nehéz helyzetbe kerülhet
Virginia Raggi győzelmével komoly fegyvertényt ért el a Grillo egykori mozgalmából egy tömegeket elérő párttá kinövő M5S, aminek a vasárnapi szereplése miatt Matteo Renzi miniszterelnök is aggódhat. Renzi ugyan helyi döntésnek, és nem a kormányról szóló szavazásnak minősítette a helyhatósági választásokat, azonban az olasz médiában felemlegették, hogy talán az eddigi legfontosabb megmérettetés volt a 2014 februárjában választások nélkül miniszterelnökké kinevezett politikusnak."
Renzi a VÁLASZTÁSOK NÉLKÜL KINEVEZETT miniszterelnök! Nesze neked demokrácia!

alfoldi 2016-06-21 12:28:55

"Az euroszkeptikus ellenzéki 5 Csillag Mozgalmat (M5S) Beppe Grillo humorista alapította 2009-ben, és a párt 2013-ban a parlamentbe is bejutott. Most pedig bevette az olasz fővárost is."
Euroszkeptikus, tehát ehhez igazodva kapja a jelzőket a nem euroszkeptikusoktól!
" Az 5 Csillag Mozgalom a hagyományos olasz politika ellenében jött létre."
"Nehéz nem komolyan venni, ami a legnagyobb olasz városokban az önkormányzati választásokon történt. Ez egyértelmű üzenet az olasz kormány számára: a választók tulajdonképpen leváltották a Matteo Renzi miniszterelnök vezette Demokrata Pártot – így értékelte az olasz sajtó a hétvégi választás eredményét."

http://hu.euronews.com/2016/06/20/ustokos-az-olasz-politikaban-az-5-csillag-mozgalom/

alfoldi 2016-06-21 12:38:15

"A legutóbbi önkormányzati választásokon, 2011. május 21-22-én, Pármában, az olasz élelmiszeripar fővárosában, olyan multinacionális cégek, mint a Parmalat és a Barilla székhelyén aratott győzelem végleg bevonta az Ötcsillag Mozgalmat (M5S) az olasz politikai élet főszereplői közé."
"Bár egyelőre úgy tűnik, a mozgalom elsősorban a jobboldaltól visz el szavazatokat, aki mégis a legjobban retteg az Ötcsillag Mozgalom előretörésétől az a Demokrata Párt[2] (PD), amely a „régi, jól bevált nyugodt erő“ képét igyekszik ugyan mutatni a választók felé, belülről azonban saját „lebontóemberei“ tépázzák."
"... Ötcsillag Mozgalom tagadhatatlanul beleillik abba a nemzetközi tendenciába, amely alulról szerveződve elutasítja a hagyományos jobb- és baloldali megkülönböztetést. Szemére veti a régi pártpolitikusoknak, hogy figyelmen kívül hagyják a lakosság érdekeinek védelmét, és elsősorban önmaguk, vagyis a hagyományos pártpolitikai berendezkedés fenntartásával törődnek. Olaszországban jelenleg a grillinik (kistücskök) – így nevezik a mozgalom aktivistáit és támogatóit – tudták a legjobban összefogni a fennálló politikai rendszerrel szemben létrejött össznépi elégedetlenséget."
"V-Day (Vaffanculo Day – magyarul: Menjetek a picsába-nap)"

"E „digitális demokráciának“ – az Ötcsillag Mozgalom ennek előfutárának tekinti magát – a lelke az úgynevezett „meetup“. Ez utóbbi online egyeztető fórumokat jelent, ahol az aktivisták megbeszélik a városi vagy országos szinten felmerülő kérdésekre adandó lehető legjobb választokat." !!

