Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Újrapozicionálás vagy a káosz elmélyítése?
2016-06-12 07:04

Újrapozicionálás vagy a káosz elmélyítése?

|

A MMK és a KTE rászánt egy délutánt arra, hogy bemutasson egy tanulmányt, melyet a KTE rendelt meg. A tanulmány kiindult az újonnan létrehozott gyorsút fajtákból és megpróbálta bemutatni azt, hogy a magyar úthálózaton melyiket, hol lehetne használni.

Természetesen egy ilyen alkalmas sokféle dolog, vélemény felvetésére. Természetesen szóba került az önmagát magyarázó út. Néhányan megpróbálták vitatni az új kategóriák indokoltságát is.

Tájékoztatást kaptunk az elkövetkező évek finanszírozásáról is. Meghallgathattunk egy felmérés kiértékelését, mely azt tudakolta, hogy a járművezetők mit értenek autóút alatt.

Az előadások meghirdetett célja az autóút fogalmának újrapozicionálása volt. A dolgozatíró szerint azonban inkább a meglévő káosz nőtt. A dolgozatíró megpróbálja kideríteni azt, hogy miként jutottunk el eddig, miként kerültünk ismét kényszerpályára. Megdöbbentő az, hogy nem csak a MMK és a KTE tagsága passzív, hanem a szakma csúcsa is (MTA Bizottság, az egyetemek, köztük a BME is) az.

A dolgozat itt olvasható>>

Dr. Rigó Mihály ny mérnök


 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.