Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Minőség

Minőség

Feltételek, megbízhatóság, minőség a mérnöki alkotásokban

Visszaszerezte a Hármashatárhegyi Sportrepülőteret az MNV Zrt.

Megszűnnek az áldatlan állapotok a Hármashatárhegyi Sportrepülőtéren
A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület felszólítás ellenére sem végezte el a gyommentesítést, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kezébe vette az ügyet.
tovább »

Úthibák


Az úthibák vizsgálatával, fizikai hatásainak elemzésével foglalkozik hosszabb ideje Kucsera Zoltán. Általában a szükségesnél kevesebb figyelem irányul erre a terület. Az útellenőrzés sem segíti megfelelően a közlekedőket. Az útépítés, javítás, karbantartás igen költséges, de arról ritkán esik szó, hogy útjainkat hatékonyan védjük-e? A baleseti statisztikában az úthibából bekövetkezett baleset nem szerepel!
tovább »

ÁSz jelentés az utak állapotáról

Az Állami Számvevőszék közreadta a „Jelentés az utak felújítását, javítását, karbantartását célzó intézkedések eredményességének és az állami közutak állapotára gyakorolt hatásának ellenőrzéséről 1291 sz. 2012. augusztus” című anyagát. A jelentés egyes megállapításait véleményezi, okozati összefüggéseire mutat rá, kérdéseket fogalmaz meg és javaslatokkal él dr. Rigó Mihály, felvetve a felelősség kérdését is.
tovább »

Az elődök titka

A vasi mérnök kollégáink elmondták a Mérnök Újság 2011. októberi számában: „A politikusokat jobbára csak a beruházás révén nekik jutó dicsőség érdekli, az már a legkevésbé sem, hogy kétségbeejtően silány a minőség, bóvli épül közpénzen…” Igaz ez, vagy csak kifogás?
A minőségbiztosítást, a mérnöki gondolkozás nyomait keresi dr. Rigó Mihály egy 99 éves műszaki utasítás tartalma alapján.

tovább »

Méltányos felújítást a Népstadionnak!

Callmeyer Ferenc, Józsa Gábor, Magyar Ádám, Tölgyes Edit, Péterffy András,
valamint a BON-TEAM 33 nevében (06-20-233-3528) Raab József, Miklós Róbert, Révhelyi György, Fogarasi Gyula, és Grosser Enrique emel szót 7. pontban a Népstadion méltányos felújítása érdekében.
(javított változat)
tovább »

Pályázat a legszebb kerámia tetőre

A Creaton a tetőfedők, kivitelezők a minőségi tetők megvalósulásban elengedhetetlen szaktudását kívánja elismerni azzal, hogy idén, immár hagyományt teremtő céllal második alkalommal hirdette meg az 550 000 Ft összdíjazású tetőszépségversenyét.
tovább »

A Wienerberger minőség

A Wienerberger Téglaipari zRt. idén második alkalommal lett Superbrands díjas, és kapta meg a Business Superbrands elismerést is. Mindkét díj óriási jelentőségű a vállalat életében, hiszen a Superbrands a kiskereskedelmi fogyasztók felé hosszú évek alatt tanúsított kiemelt figyelmet értékeli, a Business Superbrands pedig az üzleti élet egyik legrangosabb elismerése.
tovább »

A minőség szolgálatában

A Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár keretében megkezdte működését a Magyar Tudományos Művek Tárának segítő szolgálata.

A Magyar Tudományos Művek Tárával (MTMT) kapcsolatos kérdések megválaszolására könyvtári ügyeleti szolgálat alakult.
tovább »

Új auditor az Országos Villamostávvezeték Zrt.-nél

Az Első Magyar Tanúsító Zrt. (EMT) nyerte az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT) integrált irányítási rendszereinek auditálását Az MVM OVIT Zrt., Magyarország energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körrel rendelkező, fejlesztő, kivitelező és karbantartó vállalata az Első Magyar Tanúsító Zrt-t választotta új tanúsítójának.
tovább »
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Visszaszerezte a Hármashatárhegyi Sportrepülőteret az MNV Zrt. »
 • Úthibák »
 • ÁSz jelentés az utak állapotáról »
 • Az elődök titka »
 • Méltányos felújítást a Népstadionnak! »
 • Pályázat a legszebb kerámia tetőre »
 • A Wienerberger minőség »
 • A minőség szolgálatában »
 • Új auditor az OVIT-nál »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 31 01 02 03 04
  05 06 07 08 09 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 01