Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Technika

Technika

Mérnöki szerkezetek, eljárások, újdonságok, eszközök

75 éves a MAPEI Csoport

Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű Mapei mára világvezető cég az építőipari ragasztók és építéskémiai anyagok gyártása terén. Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 29 országban tevékenykedik, 68 leányvállalatból és 60 gyártóegységből áll, 2011-es árbevétele meghaladta a 2 milliárd eurót - tudtuk meg 2012. április 17-én a MAPEI jubileumi sajtótájékoztatóján.
tovább »

A Kormány támogatja az elektromos autók elterjedését

A gazdasági és környezetvédelmi érdekeket össze kell hangolni – szögezte le Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár kedden Budapesten, az elektromos autózást segítő hat új közterületi töltőoszlop átadásán, melyen Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is részt vett.
tovább »

EP szakbizottság vizsgálja a verespataki aranybányanyitást

Rendkívüli ülésén az Európai Parlament Petíciós Bizottsága a tervezett verespataki aranybánya megnyitásának körülményeit vizsgálta november 28-án Bukarestben. Az elmúlt időszakban több petíció is érkezett az EP szakbizottságába a beruházással kapcsolatban.
tovább »

Világűrben a két első európai műhold

Brüsszel, 2011. október 21. Sikerrel lőtték fel ma délben az első európai műholdakat Kourouban, így kézzelfogható közelségbe került az 1994-ben elhatározott európai műholdas navigációs program, a Galileo beindítása.
tovább »

Digitalizációs központ létesülhet Ózdon

A 4,5 milliárd forint összértékű beruházás több száz munkahelyet biztosítana a fiatal értelmiségi rétegnek, ráadásul a műemlék jellegű épületek hasznosítása szempontjából is előnyös.
tovább »

Napelemgyárat avat a Jüllich Glas

Napelemek gyártását kezdi meg új székesfehérvári gyárában a Jüllich Glas Holding.
A cégcsoport ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a közel két éves kutató-fejlesztő munka eredményeképpen létrejött új gyártóüzemről, valamint bemutatták a speciális, egyedi napelemek gyártását lehetővé tévő berendezéseket.
tovább »

Iskola, ahol nem csak a diákok lehetnek okosak

A VAKÁCIÓ! szó még óriási, színes betűkkel virít a táblákon, és bár nehezen búcsúzunk tőle, eljött az ideje, hogy letöröljük, hiszen most újra vár ránk az iskolapad, vagy éppen a katedra. Az iskola mint a tudás tárháza olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy valami nagyot alkossunk.
Az energiamenedzsment globális specialistája, a Schneider Electric pedig az iskolák számára nyújt eszközöket, hogy ezt a törekvést megvalósíthassák.
tovább »

Valós idejű utastájékoztatás a MÁV-nál

A Vonatinfo rendszer bevezetésével újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai vasúti utastájékoztatás: a MÁV-START Zrt. elindította korszerű, Google-térkép alapú szolgáltatását, melynek célja, hogy az utazóközönség gyors, pontos és valós idejű tájékoztatást kapjon a közlekedő vonatok lehető legtöbb paraméteréről.
tovább »
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • 75 éves a MAPEI Csoport »
 • A Kormány támogatja az elektromos autók elterjedését »
 • EP szakbizottság vizsgálja a verespataki aranybányanyitást »
 • Világűrben a két első európai műhold »
 • Digitalizációs központ létesülhet Ózdon »
 • Napelemgyárat avat a Jüllich Glas »
 • Iskola, ahol nem csak a diákok lehetnek okosak »
 • Valós idejű utastájékoztatás a MÁV-nál »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 31 01 02 03 04
  05 06 07 08 09 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 01
  Legfrissebb képtárak