"az Ötcsillag Mozgalom sokban hasonlít – már csak a fiatal diplomás és mégis a munkanélküliséggel küszködő tagsága okán is – az Indignados (Elégedetlenek) vagy az Occupy mozgalmakhoz, amelyekkel Grillo szeretne azonosulni, és amelyektől – szavai szerint – „csupán annyiban különböznek, hogy az Ötcsillag Mozgalom mindeddig nem csapott össze a rendfenntartó erőkkel“. A spanyol Elégedetlenek és a 2001-es argentin ellenzéki tüntetők „Que se vayan todos !“"

alfoldi 2016-06-21 12:41:20

Folytatás:
"A spanyol Elégedetlenek és a 2001-es argentin ellenzéki tüntetők „Que se vayan todos !“ (Tűnnének el mind!) szlogenje, valamint a „Democracia real ya“ (Valódi demokráciát most) felkiáltás, ami Madrid utcáin visszhangzott a közelmúltban, egyaránt az eredeti jelentésben és kiterjesztőn értelmezik a politikai korrupciót: a politikai pártok, mondják, kifáradtak, erejüket veszítették, ennek következtében szolgaian elfogadják a globalizáció folyamatát, és azt, hogy a képviseleti demokrácia rendszere teljesen kiüresedett."
"A spanyol és amerikai mozgalmak napjaink áldemokráciáinak működése ellen tiltakoznak, amelyekben a politikai döntések egyre inkább kikerülnek a választópolgárok ellenőrzése alól, annak ellenére, hogy formailag megtartják a demokratikus kereteket." !

alfoldi 2016-06-21 12:51:24

"... a hagyományos pártpolitikának pedig véget vetne ..."
"Az interneten, egyfajta állampolgári hálózatként szerveződött mozgalom képviselői nem tagadják, hogy a politikai tapasztalat helyett az élettapasztalataikat szeretnék hasznosítani a vezető pozíciókban."
""Az olaszok megszokták, hogy akkor boldogok, amikor minél nagyobb hazugságot hallanak. Én viszont úgy gondolom, hogy a valóság logikáját kell követnünk, meg kell értenünk a minket körülvevő világot, és új társadalmi szerződést kell kötnünk" - foglalta össze a mozgalom céljainak a lényegét a Financial Times című lapnak a 38 éves, korábban informatikusként dolgozó Pizzarotti, aki összecsukható biciklivel jár a munkahelyére, ezzel is jelezve elkötelezettségét a mozgalom egyik alapelve, a környezetvédelem iránt."
"A mozgalom nevében az öt csillag a programjuk öt alapvető elemére utal: a vízre, a környezetre, a közlekedésre, a közösségre és a növekedésre."

"Az internet gyűjtőhelye lett azoknak, akik megelégelték a szerintük korrupt olasz politikai elit működését, és akik úgy gondolják, hogy az embereknek a választások után nem kellene a háttérbe vonulva passzívan szemlélni, hogy mit művelnek a politikusok a mandátumukkal." !!

"A Spiegel című hetilap által idézett adatok szerint az olaszok mindössze öt százaléka hisz már csak a hagyományos pártoknak, és kevesebb mint a felük bízik a technokrata kormányt irányító Mario Monti miniszterelnök reformjaiban."
"Grillo szerint Olaszországnak meg kell szabadulnia az eurótól és Mario Monti miniszterelnök megszorító csomagjától is." Csoda, ha a nagyságok nem kedvelik?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120816-beppe-grillo-komikus-tuzeli-az-elit-ellen-az-olaszokat.html

alfoldi 2016-06-21 12:59:50

"Elítélik a katonai beavatkozást a Közel-Keleten"

!!

http://magyarhirlap.hu/cikk/58891/Levaltotta_a_nep_a_Renzikormanyt

alfoldi 2016-06-21 13:03:41

"... antiglobalista " az M5S. !

http://mno.hu/kulfold/olasz-korszakhatar-1345878

alfoldi 2016-06-21 20:13:32

"Rómában földcsuszamlásszerű győzelmet aratott az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) főpolgármester-jelöltje az olasz helyhatósági választások második fordulójában. Virginia Raggi a szavazatok 67,2 százalékával lett az örök város történetének első női főpolgármestere, megverve a Matteo Renzi miniszterelnök vezette Demokrata Párt (PD) jelöltjét, Roberto Giachettit."
"Elemzők szerint a helyhatósági választások eredményei azt jelzik, hogy az olasz közvélemény egyre elégedetlenebb Matteo Renzi balközép kormányával. A Corriere della Sera napilap hétfőn egyenesen úgy fogalmazott, hogy a választók „leváltották" a Renzi-kormányt. A balközép jelöltjei mindössze Milánóban és Bolognában tudtak nyerni, Nápolyban pedig a köztudottan kormányellenes polgármester, Luigi de Magistris tarthatta meg a székét."

http://nol.hu/kulfold/felragyogott-az-ellenzek-csillaga-1620467

alfoldi 2016-06-24 22:47:39

Brexit 2016. VI. 23.

