Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál
2012-03-14 15:34

Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál

|

A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát, és javítja az utasok biztonságát
A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében
A Jernbaneverketnek a norvég nemzeti vasúti igazgatóság fejleszti GSM-R (vasúti GSM) alaphálózatát, a Nokia Siemens Networks alaphálózatának elemeit használva, beleértve a terhelésmegosztási funkciót. A Nokia Siemens Networks frissíti a már meglévő alaphálózati elemeket az elsődleges telephelyen, és egy kiegészítő alaphálózati platformot is üzembe helyez. Ez a távoli kiegészítő hálózat kezeli a teljes forgalmat, ha bármilyen rendszerösszeomlás vagy karbantartás miatt szünetelne az elsődleges telephely működése.

„Tovább szerettük volna javítani a vasúti kommunikáció minőségét a GSM-R hálózat jó elérhetőségének biztosításával. Ez javítja a vasúti üzemeltetés hatékonyságát, minimalizálja a vonatok késésének előfordulását, és növeli az utasbiztonságot” – mondta Svein Erik Rasmussen, a Jernbaneverket kommunikációs igazgatója. „Ahhoz, hogy ezt elérjük, a Nokia Siemens Networks terhelésmegosztási funkcióval rendelkező alaphálózati platformja megbízható kommunikációs hálózatot biztosít számunkra.”

„Mivel a kommunikáció és az irányítás kritikus fontosságú a vasút üzemeltetésében, szükséges, hogy a szolgáltatók kiépítsenek egy továbbfejlesztett alaphálózatot, amely tartalék erőforrást és forgalommegosztást is biztosító rendszerként javítja a teljes rendszer megbízhatóságát" – mondta Terje Hoemsnes, a Nokia Siemens Networks Jernbaneverket ügyfélcsapatának vezetője. „A fejlett alaphálózati platformunk a terhelésmegosztási funkcióval biztosítja, hogy a hálózati elemek aktív és tartalék rendszerként is működjenek. Ez segíti a Jernbaneverket vállalatot, hogy elkerülje a hálózati túlterheltséget, csökkentse vagy teljesen kiküszöbölje a karbantartás vagy rendszerösszeomlás miatti leállásokat, és növeli a kommunikáció megbízhatóságát.”

A szerződés szerint a Nokia Siemens Networks továbbfejleszti a Jernbaneverketnek meglévő R99-es alaphálózati platformját az R4-es alaphálózati platformra, trondheimi központi telephelyén. A vállalat felállít egy további R4-es platformot is, hogy egy távoli tartalék hálózat is rendelkezésre álljon. Ez a platform mobil szoftveres kapcsolókat, mobil átjárókat és egy terhelésmegosztási funkcióval bíró, körkapcsolásos adatszervert tartalmaz. A tartalék alaphálózat kiépítésének részeként a vállalat a Railway@vantage 5.0 intelligens hálózat (IN) terhelésmegosztási funkcióval rendelkező platformjaihoz is hozzáférést biztosít. Szintén a szerződés részeként új diszpécserközpontok üzembe helyezésével is modernizálják a Jernbaneverket alaphálózatát.

A Nokia Siemens Networks az előfizetői adatkezelői platformját* is biztosítja, amelybe beletartozik a One-NDS előfizetői profiltár és az NT-HLR (New Technology Home Location Register) adattár is. Továbbá a vállalat a virtualizált hálózatkezelő rendszerét, a NetAct rendszert is beépíti, hogy megerősítse a GSM-R hálózat konfigurációját és felügyeletét. A tervezés, a kivitelezés és a teljes hardver- és szoftverkészlet biztosítása a szerződés szerint mind a Nokia Siemens Networks feladata. Ezek a szolgáltatások biztosítani fogják a Jernbaneverket új alaphálózati platformjának gyors és zökkenőmentes bevezetését.

A Nokia Siemens Networks világszinten a GSM-R iparág vezetője, 60%-os piaci részesedéssel. További információkat, beleértve az egyik ügyfél és az utasok tapasztalatait bemutató rövid videókat, az interneten talál.
Nokia Siemens Networks – tudnivalók
A Nokia Siemens Networks a mobil- szélessáv világszintű szakértője. Az legelső GSM-hívástól kezdve az első LTE-hívásig folyamatosan élenjárunk a mobiltechnológia egymást követő generációiban. Globális szakértőink találják fel azokat az új lehetőségeket, amelyekre az ügyfeleknek szükségük van. Mi kínáljuk a világ legfejlettebb mobilhálózatait, valamint maximális értékkihasználást biztosítunk ezen hálózatokhoz, és olyan szolgáltatásokat, amelyek révén mindez zökkenőmentesen működik.

Központunk Finnországban, Espoo városában található, míg egyéb telephelyeink a világ 150 országában megtalálhatók, és 2011-ben 14 milliárd euró fölötti nettó árbevételt sikerült elérnünk.Nokia Siemens Networks
Király Béla
Kommunikációs vezető
Telefon: +36 20 511 1000
E-mail: bela.kiraly.ext@nsn.comNyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Jobb forgalmi tájékoztatás, kevesebb baleset »
 • Adatgyűjtő és Távfelügyeleti Rendszer »
 • Kellett-e szökőkút a szegedi Indóház térre? »
 • Hol tart ma a nanotechnológia? »
 • Megkezdte világkörüli repülőútját az ABB és a SolarImpulse »
 • MiniBrake »
 • Alakzatban repülő drónok »
 • Nanotechnológia a hétköznapokban »
 • A Pro-Ergo Bio rendszer bevezetése »
 • Pályázat Vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozására »
 • PC-Croll adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszer »
 • GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj »
 • Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat »
 • Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró az ISEF-en »
 • A Meet the scientist program nyitórendezvénye 2013 »
 • Stockholm Junior Water Prize »
 • Automatikus mérőóra-állás bejelentés »
 • Lehet-e az innovációt hámba fogni? »
 • Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál »
 • Magyar különdíjak a New Yorkban »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  27 28 01 02 03 04 05
  06 07 08 09 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31 01
  Legfrissebb képtárak

  GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

  A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.

  Magyar Innovációs Nagydíj 2012.

  Az Országházban 2013. március 21-én átadták legjelentősebb hazai innovációs teljesítményéért járó Magyar Innovációs Nagydíjat.