Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Hol tart ma a nanotechnológia?
2015-04-03 18:03

Hol tart ma a nanotechnológia?

|

Hol tart ma a nanotechnológia? – válaszok az V. Virtuális Nanotechnológiai Poszter Konferencián

Idénötödik alkalommal rendezi meg a NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – www.nanopaprika.eu) virtuális poszter konferenciáját azzal a céllal, hogy a nanotechnológiai kutatások legújabb eredményeit bemutassa a tudományos közösségi hálózat 8100 tagjának és 5500 Facebook-követőjének.

A közösséget alkotó vegyészek, fizikusok, biológusok, orvosok és mérnökök által, 2011-ben kezdeményezett fórumon évről évre egyre többen számolnak be kutatásaikról.Az online felület biztosításával – utazási és szállásköltség, részvételi díj megtakarításával – a fejlődő országok kutatói, diákjai is bekerülhetnek a nanotudományos élet vérkeringésébe. Az internetes seregszemle április 13-tól 19-ig várja az érdeklődőket.Az egy héten át tartó rendezvény jó alkalmat biztosít arra is, hogy a hazai kutatók „betekinthessenek” olyan távoli országok laborjaiba, mint India vagy Kína.

A térítésmentes virtuális poszter konferencia nyitott a nanotechnológia legújabb vívmányai iránt érdeklődők számára, ők regisztráció nélkül tekinthetik meg a prezentációkat.

A látogatók kommentálhatják a tudományos bemutatókat, közvetlenül tehetnek fel kérdéseket a szerzőknek. A kapcsolatfelvételek jóvoltából közös kutatási projektek is elindultak már a korábbi évek virtuális találkozóinak köszönhetően.

A Kutatók a Neten – www.kutatok.net, mint a Nanopaprika partnere részletesen tudósít a NANOPOSTER 2015-ről.

---
www.nanopaprika.eu - A nanotudományos közösségi hálózatot dr. Paszternák András alapította 2007-ben, még, mint az MTA Kémiai Kutatóközpont doktorandusza. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 8000 kutató csatlakozott a tudományos közösségi hálózathoz a világ 80 országából.
www.kutatok.net - A Kutatók a Neten tudománykommunikációs blog az évenként megrendezett kutató blogger és weboldal-szerkesztő találkozók mellett, a hazai tudománynépszerűsítő programokról közöl információkat.

---

Kapcsolat:
Dr. Paszternák András - editor@nanopaprika.eu
Web:www.nanopaprika.eu, www.kutatok.net

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.