Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Legyen ingyenes a 18 év alatt a diákbérlet
2016-06-02 05:37

Legyen ingyenes a 18 év alatt a diákbérlet

|

Ma a diákok közül túl sokan járnak iskolába szőlői autóval. Dr. Rigó Mihály ny. mérnök e dolgozat írója javasolja a diákbérlet eltörlését, azaz a diákság ingyenes közösségi közlekedés használatát.


A gazdagabb családoknál természetes a szülői taxi, a szegényebbeknél pedig komoly kiadás a havi bérletek kifizetése. Ha lehet ingyenes az étkezés, a tankönyvek, akkor legyen ingyenes a közösségi közlekedési eszközök használata.

Ma ingyen utazhatnak a 65 év fölötti nyugdíjasok. Teljesen szimmetrikus akkor lenne a dolog, ha az élet másik vége is részesülne ebben a kedvezményben.

A közösségi közlekedési cége már ma is finanszírozásból és nem a jegybevételekből tartják el magukat. A náluk jelentkező bevételkiesést csak adófizetői pénzekből lehetne megtéríteni.

A dolgozatban igyekszik a javaslattevő arra, hogy az említetten túl is vannak költségek, melyek sokkal jelentősebbek.

Az EU egyik kiadványát idézve pedig még az is kiderül, hogy a gyerekek testi és lelki egészségével is számolni kell!

 

Az elemzés itt olvasható>>

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.