Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma A szegedi Déli-hídról
2015-09-12 05:50

A szegedi Déli-hídról

|

Mióta van ember és van Tisza, az ember azt hosszában is és keresztben is használja. A folyó a hajózással segíti, hídhiány esetén pedig a mozgásunkat, akadályozza. Ezek a használati irányok összefüggnek.
A szegedi Déli-hídról gondolkozik dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök

Véleménye szerint közúti hidat kell építeni – vasúti vágány nélkül - a Nagykörút folytatásában.


A nemzetközi vasúti teherforgalmat nem kellene bevezetni Szeged belvárosába, közvetlenül a klinikai és az egyetemi fejlesztési területek mellé!


Nem lenne szabad megismételni egy korábbi súlyos döntési hibát. Nem lenne szabad megismételni azt a fals döntési folyamatot sem, amely nagyon sokban hasonlít a maihoz.


Korábban a szegedi Bertalan-híd csak úgy épülhetett meg, hogy a városnak - mintegy cserében - el kellett tűrni azt, hogy a Balkán irányú közúti teherforgalom átgázoljon Szeged belterületén. Azonban nem csak Szegedén, hanem a Szeged és Nagylak közötti településfüzérén is, rengeteg szenvedést és nehezen, vélhetően majd nagy költséggel helyrehozható kárt okozva ezzel a téves döntéssel.

A tanulmány itt olvasható>>

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 01 02 03 04
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.