Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Magyar Termék Nagydíj 2011.
2011-09-06 14:59

Magyar Termék Nagydíj 2011.

|

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

DÍJÁTADÁS

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2011-ben tizennegyedik alkalommal hirdette meg az INDUSTORG – VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export – Import Bank Zrt., a Magyar Export Biztosító Zrt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV Rheinland InterCert Kft., a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szakmai támogatásával.

 

 

A magyar gazdaság komoly kihívások előtt áll: egyszerre kell legyőzni a válság okozta visszaesést és magas hozzáadott értékű termékek, szolgáltatások előállításával növelni a versenyképességet, a foglalkoztatást, ezzel egyenletes és tartós fejlődést generálva Magyarországot fenntartható és sikeres növekedési pályára kell állítani, kreatív gazdaságot kell építeni. A gazdaság szereplői eddig is bebizonyították, hogy a piacok megtartásához és fejlesztéséhez az aktív minőségpolitika következetes alkalmazása a kulcs.

A versenyképesség és innovációs aktivitás jelenti a piaci előnyt, melyet a termékeken, vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos dokumentumokon megjelenő tanúsító védjegyek, díjak, minőségjelek fejeznek ki, mint a Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegy is.
A Magyar Termék Nagydíj emblémája mindenki által könnyen azonosítható, nem összetéveszthető, az elnyeréséhez kapcsolódó pályázati rendszer napjainkra a legrangosabb minősítő rendszerré vált.
Jelenleg az egyetlen nem szakma specifikus minősítés melyre a gazdaság egész területéről lehet pályázni.

A díjazottak elismeréseiket szeptember 1-én az Országház Felsőházi Termében vehették át. Az eredményhirdetés idén is méltán lett a „Gazdaság Ünnepe!”
A meghívott vendégek között helyet foglaltak a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomáciai testületek vezetői, a kereskedelmi diplomácia vezető tisztségviselői.

A Magyar Termék Nagydíj Díjátadó Ünnepségén ünnepi köszöntőt mondott Dr. Latorcai János Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Alelnöke.

Koszorús László Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai bizottsága Alelnöke rövid tájékoztatást adott a magyar Gazdaság előtt álló kihívásokról.

Szabó Zsolt Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottsága Alelnöke előadása az aktív minőségpolitika, ezen belül az innováció és a tanúsító védjegyek jelentősége az új Fogyasztóvédelmi Politikai Stratégia kialakításában címmel volt hallható.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiíróinak képviselői ismertették saját szakterületük elképzeléseit a minőségfejlesztés ügyének, a fogyasztók védelmének, az ország gazdasága exporttörekvésinek erősítése érdekében.

A részletes tájékoztató és a statisztika itt olvasható.

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.