Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Miért természetes?
2016-02-03 17:48

Miért természetes?

|

Magyarország az EU negyedik-ötödik legszegényebb országa. Ha a szakember áru, akkor annak előállítási költségei vannak, amelyet a vevőnek meg kell fizetni.
Lassan tragikussá válik a magyar orvosok, szakemberek, szakmunkások kivándorlása a kinti magasabb bérért. A magyar társadalom emiatt vergődik, és nem akarja tudni megtalálni ennek az ellenszerét. A cikk írója egy lehetőségre szeretne javaslatot tenni. Számítani kell azonban arra, hogy esetleges megvalósítása nagy ellenállásba fog ütközni, mert gazdasági érdeket sért, profitot csökkent.
Próbálja csak meg ezt valaki! Megbüntetik azt, aki egy doboz gyufát így visz ki. Semmi következménye sincs azonban annak, ha valaki gyufalopás módszerrel kivisz az országból egy szakembert, egy orvost!
Hogy nem tűnik fel ez a lopás?
Nem merjük esetleg szóvá tenni?

Ahová tőlünk szakemberek mennek, mind gazdagabbak nálunk! A szegények a gazdagoknak képzik ki az orvosokat? Miközben itthon rengetegen meghalnak, miközben hazánk egészségügyi mutatószámai Európában a legrosszabbak közé esnek!
A magyarok zöme nem menekül Angliába, hanem csak jobban akar keresni.

Ma már minden áru?
„Hosszú Katinka egy áru, amit meg kell fizetni” – hirdeti az Index! Sok mindenre gondoltam áruként, de nem egy többszörös világbajnok úszónőre. Nekem árukánt nem Katinka ugrik be elsőre, hanem egy zacskó cukor.
Ha ilyen a mai világ, fogadjuk el: az ember is áru. Ha pedig áru, akkor érte fizetni kell, ahogy az egyik úszó szakember említi is!

A dolgozat itt olvasható>>Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.