Boris Johnson:
"... KISZABADÍTSUK ezt az országot a NEMZETEK FELETTI RENDSZERBŐL."
Kiszabadítani! A nemzetek feletti valamiből!

Nigel Farage:
"... győzelem a nagy bankok, s nagy vállalatok és a nagy politika ellen ..."

Ezekről nem hallani, pedig csupa elemzés az egész nap!

alfoldi 2016-06-24 22:49:46

Folytatás:
az előbbi mondatok forrása a HírTV Híradója 2016. VI. 24-én.

alfoldi 2016-06-24 22:55:04

Mi jöhet még?

"Nexit, Frexit, Swexit és Auxit jöhet

Európa-szerte követelik az euroszkeptikusok a népszavazás kiírását."
"Igaznak tűnik Nigel Farange, euroszkeptikus UKIP vezetőjének jóslata, miszerint a referendum megváltoztatja az unió politikáját, mivel az euroszkepticizmus sokak átal vált elfogadott Európa számos országában.

A brexit hivatalos bejelentése után Hollandiában, Franicaországban, Svédországban és Ausztriában is elkezdték az euroszkeptikus pártok követelni a népszavazás kiírását."
"Frexitre szavaz a Nemzeti Front

"A népek szabadsága végül mindig érvényesül. Bravó az Egyesült Királyságnak! Most mi következünk - Brexit, Frexit" - írta péntek reggel Twitter-profilján Florian Philippot, a francia Nemzeti Front (FN) alelnöke, a Frexittel Franciaország kilépésére utalva."
"A Nexit lehet a következő

Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője - a közvélemény-kutatási eredmények szerint a legnépszerűbb holland politikus - is követelte pénteken, hogy hazájában rendezzenek referendumot az EU-tagságról.

"A hollandoknak is joguk van a népszavazáshoz. A Szabadságpárt is népszavazást követel a Nexitről, Hollandiának az EU-ból való kilépéséről" - olvasható Wilders közleményében. Hozzátette, hogy ha miniszterelnökké választják a jövő márciusi parlamenti választásokon, akkor ki fogja írni a népszavazást. "Mi akarjuk irányítani a hazánkat, saját pénznemet akarunk, országhatárt, saját bevándorláspolitikát. Itt az ideje az újrakezdésnek. Saját erőnkre, szuverenitásunkra kell támaszkodnunk. Ha miniszterelnök leszek, akkor Hollandiában is rendezünk népszavazást az Európai Unióból való kilépésről. Döntsön a holland nép!" -írta."


http://magyarhirlap.hu/cikk/59238/Nexit_Frexit_Swexit_es_Auxit_johet

alfoldi 2016-06-24 22:58:03

Folytatás:
"A Fixit még nincs napirenden

Timo Soini finn külügyminiszter, az Igazi Finnek euroszkeptikus párt elnöke kijelentette pénteken, hogy tiszteletben kell tartani a brit népszavazás eredményét, valamint az EU-nak nem szabad "megtorolnia" ezt Nagy-Britannián, amikor majd tárgyalásokat folytat vele. "A nemzet véleményt mondott. Sem megtorlásnak, sem siránkozásnak nincs helye" - szögezte le pártja honlapja szerint."
"Megkezdődik a kampány a Swexitért

