Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Hol lehetne a buszpályaudvar Szegeden?
2015-07-21 12:09

Hol lehetne a buszpályaudvar Szegeden?

|

E kérdést vizsgálja a Szegeden élő dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök és okl. építőmérnök.

A dolgozat írója korábban leírta a szegedi Indóház tér mai helyzetét és Nagyállomás társégének egy lehetséges fejlesztést. Mely itt olvasható el:


A Nagyállomás térsége azért fontos, mert nagyon közel van a tervezett Tisza-hídhoz, és az ehhez kapcsolható fejlesztésekhez. A beruházást megelőző döntési folyamat a közepén tart. Nagyon fontos lenne, hogy szakszerű és ne kényszeres döntések szülessenek ebben a város jövőjét hosszú távra meghatározó ügyben.

A nem szegedi olvasók segítésére két kép a buszpályaudvar mai a javasolt környezetéről.

A szegedi Mars tér és környezete:


A Mars tér, az új piaccal és a beszorult mai buszpályaudvarral, a tér sarkában, a szegedi Nagykörút mellett.A szegedi Rókusi-pályaudvar és környezte:A javasolt fejlesztési területen látszik a vasutasok sportpályája, a tó melletti nagy szürke téglalap pedig a zsugorodó forgalmú pláza. A kettő között pedig az 5 sz. főút fut. Ennek a harmadik körúttal alkotott csomópontjában működik Szeged legnagyobb teljesítményű jelzőlámpás körforgalma.

 

A tanulmány itt olvasható>>

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.