Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnöktársadalom Illés Zoltán kitüntetése
2011-09-06 13:59

Illés Zoltán kitüntetése

|

Rangos nemzetközi kitüntetéssel ismerik el Illés Zoltán munkáját

A nagy-britanniai székhelyű Nemzetközi Vegyészmérnöki Intézet (IChemE) Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárnak ítélte oda a 2011-es tiszteletbeli tagságot, mert nemzetközi szinten is elismerést vívott ki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kárelhárítása során végzett munkájával. A díjat szeptember 6-án adják át Londonban.

Az IChemE a legrangosabb nemzetközi vegyészmérnöki társaság, amely az éves tiszteletbeli tagságot olyan személyiségeknek ítéli oda, akik kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá a vegyészmérnöki szakma elismertségéhez.


Dr. Illés Zoltán nemzetközi szinten is elismerést vívott ki a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kárelhárítása során végzett munkájával. A méltatás ezen kívül megemlíti azokat az úttörő környezetügyi és környezetvédelmi erőfeszítéseket is, amelyek a magyar környezetügyért felelős államtitkár nevéhez fűződnek az utóbbi évtizedekben.


Az IChemE tiszteletbeli tagságot korábban többek között olyan személyiségek kapták, mint Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, George Maxwell Richards, Trinidad és Tobago jelenlegi köztársasági elnöke. Valamennyien olyan vegyészmérnök képzettségű szakemberek, akik teljesítményükkel nemzetközi elismertséget vívtak ki.


A díjat a londoni Magyar Nagykövetségen adják át, a hivatalos méltatást Dr. David Brown, az IChemE elnöke mondja. Beszédet mond Sir John Beddington, Cameron miniszterelnök tudományos tanácsadója és Sir William Wakeham, a Királyi Mérnökakadémia alelnöke.  

 

Budapest, 2011. szeptember 5., hétfő (OS)

További információk:

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.