A népszavazást sürgetők táborához csatlakozott Mattias Karlsson, a Svéd Demokraták nevű euroszkeptikus párt vezetője. A politikus felszólított egy, a brit referendumhoz hasonló voksolás megszervezéséhez Svédországban. "Nagyon kedvező eredmény, jobb, mint amire számítottam" - mondta Karlsson a brit referendumról. "Megkezdjük a kampányt egy Swexitért" - jelentette ki."
"Az osztrákok közel fele szavazna az Auxitról"

Mi lesz belőlük?

alfoldi 2016-06-24 23:28:50


"Ferenc pápa: Aberrált ideológiák vezettek a holokauszthoz"
"Ferenc pápa ismét népírtásnak nevezte az örmény holokausztot. A pápa szerint aberrált, faji alapú vagy vallási eszmék okozták a három nagy tragédiát, a zsidó és az örmény holokausztot, illetve a sztálini gyilkosságokat."

No, de:

"Elkeserítőnek nevezte, hogy ennek és a másik két katasztrófának (a holokausztnak és a sztálini időkben elkövetett gyilkosságoknak) az idején a nagyhatalmak más dolgokra figyeltek."

HOVÁ, ÉS MIÉRT IS NEM EZEKRE? VOLT EZEKNÉL FONTOSABB? "MÁSRA FIGYELTEK" AZOK, AKIK TEHETTEK VOLNA VALAMIT?
KIK A BŰNÖSÖK AKKOR?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160624-a-papa-jerevanban-meltatta-ormenyorszag-kereszteny-multjat-es-elitelte-az-ormeny-nepirtast.html

alfoldi 2016-06-24 23:35:11

"Sarkozy új európai szerződést akar
Nicolas Sarkozy volt francia államfő olyan új európai szerződést szorgalmazott pénteken a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (brexit) eredményező népszavazást követően, amely többek között a külső határok ellenőrzésének megerősítését és az Európai Unió bővítési folyamatának leállítását is előírná.

"A brit nép választott és a józan ész azt diktálja, hogy kimondjuk, az elutasításnak ezt az érzését sok francia és sok más európai is osztja."
"Amit kimondott a brit nép, azt más népek is kimondhatják Európában. Nem tehetjük meg, hogy ezt nem vesszük tudomásul"
- fogalmazott a volt köztársasági elnök."

http://www.origo.hu/nagyvilag/percrolpercre/20160624-a-brexit-napja-kovesse-eloben-az-eu-valsagat.html

alfoldi 2016-06-25 10:15:38

"Nigel Farage, a kilépéspártiak vezére, mondott egy beszédet, amit érdemes szó szerint idézni: „Merj álmodni, hogy a hajnal egy független Egyesült Királyságban dereng fel. Ha ezek a mostani előrejelzések jók, ez a győzelem a valódi emberek, a hétköznapi emberek, a tisztességes emberek győzelme lesz. Mi harcoltunk a multinacionális cégek ellen, harcoltunk a nagy kereskedelmi bankok ellen, harcoltunk a nagypolitika ellen, és harcoltunk a hazugság, a korrupció és a csalás ellen. Ma az őszinteség, a tisztesség és a nemzetben való hit, azt hiszem, nyerni fog. És ezt anélkül hajtottuk végre, hogy harcolnunk kellett volna, hogy egy golyót is kilőttünk volna. Mi ezt az emberek között végzett átkozottul nehéz munka révén értük el. És nem csak magunkért, hanem az egész Európáért tettük. Remélem, ez a győzelem véget vet ennek a sikertelen projektnek, és elvezet bennünket a szuverén nemzetállamok Európájához, amely együtt kereskedik, baráti viszonyt ápol egymással, kooperál egymással."

"Roman Herzog, aki Németország kancellárja volt 1994 és 1999 között, az unió centralizációs törekvéseiről 2007-ben a következőt mondta: „Az az igazság, hogy a hatalom egyre nagyobb koncentrációjának vagyunk tanúi, amely elvonja a nemzetállamok hatáskörét, és az unióhoz csoportosítja át. (…) A javasolt alkotmány nem tartalmazza azt a lehetőséget, hogy hatáskörök nemzetállami szintre visszakerülhessenek, és ezzel a centralizáció mérsékelhető legyen. (…) Az emberek többsége pozitívan viszonyul az európai integrációhoz. De ugyanakkor egyre erősödik bennük az az érzés, hogy valami elromlik, hogy átláthatatlan, összetett, bonyolult, mamutintézmények alakulnak ki, amelyek, egyre több hatáskört vonva magukhoz, elszakadnak a valóságos problémáktól és a nemzeti tradícióktól, hogy a demokratikus ellenőrző mechanizmus elhal: röviden, hogy ez nem mehet így tovább.”"

