Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Konzultáció a 900MHz-es frekvenciaértékesítésről
2011-09-28 15:06

Konzultáció a 900MHz-es frekvenciaértékesítésről

|

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai konzultációt tartott a 900 MHz-es frekvencia - árverés keretében történő - értékesítésének feltételeiről. (Szept. 27.) Az NMHH hosszabb felkészülési időt biztosít a 900 MHz-es frekvenciaárverés résztvevőinek. (Okt. 7.)

Az NMHH kétfordulós nemzetközi árverés keretében tervezi értékesíteni a 900 MHz–es frekvenciatartományban nyújtható – GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX rendszerű – rádió- és távközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságokat.

Amennyiben a 900 MHz-es frekvencián új piaci szereplő nyer jogosultságot, úgy opciót szerez további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban.


Szeptember 27-én az árverés kapcsán a hatóság szakmai konzultációt tartott a hivatalos dokumentációt megvásárló cégek képviselői részére. A meghívottak tájékozódhattak az értékesítés menetéről, feltételeiről, továbbá pontosító kérdéseket tehettek föl a hatóság képviselőinek. A válaszokat az NMHH öt napon belül írásban juttatja el az érdekelt cégeknek.


A hatóság a 900 MHz-es frekvenciablokk értékesítésével lehetőséget teremt arra, hogy az árverésen nyertes szolgáltatók olyan területeken is megjelenjenek a legkorszerűbb mobilszolgáltatásokkal, ahol eddig nem volt megfelelő szélessávú lefedettség. Az NMHH célja a rendelkezésre álló frekvenciakapacitás hatékony hasznosítása, a szolgáltatók hálózatfejlesztésének ösztönzése, valamint a mobilpiaci verseny élénkítésén keresztül a szolgáltatások minőségének emelése, és az előfizetők érdekeinek védelme.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda


Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (OS)

 

 

Az NMHH hosszabb felkészülési időt biztosít a 900 MHz-es

frekvenciaárverés résztvevőinek

 
    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala figyelembe véve több, a 900 MHz-es frekvenciaárverés iránt érdeklődő hírközlési szolgáltató kérését, a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította.


    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala augusztus 4-én kétfordulós nemzetközi árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére.
    A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére az NMHH szeptember 27-én szakmai konzultációt tartott. Az ott elhangzott kérdésekre - az árverési dokumentációban foglaltak szerint - folyamatosan, írásban ad választ.
    Az eljárás folyamán több érdeklődő szolgáltató jelezte, hogy az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet a korábbi dokumentáció biztosított.
    A hatóság mérlegelte a határidő módosításra irányuló kérést, valamint a megfogalmazott érveket, és a vonatkozó jogszabályok által biztosított keretek figyelembevételével a határidő meghosszabbítása mellett döntött. Ennek értelmében a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította. Az eljárás tervezett menetrendje is változott ezzel összhangban, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapján letölthetőek a  900 MHz árverés  menüpontból.
    Az NMHH továbbra is legfőbb céljának tekinti, hogy az árverés során teljes körűen érvényesüljön az átláthatóság, és az értékesítésre kínált frekvenciák a lehető legkedvezőbb feltételekkel hasznosuljanak.
    A hatóság hivatala az árverési dokumentáció módosítása során figyelembe vette a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló 4/2011. (X.6.) NMHH rendelet 2011. október 7-én hatályba lépett új szabályait is.
Budapest, 2011. október 7., péntek (OS)


   
    Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
    Szóvivői iroda  

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Országgyűlési képviselők a TTIP-ről »
 • Miért természetes? »
 • A tényekhez igazodó úthálózat-fejlesztésért I. »
 • Kilövési engedély a vízlépcsőre? »
 • A Vidék Alap (VA) létesítéséért »
 • EU-s pályázat és nyilvánosság »
 • A vélemény nélküli MMK »
 • Új elnök és elnökség vezeti a Magyar Építőanyagipari Szövetséget »
 • A használatarányos útdíj bemutatása »
 • A csongrádi vízlépcsőről »
 • Lefojtott mezőgazdaság »
 • Tízmilliárdos állomás-rekonstrukció a MÁV Zrt.-nél »
 • Akadozik az energiahatékonysági projektek finanszírozása »
 • Belső energiapiac: erősödő régiós együttműködés Közép-Európában »
 • Útmutató a hazai ásványvagyon hasznosításához »
 • Kivitelezési szakaszban a közlekedésbiztonsági program »
 • Létrejött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat »
 • Natura 2000, mint idegen gazdasági érdek »
 • A magyar kormányzati döntéseknek a vállalati szektorra gyakorolt hatásai »
 • Nemzeti Hajózási Stratégia »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  28 29 30 01 02 03 04
  05 06 07 08 09 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 31
  Legfrissebb képtárak

  Magyar Termék Nagydíj Átadás 2011.

  Az ünnepélyes Eredményhirdetés idén is a „Gazdaság Ünnepe” volt. A ceremónián közel ötszáz jelen levő – gazdasági szakember, nemzetközi diplomata és média képviselő – osztozott a díjazottak örömében. Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Latorcai János Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Alelnöke. 2011.-ben 37 pályázó 39 pályázata kapta meg a Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegy használati jogát. Ebből négy pályázó mindkét benyújtott pályázata méltóvá vált a díjra, két díjazott pályázat viszont két – két pályázó közös alkotása. A Magyar Termék Nagydíjakat Koszorús László Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Alelnöke adta át.