Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Vélemény a Gyorsút nevű ÚME tervezetről
2015-11-01 06:11

Vélemény a Gyorsút nevű ÚME tervezetről

|

A MMK Közlekedési Tagozata 2015. szept. 30-án mutatta be az ún. Gyorsút nevű ÚME tervezetet
Dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök alábbi véleménye ezzel kapcsolatos, és az ott elhangzottakon alapul. Szerinte újra kellene gombolni a mellényt, kezdve a KTSZ-ával. Az itt bemutatott terv tűzoltás jellegű, csak a káoszt fokozza.
Az újragombolást csak szakmai vitában tudja elképzelni, ezért kérem azt, hogy a Közlekedési Tagozat honlapján legyen helye a témával kapcsolatos véleményeknek!

Jelenleg a főutak és az autópályák között túl nagy a távolság, melynek csökkentésére számtalan kísérlet történt az elmúlt fél évszázadban. A legújabb próbálkozás az ún. „M-gyorsút”, melynek útügyi műszaki leírás tervezetét nem régen mutatták be a Makadám Klubban.
A dolgozat írója ezek helyett a 2*2-sávos osztott pályás utat ajánlja körforgalmú szintbeli csomópontokkal. Ez egyszerű burkolatszélesítéssel és a külön szintű csomópontok kiépítésével  autópályává alakítható, ha lesz rá valódi igény.

A javaslat igazodik Magyarország rendkívüli eladósodottságához, miként igazodik a hazai egészségügy és oktatásügy is.

A vélemény itt olvasható>>

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.