Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnöktársadalom Vitaindító a Mérnöki Kamara stratégiájáról
2015-11-01 07:08

Vitaindító a Mérnöki Kamara stratégiájáról

|

A nem hivatalos becslések szerint körülbelül 120 ezer lehet azoknak a száma, akik felsőfokú műszaki értelmiségnek számítanak és így a Kamara igényt tarthatna rájuk. Ezzel szemben a jelenlegi létszám mintegy 17 ezer fő, ami mindenképpen töredéke a lehetséges felsőfokú végzettségű műszakiaknak.

A XXI. század első éveiben létrejött egy munkabizottság a Kamara távlati fejlesztésének kidolgozására, ez a Stratem Bizottság volt, Éhn József vezetésével.

 

Az elkészült tervezetet több ízben tárgyalta az akkori elnökség, majd a választmány hozzászólásra meg lett küldve a Megyei Kamaráknak és a tagozatoknak, majd az így kiegészített anyagot a Kamarai éves Küldöttgyűlés tárgyalta és hagyta jóvá. Vagyis azt módosítani csak a Küldöttgyűlésnek van joga, kivéve ha valahol a fennálló törvényekbe ütköznék.

 

Ez a stratégiai anyag mai napig hozzáférhető, azonban nagyon jelentős célkitűzései nem kerültek végrehajtásra, mondhatni, el is lettek felejtve. 

 

Dr. Kováts Gábor észrevételei itt olvashatók>>

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Kommentek

alfoldi 2015-11-04 21:35:01

A MMK története: Sok hűhó semmiért!

5 pont, a 95 helyett:

1.
Egy szervezet, mely megtagadja a mérnökség érdekképviseletét, A "nem vagyunk szakszervezet" önámító, önmagyarázó ideológia szerint, helyette csak adóhivatal-2.

2.
Nagyobb a füstje, mint a lángja - a "jajj, csak fel ne számolják" - indíttatású többsoros vattába csomagolt "véleményezés", sűrű bocsánatkérések közepette. Folyik a valódi gondok eltakarása, lefedése.

3.
Nincs fórum a mérnökség részére a véleménye kifejtésére. Sem a kamarai honlapon, sem a Mérnök Újságban nincs alkalom véleményírásra. Ez utóbbi hajazza az '50-es évek győzelmi jelentéseit is.

4.
Döntések a tagság meghallgatása nélkül, a tagság feje fölött, a "nélkülük, de róluk" elv szerint.

5.
Egy kvázi szervezet, azaz, olyan, mintha ...

További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.