Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció

Innováció

Innováció, szabadalom, iparjogvédelem, szerzői jog

Jobb forgalmi tájékoztatás, kevesebb baleset

Állandó és mobil tájékoztatási eszközök szolgálják a közúton közlekedők biztonságát.
Az autópályákon előforduló ráfutásos balesetek száma akár ötödével is csökkenthető az időben eljuttatott forgalmi tájékoztatással.
tovább »

Adatgyűjtő és Távfelügyeleti Rendszer

Pc-Croll néven adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszert fejlesztett ki a Profigram Kft.

A kft. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban (KMR_12) program keretében 141 165 200 forint uniós támogatást nyert. A 211 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból született meg a PC-CROLL Adatgyűjtő és Távfelügyeleti Rendszer.
tovább »

Kellett-e szökőkút a szegedi Indóház térre?

Minden tér ellát valamilyen feladatot, azaz: valamire használjuk. A terek általában az emberek találkozási helyei. Vannak azonban speciális tereink - vallja dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök. Ilyen Szegeden az Indóház tér.
tovább »

Hol tart ma a nanotechnológia?

Hol tart ma a nanotechnológia? – válaszok az V. Virtuális Nanotechnológiai Poszter Konferencián

Idénötödik alkalommal rendezi meg a NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – www.nanopaprika.eu) virtuális poszter konferenciáját azzal a céllal, hogy a nanotechnológiai kutatások legújabb eredményeit bemutassa a tudományos közösségi hálózat 8100 tagjának és 5500 Facebook-követőjének.
tovább »

Megkezdte világkörüli repülőútját az ABB és a SolarImpulse

Hétfőn, hajnali 1:30-kor megkezdte Abu Dzabiból világ körüli, történelmi repülőútját az ABB és a SolarImpulse. Az ABB és a Solar Impulse közös célja, hogy a gazdasági növekedés káros környezeti hatásoktól függetlenül menjen végbe.
tovább »

MiniBrake

Gyermekbiciklire szerelhető távirányítós fék.
tovább »

Alakzatban repülő drónok

Az ELTE kutatói a madarakhoz hasonlóan emberi beavatkozás nélkül alakzatban repülni képes drónokat fejlesztettek ki.

A drónokat Vicsek Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Fizikai Tanszékének professzora és munkatársai fejlesztették ki egy uniós tudományos projekt keretében.
tovább »

Nanotechnológia a hétköznapokban

Pályázati értékelés - „Megvalósult álmok?”- 2013. november 27-én ünnepli alapításának hatodik évfordulóját a NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – www.nanopaprika.eu). A közel 6700 kutatót és diákot tömörítő tudományos közösségi hálózatot dr. Paszternák András alapította, aki ekkor az MTA Kémiai Kutatóközpont doktorandusza volt, Kálmán Erika professzor asszony kutatócsoportjában.
tovább »

A Pro-Ergo Bio rendszer bevezetése

A projekt célja, hogy egy olyan kapcsolatot teremthessen az automatika rendszer és a kezelője között, amelynek segítségével az automatika rendszer figyelemmel tudja kísérni a kezelőjének az állapotát, és a tevékenységeit naplózni is tudja.
tovább »

Pályázat Vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozására

Megjelent a „Vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozása” című (KEOP – 2.2.2/C/13 kódszámú) pályázati felhívás.

tovább »

PC-Croll adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszer

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban (KMR_12) Program keretében a Profigram Kft. 141 165 200 forint uniós támogatást nyert. A 211 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból PC-CROLL adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszert fejlesztettek ki.
tovább »

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A Svéd Kereskedelmi Testület 2012 októberében elhatározta, hogy az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére díjat hoz létre, szimbólumául egy svéd jelképet, a fenyőfát választotta, amely bolygónk nagy részén a karácsony és a természet metaforája egyszerre.

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés, design és oktatás területéről évente egy alkalommal.
tovább »

Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat

Az Országházban 2013. március 21-én átadták legjelentősebb hazai innovációs teljesítményéért járó Magyar Innovációs Nagydíjat.
A nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kaphatja, amelyik a 2012. évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósított meg. A bírálóbizottság tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből és az innovációs területért felelős miniszterből állt.

tovább »

Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró az ISEF-en

Phoenixben, Arizona államban rendezik meg idén májusban az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) c. versenyt, mely a tudományos, műszaki versenyek olimpiája.
A Magyar Innovációs Szövetség Papp Gergelyt nevezte a "Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró" című munkájával.

tovább »

A Meet the scientist program nyitórendezvénye 2013

2013. február 6-án, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban rendezték meg a Meet the scientist program idei nyitórendezvényét.
A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el.
Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében.
tovább »

Stockholm Junior Water Prize

Magyar verseny 2013!

Világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholm Junior Water Prize döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat.

tovább »

Automatikus mérőóra-állás bejelentés

A Nextent Informatika Zrt. mesterséges intelligencián alapuló automatizált közüzemi fogyasztási adatot fogadó rendszer prototípusát fejleszti egy, az Európai Unió által finanszírozott kutatási program keretében.
tovább »

Lehet-e az innovációt hámba fogni?

A magyar innovációnak Magyarországon kell maradnia
A kormányzatnak támogatnia kell az újításokat, az előremutató találmányokat be kell tudnia építeni a rendszerbe, különben a feltalálók, a nemzetgazdaság szempontjából is fontos innovatív tehetségüket külföldön fogják kamatoztatni - fogalmazott Navracsics Tibor kedden, a Magyar Innovációs Szövetség XXII. közgyűlésén, Budapesten.

tovább »

Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál

A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát, és javítja az utasok biztonságát
A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében
tovább »

Magyar különdíjak a New Yorkban

A Kairos Hungary delegációja idén is sikert aratott a Wall Streeten.
Kairos Global Summit minden évben New Yorkban kerül megrendezésre. Az csúcstalálkozó legjelentősebb eseménye a New York-i tőzsdén megrendezett kiállítás, amely a világszerte elérhető hallgatói projektek közül emeli ki a legjobb 50-et.
tovább »
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Jobb forgalmi tájékoztatás, kevesebb baleset »
 • Adatgyűjtő és Távfelügyeleti Rendszer »
 • Kellett-e szökőkút a szegedi Indóház térre? »
 • Hol tart ma a nanotechnológia? »
 • Megkezdte világkörüli repülőútját az ABB és a SolarImpulse »
 • MiniBrake »
 • Alakzatban repülő drónok »
 • Nanotechnológia a hétköznapokban »
 • A Pro-Ergo Bio rendszer bevezetése »
 • Pályázat Vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozására »
 • PC-Croll adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszer »
 • GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj »
 • Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat »
 • Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró az ISEF-en »
 • A Meet the scientist program nyitórendezvénye 2013 »
 • Stockholm Junior Water Prize »
 • Automatikus mérőóra-állás bejelentés »
 • Lehet-e az innovációt hámba fogni? »
 • Fejlesztési irányok a norvég vasútaknál »
 • Magyar különdíjak a New Yorkban »
 • Eseménynaptár
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 31 01 02 03 04
  05 06 07 08 09 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 01
  Legfrissebb képtárak

  GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

  A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.

  Magyar Innovációs Nagydíj 2012.

  Az Országházban 2013. március 21-én átadták legjelentősebb hazai innovációs teljesítményéért járó Magyar Innovációs Nagydíjat.