Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma A tényekhez igazodó úthálózat-fejlesztésért II.
2014-11-04 09:18

A tényekhez igazodó úthálózat-fejlesztésért II.

|

Dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök okl. építőmérnök tanulmányának folytatása.

A legfontosabb hazai tény 2014-ben is a hatalmas államadósságunk, pénztelenségünk.
A rögtön ez után megemlítendő szintén hazai tény az ehhez egyáltalán nem igazodó, ezt szinte figyelmen kívül hagyó, mondhatni erőltetett, rendkívül költséges gyorsforgalmi úthálózat-fejlesztési terv.

Már most kilógunk a Közép-európai környezetünkből az előrefuttatott autópálya-fejlesztésünkkel! Azt sem lehet nem leírni, hogy az az autópálya hálózat semmiben sem illik sem a tönkretett magyar iparhoz, sem a tönkretett magyar mezőgazdasághoz.

Ezek az utak nem szolgálják Magyarország harmonikus területfejlesztését! Természetesen tudok azokról az igyekezetekről, melyek ennek az ellenkezőjét igyekeznek bizonygatni! Az egyetlen, amihez illik az a nyugati multik érdeke, melyek el akarnak rajtunk keresztül jutni a Balkánra. Ennek kiszolgálását miért hívjuk magyar úthálózat-fejlesztésnek? Ez a hálózat kiszolgálja az előbbin túl még a magyar főváros érdekét, annak városállammá válását, az egyetlen városból álló ország rémképét, a 4-5 milliós főváros ideológiáját egy 8-10 milliós országban! Ez a hálózat nem csökkentette a vidék és a főváros elszakadását, hanem növelte! Olyan erőforrás szivattyú lett, mely kiszedi a vidékből azt, ami még kiszedhető.

 

A tanulmány itt olvasható>>

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.