"A brit kilépés persze nem old meg semmit, de jelzi, hogy

alfoldi 2016-06-25 10:17:11

"Nigel Farage, a kilépéspártiak vezére, mondott egy beszédet, amit érdemes szó szerint idézni: „Merj álmodni, hogy a hajnal egy független Egyesült Királyságban dereng fel. Ha ezek a mostani előrejelzések jók, ez a győzelem a valódi emberek, a hétköznapi emberek, a tisztességes emberek győzelme lesz. Mi harcoltunk a multinacionális cégek ellen, harcoltunk a nagy kereskedelmi bankok ellen, harcoltunk a nagypolitika ellen, és harcoltunk a hazugság, a korrupció és a csalás ellen. Ma az őszinteség, a tisztesség és a nemzetben való hit, azt hiszem, nyerni fog. És ezt anélkül hajtottuk végre, hogy harcolnunk kellett volna, hogy egy golyót is kilőttünk volna. Mi ezt az emberek között végzett átkozottul nehéz munka révén értük el. És nem csak magunkért, hanem az egész Európáért tettük. Remélem, ez a győzelem véget vet ennek a sikertelen projektnek, és elvezet bennünket a szuverén nemzetállamok Európájához, amely együtt kereskedik, baráti viszonyt ápol egymással, kooperál egymással."

"Roman Herzog, aki Németország kancellárja volt 1994 és 1999 között, az unió centralizációs törekvéseiről 2007-ben a következőt mondta: „Az az igazság, hogy a hatalom egyre nagyobb koncentrációjának vagyunk tanúi, amely elvonja a nemzetállamok hatáskörét, és az unióhoz csoportosítja át. (…) A javasolt alkotmány nem tartalmazza azt a lehetőséget, hogy hatáskörök nemzetállami szintre visszakerülhessenek, és ezzel a centralizáció mérsékelhető legyen. (…) Az emberek többsége pozitívan viszonyul az európai integrációhoz. De ugyanakkor egyre erősödik bennük az az érzés, hogy valami elromlik, hogy átláthatatlan, összetett, bonyolult, mamutintézmények alakulnak ki, amelyek, egyre több hatáskört vonva magukhoz, elszakadnak a valóságos problémáktól és a nemzeti tradícióktól, hogy a demokratikus ellenőrző mechanizmus elhal: röviden, hogy ez nem mehet így tovább.”"

"A brit kilépés persze nem old meg semmit, de jelzi, hogy a függetlenségi harc egy magasabb szintre lépett."
FÜGGETLENSÉGI HARC!!

alfoldi 2016-07-01 19:35:07

További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • A firenzei modellről »
 • A nemnövekedés ideológiája »
 • Legyen ingyenes a 18 év alatt a diákbérlet »
 • A firenzei modell »
 • A nyelv és a számítógépes fordítás »
 • Maradnak-e a légyfogó-elvű útárkok? »
 • Mi történt itt? Porlód vagy inkább Szeged? »
 • A sebességszabályozás »
 • Hol lehetne a buszpályaudvar Szegeden? »
 • A fenntarthatóságról »
 • A migráció »
 • Sodródás, vagy energiaigényességre alapozott modal split »
 • Kerékpárral Helsinkibe? »
 • A közbeszerzésről »
 • Kutatók a Neten 2014 »
 • A magyar helyzet »
 • Fenntarthatóság, fejlődés, növekedés »
 • A vízenergia-termelés »
 • A nyírségi bokortanyák „üzenete” »
 • Lezárásra váró, évtizedes viták és tanulságaik »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  27 28 01 02 03 04 05
  06 07 08 09 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31 01