Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Nem kellett volna inkább disztingválni?
2015-12-31 04:10

Nem kellett volna inkább disztingválni?

|

Az új közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban a Mérnök Újság 2015. novemberi és decemberi száma interjút közölt Barsiné Pataky Etelka MMK elnökkel és Rigó Csaba Balázs elnökkel (Közbeszerzési Hatóság).

dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök, ny. mérnök nem ért egyet a cikkek irányultságával. A dolgozat írója nagy különbséget lát a mérnöki szolgáltatás és az építési beruházás között. Ezért kifogásolja azt, hogy az új közbeszerzési törvény azokat azonos módon kezeli.
Az interjúalanyok óriási vívmányként tálalva kifejtik:
„Véget ért az áralapú versenyeztetés időszaka.” „Áttér a minőségi kiválasztás elsődlegességére a hazai közbeszerzési törvény. Az irányadó végrehajtási rendelet a mérnöki és az építészeti szolgáltatások, valamint az építési beruházások esetében ki is zárja a legalacsonyabb ár szerinti értékelés lehetőségét.”

A gyakorló szakember szerint a mérnöki szolgáltatás és az építési beruházás közötti különbség hasonlatos a szürke hályog és a lúdtalp kezelése közötti különbséggel.

A dolgozata itt olvasható>>Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.